HomeAfvallenWaarom een eiwitshake bij het afvallen een slimme keuze is!

Waarom een eiwitshake bij het afvallen een slimme keuze is!

Om afvallen mogelijk te maken zijn er aanpassingen in je leven nodig. De eerst stap is je voedingspatroon aan te passen. Je eet en drinkt te veel en ook nog eens de verkeerde dingen. Maar er liggen meer factoren ten grondslag voor een succesvol afvallen campagne. Het is waarschijnlijk bij de meeste wel bekend dat eiwitten een belangrijke rol kunnen vertegenwoordigen tijdens afvallen. Je kan ook eiwitshakes bij het afvallen gebruiken, om zo voldoende eiwitten binnen te krijgen voor maximaal effect die het heeft voor jouw vetverbranding.

We gaan hieronder uitleggen waarom een eiwitshake op zijn tijd een goede manier kan zijn om nog meer een mooi figuurtje in de hand te werken.

5 redenen voor het gebruik van een eiwitshake bij het afvallen

Dat eiwitten een bijdrage kunnen leveren weten we, maar welke zijn dit precies en waarom zijn eiwitshakes een goede aanvulling? We gaan het je hieronder uitleggen. En hoe eiwitpoeders hiervoor uitermate geschikt zijn, ook voor meer vetververbranding.

1. Eiwitten geven je een verzadigd gevoel

Het eten en drinken van eiwitten geeft je sneller een verzadigd gevoel dan bv. koolhydraten. Helemaal wanneer je producten met suikers neemt, deze leveren weinig echte voedingswaarde en worden razendsnel opgenomen door je lichaam. Na het eten of drinken van suikers heb je meestal snel weer honger. Samen met andere lichamelijke processen ben je eerder geneigd weer iets te nemen. Je kan op die manieren snel overgewicht ontwikkelen.

Eiwitten zijn moeilijk verteerbaar voor je lichaam. Je hebt dus veel langer een gevoel van vol zitten en grijpt niet gauw naar de verkeerde tussendoortjes. Doordat eiwitten moeilijk te verteren zijn voor je lichaam, verbrand je ook weer meer calorieën omdat het meer energie kost.

Voor afvallen of droger worden dus een win-win situatie.

2. Zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel

In tegensteling tot suikers zorgen eiwitten voor een stabielere suikerspiegel. Hierdoor maak je geen ladingen insuline aan die je bloedsuikerspiegel moeten reguleren. En ook niet snel de afgifte van bepaalde hormonen die zwaarder worden (vetmassa) juist in de hand werken.

3. Bouwstenen voor spiermassa

Eiwitten helpen spierweefsel te repareren (na bv. een zware training), bouwt meer spiermassa op en beschermt deze ook. Hoe meer spiermassa je hebt, des te hoger je ververbranding zal zijn. Spiermassa kost namelijk meer energieverbruik dan vetmassa. Het is dus niet alleen ideaal voor sporters die wat droger willen worden, maar kan ook helpen bij bv. een eiwitdieet.

4. Je hebt veel keuze in smaken

Eiwitshakes zijn helemaal niet schaars meer en kan je tegenwoordig over krijgen. Je hebt ze van verschillende merken, in veel smaken en allerlei soorten. Zo kan het een rijkelijke aanvulling zijn voor mensen die niet zo houden van eieren, magere kwark, vis of andere eiwitrijke producten. Zelfs wanneer je dit wel heel lekker vindt kan een eiwitshake soms makkelijk zijn om extra tussendoor te nemen.

5. Verschillende soorten eiwitshakes

Je hebt ook verschil in soorten eiwitten, zo zijn er de whey en caseïne variant. Het verschil zit hem voornamelijk in de snelheid waarmee ze worden opgenomen. Whey is een snelle variant die meestal rondom trainingen of andere intensieve activiteiten worden genomen. Caseïne neem je gedurende de rest van de dag, om je lichaam te voorzien van eiwitten. Meestal nemen sporters meer eiwitten, maar tijdens afvallen kan het ook een nuttige aanvulling vormen om je langer een verzadigd gevoel te geven.

Eiwitshakes bij het afvallen ter aanvulling op je voeding

Zorg er wel voor dat het ook echt een extraatje is op je normale voeding. Je moet nooit zoveel eiwitshakes nemen dat het je gewone voedingspatroon bijna vervangt maar 1 tot 2 max. 3 shakes per dag kan je gerust nemen. Haal ook veel eiwitten uit eieren (bevatten ook veel BCAA’s), magere kwark of yoghurt, rundvlees, kip, kalkoen, vis, nootjes of andere eiwitrijke producten. Er is meer dan genoeg keuze, daar zal het dan ook niet aan liggen!

Word succesvol en blijvend slank met het meest complete dieetprogramma van Nederland.
GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair