HomeAfvallenDeze items zijn onmisbaar bij het volgen van een koolhydraatarm dieet

Deze items zijn onmisbaar bij het volgen van een koolhydraatarm dieet

Als je een koolhydraatarm dieet gaat volgen dan betekend dit dat je gaat proberen zo koolhydraatarm mogelijk te eten. Dus je gaat koolhydraten vermijden en jezelf voeden met gezonde voeding vol gezonde bouwstoffen. Voor veel mensen dit starten met een koolhydraatarm dieet is dit een totale omschakeling. En ze gaan dan ook totaal anders eten dan ze tot dan toe gewend waren.

Bepaalde voedingsmiddelen blijven staan en andere komen ervoor in de plaats. Dit kan soms best een uitdaging vormen en vraagt ook wel een andere aanpak. Het kan dan enorm helpen om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken om deze nieuwe levensstijl te volgen. En vooral in de keuken zijn er een aantal items eigenlijk onmisbaar. Zij zorgen er namelijk voor dat je een koolhydraatarm dieet succesvol kunt volgen en dat je alles bij de hand zal hebben wat je hiervoor nodig hebt.

Met deze items in huis vergroot je de kans van slagen van je dieet enorm en maak je het jezelf ook nog eens zo makkelijk mogelijk. Tijdens het koken nooit meer misgrijpen en meer dan voldoende lekkere smaakmakers in huis om jouw gerecht net dat beetje extra te geven waardoor je heerlijk kunt genieten van je koolhydraatarme maaltijden die vaak al een feestje op zich zijn! lees je met ons mee?

Beginnen aan een koolhydraatarm dieet

Elk begin is moeilijk zeggen we vaak en dat geld inderdaad ook voor het beginnen met een dieet. Toch hoeft dit zeker niet zo te zijn en zijn er gelukkig vaak een aantal dingen die je kunt doen om dit begin wat minder moeilijk te maken en om het jezelf zelfs makkelijk te maken! Wist je bijvoorbeeld dat je zelfs al met een aantal onmisbare items in huis de kans op het slagen van je koolhydraatarme dieet enorm kunt vergroten.

Zoals ze terecht zeggen een goed begin is het halve werk en dat is dan ook in dit geval zeker waar! Wij laten je dan ook graag zien in deze blog welke items onmisbaar zijn in jouw keuken tijdens het volgen van een koolhydraatarm dieet zo dat ook jij de kans op slagen enorm kunt verhogen en je heerlijk kunt genieten van de meest gezonde en lekkere koolhydraatarme gerechten!

Onmisbare keuken items

Als je gaat starten met een koolhydraat arm dieet dan zal je al snel merken dat een aantal items in de keuken toch wel heel erg handig zijn en vaak voorbij komen in recepten. Als je deze items dus in huis hebt vergroot je de kans voor jezelf op het slagen van het koolhydraatarme dieet en zorg je ervoor dat je alles makkelijk bij de hand hebt!

Denk bijvoorbeeld aan een keukenweegschaal, vaak staat bij koolhydraatarme recepten een bepaalde hoeveelheid van producten aangegeven. Doordat je koolhydraatarm eet wil je jezelf hier vaak aan houden omdat je zo ook het aantal koolhydraten in je voeding verminderd. Het is dan dus heel handig als je bepaalde voedingsmiddelen af kunt wegen zodat je de hoeveelheden uit de recepten aan kunt houden. Een handige keuken weegschaal is hierbij dus onmisbaar!

Een ander heel handig item in je keuken als je koolhydraatarm wil eten is een dunschiller. Het verhaal hierachter is eigenlijk heel erg simpel. Bij een koolhydraatarm dieet vervang je bijvoorbeeld pasta vaak door verse groenten. Nu kun je dus met een dunschiller bijvoorbeeld heel handig wortel of courgette in dunne reepjes snijden zodat je deze vervolgens als vervanger van bijvoorbeeld spaghetti of pasta in een gerecht kunt gebruiken. Een hele handige en slimme oplossing dus die ervoor zorgt dat je zorgeloos kunt genieten van een koolhydraatarme maaltijd.

Maar ook theedoeken zijn onmisbaar. Nu zijn deze natuurlijk sowieso altijd al wel heel erg handig om erbij te hebben in een keuken maar bij een koolhydraatarm dieet kun je eigenlijk helemaal niet zonder. Wist je bijvoorbeeld al dat je rijst heel makkelijk kunt vervangen door broccoli rijst of bloemkool rijst. Dit maak je ook nog eens heel erg makkelijk zelf. Maar het is daarbij wel belangrijk dat je de bloemkool of broccoli rijst heel goed uit laat lekken zodat er bijna geen vocht meer inzit, en dat doe je dan dus weer heel erg makkelijk met een theedoek. Verzamel alle rijst hierin en knijp de theedoek helemaal dicht. Op deze manier wring je als het ware het vocht uit de rijst. Dit zorgt ervoor dat al het vocht eruit gaat en op deze manier krijgt de bloemkool en broccoli rijst ook echt de structuur van rijst. Zeker het proberen waard en dus een goede reden om wat extra handdoeken op voorraad in huis te hebben.

En de laatste tip als we het hebben over onmisbare keuken items zijn toch wel de stoommandjes. Als je namelijk koolhydraatarm gaat eten dan ga je heel veel groenten eten. Ontzettend lekker natuurlijk maar wist je dat het heel fijn en lekker is om groenten dus te stomen. Op deze manier blijven alle voedingsstoffen goed behouden en blijft de groente ook nog eens een lekkere bite houden. Meer dan genoeg reden dus om deze groenten lekker te stomen voortaan en dus een handig stoom mandje in huis te halen. Al voor een paar euro heb je een handig mandje waar je heel veel plezier van kunt hebben vervolgens!

Onmisbare producten in de keuken

Naast onmisbare items in de keuken als je een koolhydraatarm dieet volgt zijn er ook nog eens een aantal onmisbare producten in de keuken waar je dus zeker liever niet zonder wil. Deze producten maken het koken een stuk makkelijker en dan met name je gerechten net even wat meer bijzonder of extra smaakvol. Op deze manier zorg jij dus op een vrij simpele manier voor net even wat extra smaak aan je gerechten.

Zo vinden wij koekkruiden dus echt onmisbaar in de keuken als je kiest voor een koolhydraatarm dieet. Met deze kruiden kun je namelijk gerechten net even wat zoeter maken. Als je bijvoorbeeld een beetje koekkruiden door de amandelpannenkoekjes doet smaken ze werkelijk waar naar een combinatie van verse speculaas en appeltaart, en wees eens eerlijk wie wil dat nu niet!

Het is dus een echte aanrader om lekker wat koekkruiden bij de hand te houden om bepaalde gerechten te voorzien van deze heerlijke smaak!

Maar ook vinden wij rozemarijn en tijm echt onmisbaar in de keuken en dan juist weer voor hartige gerechten. Zo maak je bijvoorbeeld groente gerechten net even wat lekkerder en spannender met wat verse rozemarijn en tijm erbij. Maar ook een pasta gerecht doet het heel goed met wat verse takjes rozemarijn. Ook op deze manier kun je er dus goed voor zorgen dat je maaltijd net wat extra smaak krijgt door deze heerlijke verse kruiden toe te voegen.

En wat dacht je van kaneel, dat is ook zeker een echte smaakmaker in de keuken. En ook met het toevoegen van kaneel kun je jouw gerechten heel makkelijk wat extra smaak geven! Kaneel kun je ook nog eens zowel bij hartige als zoete gerechten toevoegen en dat zorgt er helemaal voor dat het een heel handig kruid is om in huis te hebben!

En tot slot sluiten we af met bouillon blokjes, let hierbij wel op dat je de zoutloze variant gebruikt of dat je de hoeveelheid beperkt. Maar bouillon blokjes kunnen wel degelijk een echte smaakmaker zijn in een gerecht, voeg ze bijvoorbeeld toe aan een lekkere pasta saus, of verkruimel ze door een lekker groente gerecht, op deze manier krijgt je gerecht meteen heel veel meer smaak en daar kun jij natuurlijk prima van genieten!

Onmisbare items in de keuken bij een koolhydraatarm dieet

Zoals je wel kunt zien zijn er dus heel veel items echt onmisbaar in de keuken bij het volgen van een koolhydraatarm dieet. Zowel items als producten kunnen het volgen van een koolhydraatarm dieet een stuk makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan de items die we je hebben laten zien waarmee je heel makkelijk bepaalde gerechten kunt bereiden die prima passen in een koolhydraatarm dieet.

Daarnaast hebben we je ook voorbeelden gegeven van heerlijke producten waarmee je jouw gerechten net even wat meer smaak kunt geven. Ook deze producten zijn eigenlijk echt onmisbaar als jij graag koolhydraatarme gerechten uit je keuken tovert. Uiteraard zijn koolhydraatarme gerechten vaak al enorm smaakvol van zichzelf maar het kan natuurlijk helemaal geen kwaad om net even wat extra smaak toe te voegen en om ervoor te zorgen dat je gerechten nog meer smaak krijgen.

Met al deze onmisbare items in je keuken zorg jij er heel makkelijk voor dat je de lekkerste koolhydraatarme gerechten kunt koken en dat je alles wat je daarvoor nodig hebt bij de hand hebt! Daarnaast zorg je er hiermee ook voor dat je sneller klaar bent met koken doordat je het jezelf gemakkelijk maakt. En zeker in de tijd van tegenwoordig is dat natuurlijk wel heel erg handig allemaal! Kies dus voor gemak en smaak en zorg dat jij ook deze onmisbare items en producten in je keuken hebt staan zodat het volgen van een koolhydraatarm dieet nog makkelijker voor je zal worden!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair