HomeAfvallenKoolhydraatarm eten tijdens je vakantie

Koolhydraatarm eten tijdens je vakantie

Het kan vaak een enorme uitdaging vormen om tijdens je vakantie vast te houden aan een koolhydraatarm dieet. Maar toch is het zeker niet onmogelijk. Met de juiste voorbereidingen kom je  namelijk een heel eind en kun je ook tijdens je vakantie prima vasthouden aan je koolhydraatarme levensstijl en hier de vruchten van plukken.

Het heeft dan ook veel gezondheidsvoordelen om koolhydraatarm te eten en het is dan ook zeker logisch dat je die zoveel mogelijk vast wil houden. Het kan dan ook enorm schelen om ook tijdens je vakantie vast te houden aan je koolhydraatarme levensstijl zodat je hierin een bepaalde stabiliteit behoudt.

Nu vraag je jezelf misschien af hoe je dat nu eigenlijk het beste kunt doen. Het is namelijk zeker niet zo dat het makkelijk is om tijdens je vakantie vast te houden aan een koolhydraatarm dieet. Juist op vakantie zijn er vaak allerlei verleidingen en doe je het zelf ook wat rustiger aan waardoor je vaak juist meer zin krijgt om te genieten en de teugels een beetje te laten vieren. Dit hoeft dan ook helemaal geen ramp te zijn als je dit doet met een manier die nog steeds past binnen je koolhydraatarme levensstijl en gelukkig kan dit vrij makkelijk en goed. Wij laten je dan ook graag zien hoe je dit kunt doen. Lees je met ons mee?

Waarom is het op vakantie lastiger dan thuis

Eerst gaan we even kijken naar de vraag waarom het eigenlijk op vakantie zoveel lastiger is om aan een koolhydraatarme levensstijl vast te houden dan thuis. Want als we het antwoord op deze vraag weten dan wordt het ook een stuk makkelijker om dit op vakantie vol te houden.

Ten eerste is het zo dat je op vakantie vaak wat rustiger aan doet en jezelf wat meer wil gunnen. Je hebt het hele jaar hard gewerkt en nu komt dan het moment dat je het even wat rustiger aan wil doen en hier ook van wil genieten. Genieten stellen we vaak gelijk aan lekker eten en drinken. En daar gaast het eigenlijk al een  beetje mis. Het is natuurlijk een misvatting om te denken dat je alleen maar kunt genieten als daar lekker eten en drinken bij betrokken is. Je kunt namelijk ook heel goed genieten als je leuke dingen doet en geniet van de natuur en de mensen om je heen en dit kan ook prima met verantwoorde voeding.

Deze misvatting is bij veel mensen erg hardnekkig maar kan dus het proces van goed voor jezelf zorgen en bijvoorbeeld een koolhydraatarme levensstijl aanhouden in de weg staan. Daarnaast is het vaak op vakantie ook nog eens zo dat we graag kiezen voor luxe en gemak en ons dus niet teveel druk willen maken. We gaan dan ook makkelijker uit eten of bestellen wat. Maar wis je dat ook hier prima koolhydraatarme opties bij te vinden zijn! hier gaan we later in deze blog even wat verder op in!

Het zoeken naar mogelijkheden

Een reden die veel mensen vaak aangeven als waarom het moeilijker is om op vakantie een koolhydraatarm dieet te volgen is omdat ze vinden dat het lastiger is om koolhydraatarm te eten als je op vakantie graag makkelijk wil eten of lekker uit eten wil gaan. Maar wist je trouwens dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn en dat hier juist heel veel mogelijkheden voor zijn waardoor je ook op vakantie prima kunt genieten van koolhydraatarme maaltijden! Dit doe je op de volgende manier.

Als je bijvoorbeeld bij een restaurant gaat eten kan het heel erg fijn zijn om even goed naar de kaart te kijken. Dan zie je dat er vaak prima koolhydraatarme opties te vinden zijn. ook kun je er vaak voor kiezen om een gerecht aan te passen zodat het toch koolhydraatarm wordt op deze manier geniet je prima van lekker eten buiten de deur en hoef je niet ineens wel koolhydraten te nuttigen.

Ook is het vaak handig om bijvoorbeeld de aardappelen, patat of pasta weg te laten en enkel vlees, vis of kip met groenten te nemen. Op deze manier pas je het gerecht dus eigenlijk aan en laat je enkel de bijgerechten staan. Dit kan een hele fijne manier zijn om toch heerlijk van een maaltijd te genieten!

Op deze manier zoek je dus naar mogelijkheden om toch koolhydraatarm te eten en dat is natuurlijk wel heel erg prettig! Laat ook vooral het stokbrood vooraf staan en het toetje en dan is er eigenlijk helemaal niets aan de hand en kun je dus ook prima koolhydraatarm genieten!

Ook als je eten besteld kun je jezelf hier dus prima aan houden en is het ook heel goed mogelijk om dit koolhydraatarm te doen, bestel bijvoorbeeld een lekker stuk vlees of kip, of een heerlijke maaltijdsalade maar ook een soep is een heel goed idee! Op deze manier kun je heerlijk verantwoord genieten van al het goede dat een vakantie te bieden heeft zonder dat je vervolgens thuis heel streng moet lijnen om de eventueel aangekomen kilo’s weer kwijt te raken. Dit zogenaamde jo jo effect is natuurlijk ontzettend zonde en wil je veel liever voorkomen!

Eten meenemen van thuis

Wat ook erg kan helpen om een koolhydraatarme levensstijl op vakantie vast te houden is door eten mee te nemen van thuis. Denk bijvoorbeeld aan koolhydraatarm brood, koolhydraatarme crackers of bepaalde tussendoortjes! Op deze manier kun je hier heerlijk van genieten terwijl je ergens anders bent! Zo wordt het ook meteen een stuk makkelijker om je koolhydraatarme levensstijl vast te houden en ervoor te zorgen dat je in balans blijft!

Uiteraard kun je dit dan wel super combineren met enkele lokale lekkernijen en zorg je er zo dus voor dat je een heerlijke maaltijd kunt eten. Het is vooral erg fijn om enkele koolhydraatarme basis producten van huis mee te nemen daarna kun je dan met aanvulling van verse producten heerlijk afwisselen.

Ook verklein je hiermee de kans dat je toch meteen overstag gaat en je levensstijl loslaat. Je maakt het jezelf hiermee een stuk makkelijker en je zorgt er daarnaast voor dat de kans kleiner is dat je jezelf tegoed doet aan allerlei andere snacks.

Licht de mensen om je heen in

Als je met meerdere mensen op vakantie bent kan het enorm helpen als je hen op de hoogte stelt van het feit dat je een koolhydraatarm dieet volgt. Zo weten ook zij waar ze aan toe zijn en kunnen zij jou steunen. Ze snappen dan dat jij niet met alles mee zal eten en dat je soms wat aanpassingen zal maken.

Op deze manier voorkom je dat ze zullen blijven aanbieden of vragen om mee te eten met wat zij ook doen. Zij kunnen er enkel rekening mee houden als zij op de hoogte zijn. ze kunnen je dan steunen en ook helpen om de juiste keuzes te maken en dat is natuurlijk enorm belangrijk.

Het kan dan ook heel erg helpen als de mensen om je heen op de hoogte zijn, dit kan soms net het verschil maken en dat is natuurlijk heel erg belangrijk.

Makkelijker tijdens vakantie

En wist je dat er ook veel mensen zijn die het op vakantie juist makkelijker vinden om een koolhydraatarme levensstijl vol te houden. Dit heeft een aantal simpele redenen. Ten eerste is het zo dat ze op vakantie helemaal los zijn van thuis. Om nieuwe gewoontes aan te leren kan het soms onwijs helpen om helemaal uit je vertrouwde omgeving te zijn zodat je hier los van kunt komen.

Dat is dan ook de reden dat het soms makkelijker is om een dieet te volgen op vakantie dan dat het soms thuis kan zijn. uiteraard is het wel persoonlijk of dit voor jouw ook zo is dit is voor iedereen verschillend. Maar wij snappen dus zeker dat het op vakantie enkele voordelen kan hebben. Je bent vaak ook meer ontspannen en ook dat is iets wat zeker bijdraagt aan het volgen van een koolhydraatarm dieet.

Als je daarnaast ook nog eens zorgt voor de juiste omstandigheden en alles in huis haalt om je dieet ook daadwerkelijk te kunnen volgen en blijven volhouden dan zit je wat ons betreft helemaal goed en kan er eigenlijk niet zo heel veel mis gaan.

Koolhydraatarm eten tijdens je vakantie

 

Zoals je dus wel kunt zien heeft het voor en nadelen om een koolhydraatarm dieet ook tijdens je vakantie vol te houden. Waar dit de een heel makkelijk af gaat is het voor de andere juist een heel ander verhaal. Het is dan ook heel erg persoonlijk hoe het voor jouw is om op vakantie koolhydraatarm te eten.

Er zijn in ieder geval een aantal handige maatregelen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat de kans groter is dat je het koolhydraatarme dieet vol kunt houden ook op een andere locatie. Hiermee vergoot je in ieder geval de kans van slagen enorm!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair