HomeAfvallenMannen stimuleren om af te vallen

Mannen stimuleren om af te vallen

Diëten, afvallen en om de lijn denken. Dat is toch iets voor vrouwen en niet voor mannen? Dit is een stigma wat al sinds het begin der diëten bestaat. Daar moet volgens het voedingscentrum nu verandering in komen.

Ze willen dat de “gewone mannen” ook bezig gaan met het verliezen van de overtollige kilo’s. Vrouwen weten vaak al wat gezond eten is en hoe je dit doet, de mannelijke volwassenen onder ons zitten echter vaak nog in de ontkenningsfase.

Overgewicht

Hoe ouder mensen worden hoe hoger het risico op overgewicht wordt. Als je eenmaal boven de 30 bent neemt je verbranding af en wordt het steeds lastiger om je gewicht op peil te houden. Vrouwen hebben het vaak wat eerder door dat ze aan beginnen te komen. Echter hebben mannen er vaak wat meer moeite mee om eraan toe te geven dat het buikje begint te groeien. Als we kijken naar de cijfers heeft 53,3% van de volwassen mannen overgewicht met daartegenover 47,2% van de volwassen vrouwen. Bij de groep mannen tussen de 50 en 64 heeft zelfs 63,3% overgewicht.

Lees ook: Drankjes voor tijdens het afvallen

Mannen als jan

Het voedingscentrum heeft de handen ineen gesloten met Jan Heemskerk. Jan is een journalist die op aandringen van zijn vrouw met zijn overgewicht naar de diëtist is gestapt. Over zijn weg naar een fittere en slankere Jan schreef hij het boek “Als Jan het kan. Gezond en slank voor gewone mannen.”. In een serie van vijf video’s en podcasts, een weekmenu en verhalen van andere mannen helpt hij samen met Astrid Postma-Smeets en Roel Hermans van het voedingscentrum afvallen.

Het belang van een gezond gewicht

De campagne om ook mannen bewust te maken van hun gewicht is een terechte stap. Nog nooit was er zoveel overgewicht als nu en dit draagt risico’s met zich mee. Wanneer je teveel weegt is het belangrijk om hier iets aan te doen. Bij overgewicht zit er namelijk teveel vet in je lichaam, wat slecht is voor je gezondheid. Hoe zwaarder je bent, hoe meer kans je hebt om gezondheidsproblemen te krijgen. Met overgewicht heb je een groter risico op het krijgen van ziekten als diabetes, hart- en vaatziekten, gewrichtsproblemen en bepaalde vormen van kanker.

Word succesvol en blijvend slank met het meest complete dieetprogramma van Nederland.

Bekijk de site van het voedingscentrum als jij meer informatie wilt over voeding!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair