HomeAfvallenVoedingstrends 2020: Dit staat je te wachten

Voedingstrends 2020: Dit staat je te wachten

Het is alweer 2020! Een nieuw jaar betekent nieuwe trends. Ben jij benieuwt naar de nieuwste trends? Wij hebben de leukste en meest interessante voor jou op een rijtje gezet.

Voedingstrends van 2020

Waar we vorig jaar meer plantaardig zijn gaan eten en plastic verpakkingen steeds meer zijn gaan verbannen, staan in 2020 weer nieuwe voedingstrends op ons te wachten.

 

Het Midden-Oosten op tafel

We eten al steeds vaker hummus en falafel, die zijn oorsprong kent in het Midden-Oosten. Maar nu gaan we ook experimenteren met de complexere smaken. We koken nu vaker complexere gerechten met kruidenmixen als Sumak, Baharat en Za’atar.

 

Minder zout

We gebruiken minder zout tijdens maaltijden dan we vroeger deden. In plaats van zout gebruiken we nu liever chilivlokken of extra peper als smaakmaker. Ook een snufje munt, basilicum of nootmuskaat zijn favoriete smaakmakers.

 

Minder vlees

Het aantal flexitariërs blijft toenemen. Wanneer we vlees of vis eten willen we ervan genieten en kiezen we steeds vaker voor kwaliteitsvlees en –vis. Hierdoor wordt er minder vlees en vis gekocht.

 

Misschien vind je dit artikel ook leuk: Tips voor een platte buik

 

Seacuterie

Geïnspireerd op de charcuterie – ook wel een borrelplank met vlees genoemd – zullen we in 2020 vaker een seacuterie zien: een borrelplank met vis. In plaats van vlees liggen er schaal- en schelpdieren op de plank. Bereid je voor op de bijzondere bereidingstechnieken van vis.

 

Simpel is de sleutel

We koken simpeler, vooral tijdens de werkweek: gerechten met weinig ingrediënten, bereidingen die minder dan een half uur in beslag nemen en we nemen meer tijd om samen met het gezin te eten. Ook doen we vaker aan mealpreppen: oftewel voor meerdere porties of dagen vooruit koken. We besteden onze tijd liever aan hobby’s (waaronder zelf groenten verbouwen). Oftewel weg met de hectiek en tijd voor de dingen die ertoe doen.

 

Bewust geld besteden

Contactloos betalen is makkelijker dan ooit. Het gevaar ligt hier dat we onbewust meer kopen dan we denken. Nog een trend van 2020 is dan ook bewust geld besteden. We geven minder geld uit aan lunches buiten de deur, halen minder afhaalmaaltijden en snacks, gaan minder vaak naar de kroeg en/of kopen minder onnodige spullen. We denken na voor de aankoop en wanneer we iets kopen dan willen we dat het speciaal is!

 

Welke trend ga jij uitproberen in 2020?

 

Bron: Waitrose food & drink report

 

Word succesvol en blijvend slank met het meest complete dieetprogramma van Nederland.
GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair