HomeAfvallenVerborgen dikmakers: 5 gewoonten waarom je niet afvalt

Verborgen dikmakers: 5 gewoonten waarom je niet afvalt

Je wilt wat kilo’s verliezen, maar dit blijkt niet erg te lukken. De kans is dan groot dat je stiekem toch meer calorieën binnen krijgt dan je denkt. In dit artikel bespreken we 5 gewoonten waarom je niet afvalt, waar jij je misschien wel schuldig aan maakt.

#1 Naar de supermarkt met trek en/of zonder boodschappenlijst

Ga je boodschappen doen zonder boodschappenlijst of met trek? De kans is groot dat je op dat moment veel extra aankopen doet, omdat je daar op dat moment trek in hebt maar niet echt nodig hebt. Ga niet naar de supermarkt met trek en maak boodschappenlijstjes!

#2 Snoepen voor het avondeten

Je werkdag zit erop en je komt thuis met stevige trek, dat is heel normaal. Om je honger te stillen pak je snel iets uit de (koel)kast of prik je alvast wat ingrediënten uit de pan. Ongemerkt krijg je dan aanzienlijk meer calorieën binnen dan je dacht. Eet liever aan het einde van de middag een gezonde snack zoals wortel, komkommer of een stuk fruit. Je ergste trek wordt dan in ieder geval gestild.

#3 Eten terwijl je TV kijkt of met je telefoon bezig bent

Je ploft op de bank met je bord eten en je favoriete serie op of je scrolt door de sociale media op je telefoon. De kans is groot dat je teveel eet en dit niet door hebt, omdat je niet bewust eet. Ga liever met elkaar aan tafel zitten

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: 5 tips voor een slanke zomer

#4 Te weinig eten

Het klinkt misschien vreemd maar als je langdurig te weinig eet, ziet jouw lichaam dat als hongersnood. Je lichaam zal dan van alles doen om te ‘overleven.’ Je stofwisseling wordt op een lager pitje gezet en je spiermassa wordt als energiebron gebruikt. Voldoende eten en de juiste recepten kunnen dit voorkomen.

#5 Te veel vetrijke producten eten

Olijfolie, noten en avocado zijn stuk voor stuk vetrijke voedingsmiddelen die een belangrijk onderdeel zijn van een gezond dieet. En het is goed dat je ze eet. Toch moet je uitkijken hoeveel je hiervan eet, ze bevatten namelijk behoorlijk veel calorieën. Daar is op zich niks mis mee maar eet maximaal een klein handje ongezouten noten per dag, gebruik 1 eetlepel olie per persoon en eet af en toe avocado. Een ander voorbeeld, niet per se vet maar wel calorierijk, is quinoa. Hoe gezond het ook is, je kunt er maar beter niet te veel van eten. Ter vergelijking: 100 gram quinoa bevat 368 kcal en 100 gram zilvervliesrijst  111 kcal. Ben je van plan quinoa te eten? Schep dan eens wat minder op je bord dan je zou doen met rijst.

Word succesvol en blijvend slank met het meest complete dieetprogramma van Nederland.
GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair