Het is wellicht wel de meest gehoorde zin als het gaat om het afvallen. “morgen begin ik echt” vraag jezelf maar eens af hoe vaak jij dit jezelf wel niet hebt horen zeggen. Na de zoveelste mislukte afvalpoging neem je het jezelf nu echt voor. Nu is het echt klaar, nu wil je echt eindelijk voor eens en voor altijd dat extra gewicht verliezen en ga je echt afvallen. Geen smoesjes meer het is nu klaar!

 

Vervolgens ga je rigoreus te werk, en je haalt niks lekkers meer in huis. Het enige wat je koelkast nu nog bevat is wat rauwkost en je drinkt enkel water met soms een uitzondering voor een kop koffie. Daarnaast ga je ook nog eens fanatiek aan de slag met sporten en ben je iedere dag in beweging. Na een paar dagen ben je helemaal op, je voelt je moe en futloos en ok je bent wel wat gewicht kwijt maar je voelt je vreselijk. Op dit soort momenten grijp je dan vaak toch weer naar wat lekkers en dan is het hek van de dam. Je lichaam heeft zo lang niks gehad dat er geen rem meer op zit en voor je het weet ben je weer volledig in je oude patroon vervallen. De verloren kilo’s zitten er binnen een week weer aan en je voelt je waardeloos en somber. Want deze keer zou het eindelijk lukken en dat is weer niet gebeurd.

 

Daarna kan het dus onwijs moeilijk zijn om de motivatie weer te herpakken, en vaak zien we dan ook dat dit niet lukt helaas. Of we zien dat mensen in dit cirkeltje blijven hangen en dat dit steeds een herhaling van zetten wordt helaas niet met een positief resultaat.

 

Dit is natuurlijk allemaal ontzettend zonde  en ook totaal niet de bedoeling, gelukkig kan het ook anders! Je kunt namelijk ook op een gezonde manier gewicht verliezen en dan ook echt blijvend! Dus geen jo jo effect, geen extreme dieet acties maar gezonde voeding. Een uitgebalanceerde levensstijl waarbij je jezelf energiek en krachtig gaat voelen en waarbij je die kilo’s als vanzelf verliest! In deze blog gaan wij je uitleggen waarom dat zo belangrijk is en hoe slecht een crash dieet is. Op deze manier hopen wij dat ook jij de stap gaat zetten naar een gezonder lichaam met een gezond gewicht!

 

Even snel gewicht verliezen

 

Het is misschien wel de meest gemaakte fout als het gaat om het verliezen van gewicht, het even snel gewicht verliezen. Want zo werkt het namelijk niet. Je kunt namelijk niet even snel gewicht verliezen. Dit is een heel proces wat tijd kost en waar je zorgvuldig mee om moet gaan. Je hebt namelijk maar een lichaam en hier moet je zuinig op zijn!

 

Vaak is het ook nog eens zo dat mensen dan ineens heel extreem te werk gaan. Ze schrappen eigenlijk alle voedingsmiddelen van hun lijstje en beperken zich enkel tot water en wat rauwkost. Het is natuurlijk helemaal niet logisch dat je dit lang vol zal gaan houden. Je lichaam gaat op deze manier tekorten opbouwen en hierdoor ga je jezelf ook erg rot voelen en dat is natuurlijk nu net niet de bedoeling.

 

Even snel gewicht verliezen is zelfs iets wat vaak averechts werkt al is dit vaak niet iets wat mensen vooraf bedenken. Het werkt namelijk zo, als je snel gewicht verliest door eigenlijk bijna niets te eten dan gaat je lichaam over in de spaarstand en houdt het dus alles vast. Nu zal je misschien denken hoe kan dat nu want de weegschaal gaat omlaag. Dat klopt inderdaad maar het is vaak enkel vocht wat je dan verliest en geen daadwerkelijk gewicht. De vetten die je juist graag kwijt wil blijven zitten en nemen soms zelfs toe doordat je lichaam dus alles vast gaat houden en meteen om gaat zetten in vet.

 

En het vervelende hiervan is dat je ook na het crash dieet als je weer normaal gaat eten hier last van blijft houden. Jouw lichaam is dan namelijk bang dat er weer een periode van schaarste aan zal komen en blijft dus alles vast houden. Hierdoor kom je zelfs alleen maar aan en dat was natuurlijk totaal niet je doel toen je aan het crash dieet begon.

 

Daarnaast krijgt je lichaam heel veel tekorten op deze manier die weer allerlei gezondheidsklachten teweeg kunnen brengen je snapt dus wel dat dit verre van ideaal is! Gelukkig zijn er andere manieren om gewicht te verliezen die wel voor een blijvend resultaat zorgen, wij zetten ze even voor je op een rijtje!

Blijvend gewicht verliezen

 

Zo, nu heb je in ieder geval gelezen hoe het niet moet en hoe je dus zorgt voor tekorten in je lichaam en uiteindelijk zelfs gewicht toename. Maar hoe moet het dan wel horen we je denken? Nou eigenlijk is het heel erg simpel! Het is vooral heel erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat je lichaam altijd voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. Op deze manier verzeker je jezelf ervan dat er geen tekorten ontstaan.

 

Dit punt is heel belangrijk om dat door tekorten heel je lijf in de war kan raken en dit niet alleen schadelijk voor je gezondheid kan zijn maar er ook voor kan zorgen dat je lichaam bijvoorbeeld gewicht vast gaat houden en dat wil je liever voorkomen.

 

Het is dus veel beter om gewicht te verliezen met een gezonde levensstijl waarbij je allerlei gezonde voedingsstoffen binnen krijgt waardoor er geen tekorten ontstaan maar waarbij je nog steeds wel op je voeding let. Uiteraard weet iedereen dat de hele dag chocolade eten geen goed idee is maar het is ook zeker niet zo dat je enkel op een wortel kan knabbelen. Gelukkig kun je op een hele fijne manier zorgen voor gezonde voeding en hier dus ook gewicht mee verliezen.

 

In het programma van afvallen met Nederlands zorgen we ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. Maar daarnaast bevat ons programma ook recepten die wel allemaal uitgedacht zijn en die er dus wel voor zorgen dat je op een gezonde manier gewicht verliest. En dit doen we door middel van koolhydraatarme recepten, maar wel recepten die voldoende vetten, mineralen en vitamines bevatten waardoor je lichaam gezond blijft en waardoor je stofwisseling goed aan de gang gaat en dat is precies wat je wil zien!

 

De voordelen van het afvallen met Nederland programma

 

En door op deze manier af te vallen ervaar je dus heel erg veel voordelen. Ten eerste is het dus veel gezonder voor je lichaam. Doordat er geen tekorten ontstaan is het een gezonde manier van gewicht verliezen voor je hele lijf. Maar daarnaast is het ook nog eens zo dat je lichaam hierdoor veel energie heeft en je jezelf dus echt een stuk fitter gaat worden.

 

En dit is dan een positief cirkeltje waar je in terecht komt. Doordat je jezelf dus fitter voelt heb je meer motivatie om de levensstijl vol te houden en hierdoor werk je dus weer aan je gezondheid en zo kom je in een ontzettend goede flow terecht die je heel veel positiviteit op allerlei vlakken gaat opleveren!

 

Het is dus een groot voordeel om op deze manier gedoseerd gewicht te verliezen wat je ook nog eens niet meer aankomt. Je verliest met dit programma dus echt blijvend gewicht doordat je heel je levensstijl op een positieve manier veranderd en hier pluk je later nog heel lang de vruchten van!

 

Hoe het dus ook anders kan

 

Zoals je ziet hoef je jezelf dus nooit meer voor te nemen om “morgen echt te beginnen’ je kunt vandaag nog de stap maken en starten met goed voor jezelf te zorgen en gezond te eten en drinken waardoor je vanzelf gewicht zal verliezen en een gewicht zal bereiken wat goed bij je lichaam past. daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om lekker te bewegen maar ook dit kun je op een leuke manier doen die bij je past in plaats van op een manier die weerstand oproept of niet vol te houden is.

 

De sleutel tot succes is dus echt het volledig veranderen van je levensstijl en alles benaderen vanuit positiviteit, alleen op die manier kun je uiteindelijk je streefgewicht bereiken en werken aan je gezondheid en een gezond gewicht. Het mooie is dat dit dan ook vaak een stuk makkelijker gaat door dat je niet zo extreem te werk gaat. Gooi dus al die extreme crash pogingen de deur uit en geef je lichaam wat het verdiend en vooral ook wat het nodig heeft om goed te functioneren. Je zal zien dat het verliezen van gewicht dan bijna als vanzelf zal gaan!

 

Tot slot is het natuurlijk heel belangrijk om wel gezonde keuzes te blijven maken, laat je dus niet verlijden tot het eten van allerlei ongezonde producten ook niet tijdens het volgen van ons programma. Het succes bereik je alleen als je jezelf wel echt aan de recepten uit ons programma houdt, zeker in het begin! Gelukkig hebben we een enorm ruime keuze voor je dus je kunt vol goede moed van start gaan!

 

 

VERNIEUWD!

ONS GLOEDNIEUWE 10-WEKEN BOEK