Water drinken helpt bij afvallen

Er worden zoveel tips gegeven voor het afvallen. Aan vele heb je ook daadwerkelijk iets. Maar van sommige tips vraag je je echt af wat je er mee moet. Na wat research heb ik vandaag de top 10 allerbeste afval tips voor jullie. Misschien heb je er wat aan onderweg naar het behalen van je streefgewicht!

Top 10 allerbeste afval tips!

1. Schrijf op wat je eet

Dit ziet er makkelijk uit, en dat is het ook wel. Maar het is belangrijk om dit een tijdje vol te houden. Op deze manier let je meer op wat je eet en zal je er ook 3 x over na denken of je het wel moet eten. Daarnaast is het zo dat als je alles opschrijft je na een tijdje een goed idee hebt van wat je eet. Zo kun je die extra kilo’s makkelijker aanpakken. Kunnen er dingen van het lijstje af? Kun je dingen vervangen voor iets gezonders?

2. Natuurlijke producten

Nu denk je natuurlijk; Nee hé heb je er weer zo één. Maar tot voor kort was overgewicht niet een probleem dat veel voor kwam. Dit is echt iets van de laatste 10 jaar. We worden plat gegooid met de nieuwste burgers bij de Burger King of de nieuwste soort chips die Lays uit heeft gebracht. Dit valt allemaal onder bewerkt voedsel. En dit is nou eenmaal niet zo gezond. Dus wil je af van die overtollige kilo’s dan zul “grotendeels” je terug moeten naar natuurlijke producten. Denk bijvoorbeeld aan biologisch vlees, groente, noten, zaden en melkproducten.

3. Beweging

Ik blijf het natuurlijk herhalen. Beweging is goed voor je. Samen met een gezond voedingspatroon en de nodige beweging val je op een gezonde manier af. Je hoeft niet eens naar de sportschool te gaan. Met een half uur tot een uur per dag wandelen, hardlopen of wat sportieve oefeningen voor thuis kom je al een heel eind.

4. Krijg voldoende supplementen binnen

Je lichaam is gewend aan bepaalde voedingstoffen en je krijgt misschien  te maken met zogenaamde “afkick verschijnselen” Wanneer je flink in suiker en koolhydraten mindert. Hierdoor kun je je misschien depressief en minder goed in je vel door gaan voelen. De kans op een terugval is ook groter. Probeer met voedingssupplementen genoeg en de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Onder andere; Omega 3, Omega 6, Zink, Magnesium en vitamine B.

5. Laat je motiveren door je omgeving

Je kunt er voor kiezen om dit avontuur alleen aan te gaan. Maar wat is er nou fijner dan support van je omgeving? Misschien willen er wel meer mensen in jou omgeving afvallen. Samen afvallen is een stuk leuker en je raakt er gemotiveerd van. Maak ook duidelijk naar je omgeving dat je graag wil afvallen. Laat je dus ook niet overhalen door anderen om bijvoorbeeld toch uitgebreid naar de Mac Donalds te gaan. Je doet dit voor jezelf, blijf dus ook dicht bij je zelf.

6. Professionele hulp

Je kan afvallen op de manier zoals jij het wil. Maar vaak hebben mensen toch moeite hun hele levensstijl om te gooien of om het gezonde eten vol te houden. Met een speciaal en professioneel programma of de hulp van een diëtist heb je meer kans om daadwerkelijk je streefgewicht te halen.

7. Drinken

Vaak wordt er bij afvallen gedacht dat je alleen op je eten moet letten. Maar drinken is een net zo belangrijk onderdeel. In twee glazen cola zitten al snel net zoveel calorieën als in een avonddiner. Het is dus ook belangrijk om te kijken naar wat je precies drinkt. Wil je graag afvallen dan is het verstandig om de volgende drankjes te vermijden.

 • Frisdrank
 • Vruchtensap
 • Koffie met melk en suiker ( zwarte koffie mag wel )
 • Alcoholische dranken
 • Energy drankjes
 • Speciale koffie

8. Stel haalbare doelen

20 kilo afvallen in drie weken is dus geen haalbaar doel. Maak een planning, kies voor jezelf een logisch en haalbaar streefgewicht en werk hier dan naar toe. Langzaam afvallen is een stuk beter dan snel afvallen in bijvoorbeeld de vorm van een crashdieet. Wil je geen last hebben van het bekende jo-jo effect? Val dan op een gezonde manier af. Een halve kilo per week is ongeveer een gezond gewicht om af te vallen.

9. Eet minder, maar meer producten die verzadigen

Afvallen is in principe niet heel lastig. Om gewicht kwijt te raken moet je minder calorieën eten dan dat je lichaam verbruikt. Op deze manier gaat je lichaam uiteindelijk energie halen uit je lichaamsvet waardoor je gewicht verliest.

Het is belangrijk om een hongergevoel tegen te gaan. Daarom is het verstandig om gezonde dingen te eten maar ook dingen die goed vullen en je een lang verzadigd gevoel geven.Vermijd alle vormen van junkfood. Bijvoorbeeld snoep, chocola, chips, frisdrank, koekjes en andere baksels. Een vol gevoel krijg je onder andere van het eten van vezels. Het eten van bijvoorbeeld havermout, lijnzaad en eieren is niet alleen gezond voor je maar deze voedingsmiddelen geven je ook een verzadigd gevoel. Op zoek naar gezonde ontbijtjes die vullen? Bekijk dan het artikel een gezond ontbijt eens.

10. SMART-plan

Misschien heb je hier wel eens van gehoord. Zo niet lees dan even verder. Het SMART-plan is een soort mini plan / vragenlijst voor jezelf.

 • S – Welke specifieke stappen kun je zetten om je doel te behalen?
 • M – Hoe kun je je vooruitgang meten?
 • A – Is je doel acceptabel voor mensen in je omgeving?
 • R – Is jou voornemen realistisch?
 • T – Hoeveel tijd denk je nodig te hebben om je doel te halen?

Dit was onze lijst met de top 10 allerbeste afval tips. Misschien heb je er wat aan en misschien doe je het gewoon op je eigen manier. Het belangrijkste is dat je je goed voelt bij wat je doet en dat je natuurlijk van die extra kilo’s afkomt. Vond je dit artikel handig? Misschien is dit artikel; 14 tips om een koolhydraat dieet vol te houden ook wel iets voor jou!

Geef een antwoord