HomeAfvallenAfvallen met shakes: gezond of niet helemaal?

Afvallen met shakes: gezond of niet helemaal?

Het is vaak een strijd om gewicht te verliezen. Met shakes kan het een stuk gemakkelijker. Bij een dieet met shakes worden maaltijden en snacks vervangen met een shake. Het is mogelijk om zelf te bepalen welke maaltijden vervangen worden met een shake. Hoe meer maaltijden vervangen worden, hoe meer je zult afvallen. Het aantal calorieën in een shake is lager dan in een maaltijd. Hierdoor zal je dus afvallen. Het lichaam gaat de vetreserves aanspreken waardoor je dus afvalt en het vet bij de billen, buik en heupen zal dus verdwijnen. Het is een goed dieet om snel af te vallen bij de probleemzones. Maar is afvallen met shakes ook gezond?

Afvallen met shakes – De juiste eiwitten

Bij een shake dieet is het belangrijk om hoogwaardige eiwitten te gebruiken. Eiwitten worden minder snel in het lichaam afgebroken waardoor je dus minder snel honger hebt. Hierdoor eet je minder. Het afvallen met shakes is gemakkelijk. Het is mogelijk om snel af te vallen, doordat je minder calorieën binnenkrijgt. Het is ook een relatief goedkope manier van afvallen. Ze zijn daarnaast gemakkelijk te bereiden. Ook is het niet nodig om extra te gaan sporten, al raden wij dat wel aan. Bovendien hoeven er geen aparte gerechten bereid te worden.

 

Geen jojo-effect?

Vaak val je lekker veel kilo’s af. Hierna is het gevaarlijk om weer aan te komen. Het gaat om het bekende jojo-effect. Het is vervelend en soms word je er ook wat moedeloos van. Het is belangrijk om het te voorkomen. Met shakes is het mogelijk om af te vallen zonder jojo-effect. Het is immers mogelijk om het te blijven gebruiken. Normaal heeft een lichaam rond de 2000 calorieën nodig. Bij een crashdieet halveer je de hoeveelheid. Het lichaam gaat in de spaarstand om te overleven. Je valt wel kilo’s af, maar niet gemakkelijk. Hierna ga je weer normaal eten terwijl het lichaam nog op de spaarstand staat. Je komt dan veel kilo’s aan. Het jojo-effect is een feit. Door gebruik te blijven maken van shakes, in combinatie met een gezond voedingspatroon zal je dit voorkomen. Ga het aantal calorieën niet halveren, het lichaam zal dan niet in de spaarstand gaan.

 

Zijn shakes gezond?

De consumentenbond heeft ook verschillende onderzoeken gedaan.Hierbij is gekeken naar hoe gezond de shakes nou daadwerkelijk zijn. Hieruit blijkt dat het belangrijk is om goed te kijken welke ingrediënten er in de shakes zitten. Wanneer er teveel suikers in zitten zijn ze niet zo goed. Het is mogelijk om op deze manier af te vallen en gewicht te verliezen. Er zijn ook verschillende mogelijkheden tot shakes om zo toch tot jouw gezonde lifestyle aan te sluiten. Je kan hierbij denken aan Soja proteïne shakes van bijvoorbeeld het merk Lucovitaal. Soja melk is een vervanger voor gewone melk en heeft minder calorieën daarom ideaal voor het afvallen op een gezonde manier. Bovendien is het een goed alternatief voor mensen met een lactose intolerantie.

 

Misschien vind je dit artikel ook leuk: Welk type eter ben jij?
Word succesvol en blijvend slank met het meest complete dieetprogramma van Nederland.
GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair