HomeAfvallenKoolhydraatarme snacks voor een filmavond

Koolhydraatarme snacks voor een filmavond

Na een dag hard gewerkt hebben is het tijd om wat leuks te doen. Geen zin om de deur uit te gaan? Organiseer een gezellige filmavond met je vriendinnen, familie of partner. Bij zo’n film avond horen natuurlijk lekkere snacks. Maar ben je bezig met het volgen van een koolhydraatarm dieet? Dan moet je soms lekkere dingen laten staan. Maar met deze koolhydraatarme snacks is jou film avond zeker geslaagd.

Je mag aardig wat dingen eten als je een koolhydraatarm dieet volgt. Maar we snappen dat je geen zin hebt om de hele avond aan stukjes komkommer te zitten. Dit kan natuurlijk hartstikke lekker zijn maar er zijn zoveel lekkere andere snacks die niet eens zoveel koolhydraten bevatten.

Lijstje met snacks om lekker te Netflixen

Popcorn

Natuurlijk niet de kant en klare popcorn die je in de winkels kunt vinden. Deze bevatten namelijk wel een hoop calorieën en koolhydraten en dat is nou net wat je niet kunt gebruiken. Maar je kan wel zelf popcorn maken om zo je calorie innamen flink te beperken. Eet je liever popcorn met een smaakje? Wees dan eens creatief met de chilipoeder of knoflookpoeder.

Blokjes kaas

Kaas bevat veel eiwitten. Let er wel op dat je jonge 20/30 + kaas neemt.  Deze bevat het minste zout en calorieën. En past dus binnen een gezond voedingspatroon.

Augurkjes met ham

Dit is zo’n typische snack die je vaak op Nederlandse verjaardagen ziet. Maar niettemin ze zijn wel koolhydraatarm! Neem wat augurkjes en rol ze op in een plakje achterham. Prik het rolletje vast met een saté prikker en je hebt een snelle en gemakkelijke snack.

Groentechips

Vaak met recepten lijkt het alsof je er super veel tijd aan kwijt bent. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Probeer dit recept voor koolhydraatarme groentechips eens! Een hele lekkere chips variant maar dan gezond! En uit ervaring kan ik zeggen dat ze hartstikke lekker zijn.

Koolhydraatarme speculaascake

Stond je filmavond al gepland? Of had je in de middag wat tijd over? Of gewoon leuk om op te slaan voor de volgende keer. Het recept voor een koolhydraatarme speculaascake. Een lekker stukje cake bij de film. Het speculaas past precies bij deze koude herfstdagen en het is ook nog eens een koolhydraatarme snack.

Lekker dippen

Wat is er leuker dan dippen in je favoriete sausje of salade. Vaak bevatten de standaard producten uit de supermarkt veel suiker en zijn ze een bom van calorieën. Maar er zijn genoeg alternatieven die wat gezonder zijn en makkelijk om te maken. Bij de Albert Heijn kun je verschillende soorten koolhydraatarme crackers krijgen of dip lekker met stukjes groente. Je kunt ze besmeren of dippen in deze gezonde sausjes of salades.

Er staan talloze recepten op internet om deze dipsausen zelf te maken. En je kunt ook zelf nog lekker variëren.

Italiaans spiesje

Pak een lange saté prikker en rijg er een bolletje mozzarella aan, een cherry tomaatje, blaadje basilicum en voor de liefhebbers een olijf.

Courgette pizza

Dit klinkt misschien wat gek. Maar ze zijn echt ontzettend lekker. Snijd plakjes van een courgette. Mix tomatensaus met wat Italiaanse kruiden. Smeer dit over de courgette en bestrooi met wat geraspte kaas. Bak deze 15 minuten in een voorwarmde oven op 150 graden

Koolhydraatarme cheesecake

Heb je dus wat extra tijd om wat lekkers te maken? Dit recept voor een koolhydraatarme cheesecake doet het goed op feestjes en verjaardagen. Misschien dus ook op jou filmavond!

Er zijn nog veel meer lekkere snacks om te maken. Bekijk zelf eens of je iets koolhydraatarm kunt ontdekken.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair