HomeAfvallenNa het heerlijk avondje weer in het ritme

Na het heerlijk avondje weer in het ritme

Eigenlijk is het vaak een van de grootste uitdagingen, je volgt een dieet en je laat met de feestdagen de teugels wat vieren of soms zelfs helemaal los maar daarna wil je weer terug in het ritme komen. Je kent het vast allemaal wel en je weet vast ook wel dat dit vaak heel erg lastig is!

 

Het is natuurlijk wel heel begrijpelijk, je volgt al langere tijd een dieet en dit gaat je goed af, je bent waarschijnlijk zelfs al wat gewicht verloren. Maar dan komen de feestdagen eraan in dit geval Sinterklaasavond. Al weken voor het zover is zie je overal in de winkels pepernoten , kruidnoten en chocoladeletters liggen, allemaal even lekker en mooi. Je weerstaat het allemaal en besluit dan uiteindelijk wel om op Sinterklaasavond zelf de remmen een beetje los te laten en heerlijk mee te genieten, niet alleen van de gezelligheid maar ook van al het lekkers. En dat is natuurlijk heel erg begrijpelijk. De boog kan ook niet altijd gespannen staan.

 

Wel is het vaak erg lastig om de dag erna weer terug op de rit te komen. Vaak heb je namelijk ook nog wel wat lekkers over van de avond ervoor en denk je dat je dit die dag nog wel kan nemen maar daarna spreek je met jezelf af dat het echt klaar is. Voor je het weet ben je echter bij de kerstdagen beland en is het snoepen eigenlijk niet meer gestopt en zitten er al weer wat kilo’s aan nog voordat de kerstdagen begonnen zijn. ontzettend zonde natuurlijk en ook heel erg jammer. Maar vaak is op deze momenten de motivatie moeilijk op te brengen.

 

Wij gaan je in deze blog vertellen hoe je toch na dat heerlijke avondje zo snel mogelijk weer in het ritme kan komen en hoe je ook van  de feestdagen kunt genieten zonder veel aan te komen, want echt ook dat is zeker mogelijk zonder in te leveren op je plezier! Lees je met ons mee?

 

Genieten staat voorop

 

Ten eerste is het natuurlijk heel erg belangrijk om te genieten van het leven en daarbij horen natuurlijk ook de feestdagen. Daarnaast is het zo dat het vaak erg jammer is om voeding als goed of fout te bestempelen hiermee geef je er namelijk een hele negatieve lading aan en dat werkt helemaal niet positief of motiverend. Veel beter kun je dus spreken over gezonde en minder gezonde voeding en van beide kun je heel erg genieten!

 

Vandaar dat het verbieden van voeding ook niet bij ons op het lijstje staat. Wij geloven dat als je tegen jezelf zegt dat iets slecht is of dat je het niet mag dat het dan alleen maar moeilijker te weerstaan zal zijn. veel beter is het om te streven naar een gezond lichaam en door dat streven ook gezonde keuzes te willen maken. Als je er op deze manier instaat zal het ook zeker een stuk makkelijker zijn om allerlei minder gezonde lekkernijen te laten staan en te kiezen voor de gezondere opties!

 

En op deze manier kun je dus ook nog steeds heerlijk genieten zonder dat je het gevoel hebt alles te moeten laten en te moeten weerstaan. Dit geeft natuurlijk al een totaal ander gevoel en een hele andere mindset en dat zorgt dus ook voor een heel ander resultaat.

 

Kies voor een goede balans

 

Wij geloven dat balans het toverwoord is. Als je dus bezig bent met het volgen van een dieet dan is het helemaal niet zo erg om af en toe eens jezelf iets toe te staan waar je echt heel erg naar verlangd zolang je dit maar met mate doet en dus alles netjes in balans houdt.

 

Op deze manier kom je dus ook echt geen kilo’s aan en houdt je zelfs het afvalproces nog goed in stand en dat is natuurlijk wel heel erg belangrijk! Balans is vaak ook een stuk makkelijker te realiseren dan je misschien zou denken. Uiteraard is het vaak wel even zoeken welke balans het beste bij je past maar hier kom je snel genoeg achter! Als je de juiste balans weet te vinden dan zal een dieet ook helemaal niet aanvoelen als iets wat hoeft maar dan meet je jezelf gewoon een hele andere mindset aan en gaat alles als vanzelf! Je levensstijl verander op een positieve manier en hier pluk je dan ook al snel de vruchten van. Dit zal je daarna alleen maar motiveren om deze levensstijl vol te houden en om op dit gezonde pad te blijven!

 

Concreet houdt dit dus in dat jij prima op pakjes avond een handje pepernoten kunt eten of een stukje van een chocoladeletter maar hou het hier dan ook vervolgens bij en zorg dat je verder niet helemaal los gaat en dat het eind zoek raakt. Als je deze juiste balans weet te bewaren dan zijn een aantal pepernoten echt geen probleem!

 

Maak een plan vooraf

 

Voor veel mensen is het erg lastig om soms ter plekke ineens zoveel keuze te hebben aan allemaal lekkere dingen en juist dan kunnen zij lastig de balans houden en is er het risico dat ze van alles naar gaan snoepen en snaaien en hier geen rem meer op krijgen. Dat is natuurlijk ontzettend zonde en kun je gelukkig heel makkelijk voorkomen.

 

Het kan dan namelijk heel erg goed helpen om vooraf een plan te maken. Spreek met jezelf af welke dingen je neemt omdat je die echt lekker vindt en welke je laat staan. Op deze manier voorkom je dat je in het moment maar van  alles gaat pakken en kun je dus ook heel goed de balans aanhouden en dat is natuurlijk precies de bedoeling.

 

Zo kan het dus heel  goed werken om vooraf te plannen wat je gaat eten om op deze manier onverwachte verrassingen te voorkomen en ervoor te zorgen dat je alles in een goede balans kunt houden!

 

Weer in het ritme

 

Als het Sinterklaas weekend weer achter de rug is dan is het natuurlijk tijd om weer in het ritme te komen en de een gaat dit wat makkelijker af dan de ander. Waar de een namelijk heel makkelijk kan zeggen dat het nu klaar is en zich weer volledig kan overgeven aan het dieet is dat voor de ander soms wat moeilijker.

 

Het blijft dan maar lokken om toch nog wat van de overgebleven hapjes op te eten, of om toch die chocoladeletter verder op te eten. Het kan soms zo moeilijk zijn om dit allemaal te weerstaan. En vaak kan het dan zomaar gebeuren dat het einde zoek is en dat je maar blijft snacken en snaaien tot na de kerst. Uiteindelijk besluit je dan met een aantal kilos die je eerst niet had om in het nieuwe jaar toch echt er wat aan te gaan doen. Maar eigenlijk is dat natuurlijk helemaal niet nodig en kun je dus heel goed voorkomen dat het zover komt.

 

Ten eerste helpt het ook dit keer weer heel erg om een goed plan te hebben. Bedenk vooraf namelijk al een plan over hoe jij het na het Sinterklaas weekend weer op gaat pakken. En maak dit plan ook vooral concreet. Schrijf op wat je precies wil gaan eten en wat je daar allemaal voor nodig hebt. Het scheelt ook enorm als je deze boodschappen in huis hebt.

 

Daarnaast kan het je ook erg helpen om gemotiveerd te zijn en blijven en dit kun je op een aantal manieren doen. Het is bijvoorbeeld heel fijn om voor jezelf je doelen op te schrijven en zichtbaar te maken zodat je er ook echt regelmatig aan herinnert zal worden! Schrijf ze dus op een briefje en hang ze desnoods op de koelkast deur. Ook kun je heel handig gebruik maken van plaatjes die je motivatie geven en deze ergens in het zicht ophangen. Dit maakt het allemaal makkelijker om je vast te houden aan je doelen!

 

Dit alles bij elkaar kan je dus heel erg helpen om na het Sinterklaas weekend weer in het ritme te komen. Als daarna de kerstdagen er aan komen kun je ook hier heerlijk van genieten en hoef je niet in het nieuwe jaar heel drastisch het roer om te gooien maar kun je eigenlijk gewoon nog op dezelfde voet verder gaan en dat is natuurlijk wel heel erg prettig !

Na het heerlijke avondje

 

Zoals je wel kunt zien is het dus prima om lekker te genieten en soms de teugels iets te laten vieren, het gaat er alleen om hoe je er daarna voor zorgt dat je alles weer op kunt pakken. En dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Voor de een gaat dit vrij makkelijk en resoluut, terwijl de ander juist veel meer moeite heeft om weer in het ritme te komen.

 

Het kan dan enorm helpen om een plan te maken en je doelen zichtbaar te houden. Daarnaast helpt het je ook om ervoor te zorgen dat je de teugels niet te ver laat vieren zodat je het ritme ook weer een stuk makkelijker terug kunt pakken! Genieten met mate en balans zijn de sleutels tot succes!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair