HomeAfvallenDe meest gehoorde fabels over een koolhydraatarm dieet op een rijtje

De meest gehoorde fabels over een koolhydraatarm dieet op een rijtje

Iedereen die aan een koolhydraatarm dieet gaat beginnen heeft ze vast wel eens gehoord, gezien of ergens voorbij zien komen. De fabels die bestaan over een koolhydraatarm dieet. Het zijn er helaas dan ook een heleboel. Soms laten mensen zich hier ten onrechte door leiden en besluiten ze om die redenen af te zien van een koolhydraatarm dieet. Enorm jammer en zonde natuurlijk want een koolhydraatarm dieet heeft juist ontzettend veel voordelen en kan je dus ook echt succesvol helpen om blijvend gewicht te verliezen!

 

Vandaar dat wij in deze blog de meest gehoorde fabels over een koolhydraatarm dieet voor je op een rijtje gezet hebben zodat ook jij meteen kunt checken of het een fabel of een feit is wat je gehoord hebt en of de weetjes dus wel op waarheid berusten. Op deze manier zal je namelijk vanzelf zien dat een koolhydraatarm dieet juist heel erg veel voordelen heeft en ook echt heel erg bij kan dragen aan je gezondheid op een positieve manier!

Dus hier komen ze dan de meest gehoorde fabels over een koolhydraatarm dieet allemaal op een rijtje!

 

Je hoeft bij een koolhydraatarm dieet niet op de calorieën te letten

 

De eerste fabel is ook meteen een hele hardnekkige. Vaak zien we namelijk dat veel mensen ten onrechte denken dat je bij het volgen van een koolhydraatarm dieet niet op de calorieën hoeft te letten, maar niets is minder waar. Ook bij een koolhydraatarm dieet is het namelijk heel erg belangrijk om je calorie inname goed in de gaten te houden.

 

Als je namelijk wel koolhydraatarm eet maar alsnog veel te veel calorieën tot je neemt kan dit wel degelijk tot gewichtstoename leiden of er juist voor zorgen dat je geen gewicht verliest. Het is dan ook bij dit dieet zeker belangrijk om niet alleen op de koolhydraten te letten maar ook op de calorieën, alleen zo kun je namelijk het gewenste resultaat bereiken!

 

Je kunt je natuurlijk vast wel voorstellen dat je als je koolhydraatarm eet maar niet op let op de hoeveelheid je aan het einde van de rit veel meer binnen krijgt dan je verbranden kan en we weten allemaal dat dit ervoor zorgt dat je niet afvalt. Zorg dus voor een goede balans en let zowel op de koolhydraten als op de calorieën.

 

Je komt aan van een koolhydraatarm dieet

 

Een andere fabel is er ook eentje die helaas maar terug blijft komen. Veel mensen schijnen namelijk ook te denken dat je aankomt van een koolhydraatarm dieet. Nu is niets minder waar. Als jij een koolhydraatarm dieet volgt volgens de voorgeschreven manier dan kun je hier zeker gewicht mee verliezen en zorgt dit er absoluut niet voor dat je aankomt. Wel is het natuurlijk zo dat als je veel te veel eet, ook al is het koolhydraatarm. Je dan natuurlijk wel aan kunt komen.

 

Ook zijn er in zeer zeldzame gevallen lichamelijke oorzaken te vinden waardoor mensen bij het volgen van een koolhydraat arm dieet juist aankomen in plaats van afvallen maar dit zijn echt uitzonderingen. Over het algemeen is het zo dat als je op de juiste manier een koolhydraatarm dieet volgt je hier niet van aankomt!

 

Bij een koolhydraatarm dieet krijg je niet voldoende vitamines binnen

 

We weten allemaal dat ons lichaam vitamines nodig heeft. Dit zorgt ervoor dat ons lichaam gezond blijft en dat is natuurlijk erg belangrijk. Helaas denken mensen vaak ten onrechte dat je bij het volgen van een koolhydraatarm dieet niet voldoende vitamines binnen krijgt. Op zich is deze fabel natuurlijk heel makkelijk te herleiden. Het beeld wat er namelijk van een koolhydraat arm dieet bestaat is over het algemeen een beeld waarbij mensen vooral heel veel vlees, kaas en eieren eten. Maar als je jezelf goed gaat verdiepen in wat een koolhydraatarm dieet nu precies allemaal inhoudt dan zal je dus ook zien dat hier zeker ook heel veel verschillende soorten groenten aan te pas komen!

 

Zo worden er groenten gebruikt als vervanger voor koolhydraten maar ook zien we dat groenten extra aan gerechten toegevoegd worden en op deze manier krijg je natuurlijk heel wat vitamines binnen!

Het is dan ook absoluut een fabel dat je bij het volgen van een koolhydraatarm dieet een vitamine gebrek oploopt! Het tegendeel is zelfs waar!

 

Een koolhydraatarm dieet bestaat enkel uit hele vette producten

 

En de volgende fabel is in het verlengde van de fabel over de vitamines. Want naast dat er gedacht wordt dat een koolhydraatarm dieet geen vitamines bevat wordt er ook vaak gedacht dat een koolhydraatarm dieet enkel uit hele vette producten bestaat. Maar ook dit is natuurlijk helemaal niet waar en is dan ook echt en fabel!

 

Uiteraard is het zeker zo dat er bij een koolhydraatarm dieet veel gebruik gemaakt wordt van producten die wat vetter zijn, denk dan aan room, kaas, vlees en vis. Maar onthoudt wel dat dit altijd om gezonde vetten gaat. En daarnaast heeft ons lichaam ook gewoon vetten nodig dus zolang dit met mate is bestaat er natuurlijk helemaal geen probleem.

 

Daarnaast bestaat een koolhydraatarm dieet juist ook uit heel erg veel groente, dus het is zeker niet zo dat het enkel maar hele vette producten bevat!

 

Een koolhydraatarm dieet bevat totaal geen koolhydraten

 

Ook dit is weer een absolute fabel, maar de naam zegt het eigenlijk al. We hebben het over een koolhydraatarm dieet. Dit betekend dat er wel degelijk koolhydraten gegeten worden alleen heel erg weinig! Op deze manier is het dieet vaak ook het beste vol te houden. Ook zorgt dit erdoor dat je lichaam niet volledig ontwent aan koolhydraten en als je dus wel weer een keer koolhydraten eet zorgt dit ervoor dat je niet meteen aankomt hiervan.

 

Een koolhydraatarm dieet staat dus wel degelijk het eten van koolhydraten toe alleen in beperkte vorm. Vaak is het zo dat er een bepaald aantal koolhydraten per dag gegeten kan worden om het gewenste resultaat te bereiken en om het verliezen van gewicht in stand te houden.

 

Een koolhydraatarm dieet is heel ongezond

 

Ook dit is weer een fabel die we eigenlijk direct kunnen weerleggen. En in dit geval is dus zelfs het tegendeel waar. Want een koolhydraatarm dieet is juist heel erg gezond voor je in plaats van ongezond. Het heeft dan ook heel erg veel gezondheidsvoordelen om koolhydraatarm te eten! Zo zorgt het er bijvoorbeeld voor dat de kans op hart en vaatziekten zichtbaar afneemt en daarnaast zorgt het ook voor een stabielere bloedsuiker spiegel en dit is weer heel erg goed voor heel veel processen in je lichaam!

 

Maar ook gaan je huid en haar er zichtbaar op vooruit tijdens het volgen van een koolhydraatarm dieet en daarnaast is het ook nog eens zo dat je natuurlijk ook gewicht verliest met het volgen van een koolhydraatarm dieet en dat komt uiteraard je gezondheid ten goede! We kunnen dus wel stellen dat het volgen van een koolhydraatarm dieet juist heel erg gezond is en dat het heel veel voordelen voor je gezondheid heeft!

 

Waarom bestaan er zoveel fabels rondom een koolhydraatarm dieet

 

Je kunt dus wel zien dat er heel veel fabels ontstaan rondom een koolhydraatarm dieet en dat is natuurlijk heel erg jammer. Dit komt waarschijnlijk voor het grootste deel doordat mensen er niet bekend mee zijn en daardoor ook niet goed weten waar ze aan beginnen.

 

Het beste advies wat wij je kunnen geven als je erover denkt om aan een koolhydraatarm dieet te beginnen is om je goed te laten informeren en daarna pas van start te gaan. Zo weet je precies waar je aan begint en kun je het dieet ook op een goede manier toepassen. Alleen dan kun je namelijk het beste resultaat bereiken!

 

De voordelen van een koolhydraatarm dieet

 

Het is dan ook in onze ogen een heel goed idee om met een koolhydraatarm dieet te starten dit heeft namelijk heel erg veel voordelen voor je gezondheid! Maar zeker ook voor je mindset, wist je dat we vaak horen dat mensen zich ook een stuk vrolijker en positiever zijn gaan voelen toen ze begonnen met het volgen van een koolhydraatarm dieet.

 

Vandaar dat het ook zeker aan te raden is om koolhydraatarm te eten, op deze manier zorg je er dus voor dat jouw ideale gewicht binnen handbereik ligt en zorg je ook nog eens goed voor je gezondheid. Daarnaast is het gewichtsverlies naar aanleiding  van een koolhydraatarm dieet vaak ook nog eens blijvend doordat je echt iets veranderd aan je hele levensstijl. En dat is dan ook direct de sleutel tot succes. Het niet enkel aanpakken van een bepaald onderdeel maar je hele levensstijl onder de loep nemen en deze veranderen en met resultaat!

 

Een koolhydraatarm arm dieet heeft al veel mensen geholpen om hun gewichtsdoelen te behalen en om hun gezondheid te verbeteren! Wacht dan ook niet langer en ga vandaag nog aan de slag. En zorg er uiteraard voor dat je de fabels links laat liggen de feiten spreken namelijk  al voor zich!

 

 

 

 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair