HomeAfvallenHelpt eiwitrijke voeding om af te vallen

Helpt eiwitrijke voeding om af te vallen

Wie graag wil afvallen zoekt vaak naar veel verschillende mogelijkheden om zo snel mogelijk gewicht te verliezen. Het aanbod aan verschillende diëten is dan ook eindeloos en soms kan het dan heel erg lastig zijn om door de bomen het bos nog te zien. Welk dieet is nu het beste om te volgen en zal je dus ook daadwerkelijk helpen om je streefgewicht te bereiken?

 

Na vele studies en onderzoeken is er wel degelijk gebleken dat een eiwitrijk dieet er zeker voor kan zorgen dat je gewicht verliest en dan met name in combinatie met een koolhydraatarm dieet. Vandaar dat wij je ook graag willen laten zien hoe een eiwitrijk dieet werkt en hoe dit een hele goede aanvulling kan zijn op een koolhydraatarm dieet, lees je met ons mee?

 

Hoe zit dat eigenlijk met die eiwitten

 

Want hoe komt het nu eigenlijk dat je wat gemakkelijker en sneller afvalt als je eiwitrijke voeding gebruikt? Dit heeft een aantal redenen en heeft te maken met onder andere een paar eigenschappen van de eiwitten. Ten eerste is het zo dat eiwitrijke voeding heel snel een vol en verzadigd gevoelt geeft. Dit is natuurlijk erg voordelig want dit zorgt ervoor dat je minder snel naar een ongezonde snack grijpt of heel erg veel gaat eten. In die zin zijn eiwitten dus een heel handig middel tegen over eten en eetbuien!

 

Maar daarnaast zorgen eiwitten ook nog eens voor de opbouw en het behoudt van je spieren. En dat is weer heel erg gunstig voor je afval proces want als jij veel spiermassa hebt zal je ook meer verbranden bij mensen met een grote spiermassa ligt de verbranding dan ook meteen een stuk hoger!

 

Dit is dan ook meteen de reden waarom mannen vaak een stuk makkelijker gewicht kunnen verliezen dan vrouwen. Zij hebben namelijk per definitie al meer spiermassa en verbranden dan ook een stuk meer. Dit eiwitrijke dieet is dus echt een heel goed idee als je gewicht wil verliezen, het beste effect krijg je als je dit combineert met een vetarm dieet of natuurlijk een koolhydraatarm dieet!

 

Maar hoe kom je nu aan al die eiwitten

 

Ook hier kun je dus heel makkelijk je weg in vinden want het eten van eiwitrijke voeding is een stuk makkelijker dan je misschien denkt. Zo kun je ten eerste werken met eiwit shakes. Dit is een manier die veel mensen kiezen omdat het natuurlijk best makkelijk is toe te passen. Zo zijn er heel veel verschillende eiwitpoeders te koop die je toe kunt voegen aan water, melk of yoghurt en waar je op deze manier een shake van kunt maken. En met een shake krijg je dus op een hele makkelijke manier heel veel extra eiwitten binnen. Maar uiteraard kun je natuurlijk ook heel makkelijk eiwitten uit je voeding halen door voor eiwitrijke voeding te kiezen.

 

Hierbij kies je er dus voor om zoveel mogelijk eiwitrijk voedsel te eten en dit doe je heel makkelijk op de volgende manier. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het eten van eieren dit is natuurlijk de meest makkelijke en duidelijke manier om eiwitten binnen te krijgen. Maar er zijn meer manieren. Zo kun je bijvoorbeeld ook veel vlees en kip eten, dit zijn ook enorme eiwit bronnen. En wat dacht je van zuivelproducten zoals kwark en yoghurt. Zo zie je dus maar dat er meer dan voldoende producten zijn waarmee jij jouw eiwit inname op peil kunt houden!

 

Zo kun je dus zien dat je op heel manieren er voor kunt zorgen dat je extra eiwitten binnen krijgt. Het volgen van een eiwitrijk dieet is dan ook helemaal niet moeilijk. Het vraagt alleen even wat kennis en toewijding.

 

Eiwitrijke voeding in combinatie met een koolhydraatarm dieet

 

We gaven het net al even kort aan maar je kunt eiwitrijke voeding dus prima combineren met een koolhydraatarm dieet. Op deze manier zal het elkaar alleen maar versterken en heb je dus extra effect van je moeite!

 

Door koolhydraatarm te eten zet je natuurlijk je verbranding in je lichaam goed aan de gang en door eiwitrijk te eten zorg je ervoor dat je meer spiermassa krijgt of dat je spiermassa in ieder geval op peil blijft. En meer spier massa zorgt ook weer voor meer verbranding. Je snapt dus wel dat dit allemaal met elkaar samen werkt en er dus bij elkaar voor zorgt dat je verbranding een enorme boost krijgt en dat je dus ook gewicht verliest! En laat dat natuurlijk nu net de bedoeling zijn!

 

Vandaar dus dat eiwitrijke voeding in combinatie met een koolhydraatarm dieet echt een gouden zet is. Deze twee manieren versterken elkaar zo onwijs goed dat ze samen voor een heel erg goed resultaat zorgen en dus ook echt voor makkelijk gewichtsverlies, ook kun je op deze manier heel makkelijk op gewicht blijven. Doordat het een dieet is wat makkelijk vol te houden is zorgt het ervoor dat je ook op de lange termijn op gewicht kunt blijven!

 

Sporten in combinatie met eiwitrijke voeding

 

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat veel sporters vaak eiwitrijke voeding eten. Ze gebruiken bijvoorbeeld vaak shakes voor of na het sporten of ze eten veel kwark, yoghurt, kip of rood vlees. Dit komt doordat deze producten veel eiwitten bevatten en die kun je zeker als je veel sport goed gebruiken!

 

Het is namelijk zo dat je door te sporten werkt aan de opbouw van spieren maar als je hierbij niet voldoende eiwitten binnen krijgt dan zal je gewicht verliezen maar niet alleen in de zin van vet maar zeker ook in de zin van spieren die afbreken en laat dat nu net niet de bedoeling zijn. maar als je tijdens het sporten ook goed eiwitrijk eet dan verander je hier iets aan en zorg je juist dat je gewicht verliest terwijl je spiermassa behoudt of zelfs je spiermassa laat groeien. Bij dat laatste kan het echter zelfs het geval zijn dat je op de weegschaal iets aankomt maar laat je hierdoor vooral niet voor de gek houden, spieren wegen namelijk zwaarder dan vet en waarschijnlijk ben je dan wel aardig wat vet kwijt maar is je spiermassa toegenomen maar dat is juist positief. Hierdoor zal je in de toekomst dus nog sneller gewicht verliezen!

 

Het kan dus zeker helpen om tijdens het volgen van een eiwitrijk dieet ook lekker te sporten. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je een sport kiest die goed bij je past en waar je ook echt plezier aan beleefd! Op deze manier houdt je het sporten namelijk zo lang mogelijk vol en dat is natuurlijk wel zo leuk!

 

Het eten van eiwitrijke voeding buiten de deur

 

Voor veel mensen is het vaak lastig om ook buiten de deur een dieet vol te houden. Dit kan dan ook zeker lastig zijn. vaak als je naar een restaurant gaat is er heel veel keuze en het kan dan verleidelijk zijn om de juiste keuze te maken. Maar met een beetje goede voorkennis kom je natuurlijk een heel eind en wist je dat een eiwitrijk dieet juist ook buiten de deur heel erg goed vol te houden is!

 

Zo kun je bijvoorbeeld bij en lunch kiezen voor een heerlijke salade, denk dan aan een salade met geitenkaas of kip. Op deze manier krijg je lekker veel eiwitten binnen terwijl je ook aan je vitamine inname werkt! En daarnaast kun je natuurlijk ook denken aan een lekker vers soepje of een volkoren broodje met kip of vlees. Sommige restaurants bieden ook yoghurt aan met allerlei toppings en dit kan natuurlijk ook een goed plan zijn!

En dan hebben we natuurlijk ook nog het diner, ook hier kun je heel veel keuzes in maken maar wat vooral slim is, kies voor zoveel mogelijk vlees of vis met verse groenten en laat bijvoorbeeld  de aardappeltjes , frietjes en sausjes links liggen. Kijk ook uit voor gegratineerde gerechten en gerechten zoals pizza of pasta dit kun je beter allemaal overslaan maar alsnog is er dan  nog voldoende lekkers om uit te kiezen! En kun je dus ook tijdens het volgen van een koolhydraatarm dieet prima buiten de deur eten!

 

Eiwitrijke voeding helpt om af te vallen

 

We kunnen dus zeker wel stellen dat eiwitrijke voeding helpt om af te vallen! Het is dan ook een fijne en slimme manier om gewicht te verliezen en om ook op gewicht te blijven! Op deze manier werk je namelijk aan het opbouwen van spiermassa en hier heb je op de lange termijn veel profijt van!

 

Daarnaast kan het in combinatie met het volgen van een koolhydraatarm dieet voor een echte boost zorgen en dat is dan ook precies wat je nodig hebt! Wij zouden je dan ook absoluut aanraden om gewicht proberen te verliezen met het volgen van een eiwitrijk dieet. Dit is dan ook een fijne en handige manier waarop je uiteindelijk zelfs ook nog eens een stuk makkelijker op gewicht kunt blijven en hoe fijn is dat wel niet natuurlijk!

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair