HomeAfvallenHeb jij goede voornemens

Heb jij goede voornemens

Het nieuwe jaar breekt bijna aan en veel mensen starten dit jaar dan ook met goede voornemens. Ze stellen een doel en spreken met zich zelf af dat het dit jaar toch eindelijk moet gaan gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan afvallen, stoppen met roken of meer sporten. Vaak zijn ze ontevreden over de onderdelen van hun leven en willen ze er nu echt iets aan gaan veranderen. Het nieuwe jaar moet het moment zijn waarop dit gaat gebeuren!

Vandaar dat we dan ook vaak op 1 januari zien dat mensen starten met hun nieuwe voornemens en een gezondere levensstijl aan gaan hangen. Een fijn moment om ook echt voor je gevoel een verse en nieuwe start te maken en om hier ook helemaal voor te gaan!

Het is dan ook een heel goed moment, de feestdagen zijn achter de rug en de maand januari is vaak een vrij rustige maand voor heel veel mensen. Dus bij uitstek het moment om deze voornemens alle kans van slagen te geven!

Maar waar moet je nu eigenlijk op letten bij het stellen van je goede voornemens? En hoe zorg je ervoor dat je de kans van slagen vergroot? In deze blog hebben wij dat allemaal voor je op een rijtje gezet en wij geven jou dan ook de beste tips om ervoor te zorgen dat jouw goede voornemens slagen en jij je doelen zal gaan bereiken komend jaar!

Het perfecte moment

Uiteraard is het heel persoonlijk wanneer het nu eigenlijk voor iemand het beste moment is om goede voornemens te maken maar de start van het nieuwe jaar is zeker een goede optie! Je hebt dan namelijk net de feestdagen achter de rug, lekker eten en drinken en weinig beweging leiden vaak tot een vol en vervelend gevoel. Hier wil je natuurlijk snel vanaf en je besluit dan ook dat het nu genoeg geweest is en dat je echt aan je goede voornemens gaat werken!

Gelukkig staat het nieuwe jaar voor de deur en welk moment is dan ook beter dan nu! Je spreekt met jezelf af dat dit jouw jaar gaat worden en op deze manier zorg je ook voor veel motivatie en een duidelijk begin punt en dat is voor veel mensen erg belangrijk!

Bovendien ligt er nu een heel jaar voor je waarin je heerlijk aan je doelen kunt werken! Je kunt met jezelf afspreken dat het dit jaar dan ook echt gaat gebeuren en dat is dan ook zeker heel belangrijk! Dit is dan ook het jaar waarin jij je doelen gaat verwezenlijken en waarbij je zorgt voor succes!

De juiste motivatie

Als je begint met het stellen van goede voornemens dan is het vooral ook belangrijk om goed naar je motivatie te kijken! Hier begint het namelijk allemaal mee en je motivatie heeft veel invloed op het wel of niet slagen van bijvoorbeeld een afval poging.

Bij motivatie is het vooral heel erg belangrijk dat deze van binnenuit jezelf komt. Op deze manier heeft de motivatie het grootste draagvlak en dus ook de grootste manier van slagen en dat is natuurlijk waar het allemaal om draait.

Daarnaast is het zo dat het enorm kan helpen als jij je motivatie zichtbaar maakt. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je jezelf hieraan blijft herinneren en ook dat zal de kans van slagen dus weer enorm vergroten! Let dus vooral op je motivatie en zorg ervoor dat je goed weet waar je mee bezig bent!

Het kan bijvoorbeeld helpen om een klein boekje bij je te houden waarin jij je persoonlijke motivatie opschrijft als het dan soms lastig is kun je dit er  heel makkelijk bij pakken en jezelf er weer aan herinneren. Er zijn tijdens een afval proces natuurlijk altijd dipjes en moeilijkere momenten juist dan kan het heel erg fijn en handig zijn om die motivatie weer even naar boven te halen!

Maar je kunt dit natuurlijk ook op andere manieren doen, hang je motivatie op de koelkast of de spiegel of motiveer jezelf door jezelf te belonen bij behaalde doelen. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat als je een bepaald gewicht bereikt je  iets moois voor jezelf mag kopen of je iets leuks gaat doen. Voor veel mensen helpt dit enorm goed en het kan dan ook zeker een hele fijne tip zijn!

 

Zorg voor haalbare doelen

Wat ook enorm kan helpen bij je goede voornemen is om haalbare doelen te stellen. Vaak zien we dat mensen doelen gaan stellen die eigenlijk helemaal niet haalbaar zijn, als dit dan ook vervolgens niet lukt is het natuurlijk makkelijk om de handdoek in de ring te gooien en de poging als verloren te beschouwen maar helaas is dat natuurlijk niet altijd zo makkelijk.

Het kan daarom enorm goed helpen om realistische soms zelfs wat kleinere doelen te stellen die je vrij gemakkelijk kunt behalen. Op deze manier kun je dus ook vrij makkelijk voor succes zorgen en dat geeft een goed gevoel en daarnaast een grote drive en motivatie om ervoor te zorgen dat je verder gaat en nog meer doelen gaat behalen!

Haalbare doelen kunnen dan ook echt de sleutel tot succes zijn! waak er dan ook zeker voor om doelen te stellen die je niet behalen kunt, haalbare doelen stellen zorgt voor een haalbaar resultaat en dus het bereiken van je goede voornemens!

 

Deel je goede voornemens met de mensen om je heen

Als je goede voornemens hebt gemaakt kan het enorm helpen om deze te delen met de mensen om je heen! Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je goede voornemens niet enkel voor jouw duidelijk zijn maar ook voor anderen. Daarnaast kun je dan steun ontvangen als het soms moeilijk wordt. Het is natuurlijk niet altijd makkelijk om je aan je goede voornemens te houden, het kan dan ook zeker helpen als mensen om je heen ervan af weten en je kunnen helpen ze vol te houden.

Ook scheelt het enorm dat mensen dan niet de neiging hebben je allerlei lekkers aan te bieden. Hierdoor kom jij minder snel in de verleiding en hoef je niet steeds nee te zeggen. Het kan dus enorm fijn zijn als je goede voornemens duidelijk zijn en zo kun je dus echt steun ontvangen en je er nog beter aan houden!

Daarnaast horen wij ook vaak dat de mensen om je heen het alleen maar heel fijn vinden om je goede voornemens te horen! Op deze manier kunnen ook zij hier meer rekening mee houden en dat is natuurlijk alleen maar heel erg prettig!

 

Verder waar je gebleven bent

Als je goede voornemens hebt gemaakt kan het natuurlijk best eens voorkomen dat het je niet lukt om jezelf hieraan te houden. Vaak is dit een heel belangrijk punt waarbij je vervolgens twee kanten op kunt. We zien dan namelijk helaas vaak dat mensen de handdoek in de ring gooien en het niet meer oppakken. Enorm zonde natuurlijk en ook helemaal niet nodig.

Het kan enorm helpen als jij jezelf voorhoudt dat het helemaal niet erg is als het een keertje niet zo goed lukt. Het gaat er vooral om hoe je daarna weer verder gaat, beschouw de poging dan ook niet als een verloren zaak maar probeer het bij het volgende moment gewoon weer op te pakken en ga verder waar je gebleven bent! Als je deze switch kunt maken ben je echt een heel eind en heb je een hele grote kans op succes!

Goede voornemens voor iedereen

Het is dus heel fijn om goede voornemens voor jezelf in het nieuwe jaar te maken zodat je hier lekker mee aan de slag kunt. Wel is het belangrijk dat je hier goed naar kijkt en dat je haalbare doelen stelt! Het is namelijk veel beter om je doelen bijvoorbeeld al na een half jaar behaald te hebben en dan bij te stellen dan dat ze zo hoog liggen en ze eigenlijk niet haalbaar zijn waardoor je de handdoek in de ring gooit!

Let er daarom op dat je goede en vooral haalbare doelen maakt, maar maak deze doelen ook zichtbaar voor jezelf en  de mensen om je heen. Dit draagt allemaal bij aan de kans op succes! Vergeet ook vooral niet om het weer op te pakken als het soms even wat minder gaat. Dit is namelijk heel normaal. Het kan niet altijd helemaal perfect gaan, het is vooral belangrijk hoe je daarna verder gaat als je soms even van je doelen afgeweken bent! Probeer het dan ook altijd weer op te pakken en ga verder waar je gebleven bent! En probeer vooral niet bij de pakken neer te zitten!

Ga dus met een goed gevoel en goede voornemens het nieuwe jaar in en maak van 2022 jouw jaar!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair