Waarom afvallen volgens een programma succesvol is

Veel mensen die beginnen met afvallen vinden het lastig om het afvallen op de langere termijn ook daadwerkelijk vol te houden. Dit is waarschijnlijk ook echt het moeilijkste punt aan het verliezen van gewicht. Vaak ga je heel voortvarend te werk en verlies je ook daadwerkelijk kilo’s , maar na een vliegende start zien we ook vaak dat dit proces een beetje stagneert en dan kan het een stuk lastiger zijn om de motivatie te vinden om door te zetten en het afvallen langer vol te houden.

 

Wat we dan vaak zien ontstaan is het zogenaamde jo jo effect, en als er iets zonde is dan is dat het wel. Door het jo jo effect raakt namelijk je hele lichaam ontregeld, en het is niet alleen heel ongezond, je loopt ook nog eens het risico om uiteindelijk juist aan te gaan komen in gewicht en dat is nu natuurlijk net niet de bedoeling! Vandaar dat het raadzaam is om ook echt te proberen dit jo jo effect te voorkomen. Maar hoe doe je dit nu eigenlijk precies? Hoe zorg je er nu voor dat je niet zo in het jo jo effect terecht komt en dat je op een gezonde manier blijvend stukje bij beetje gewicht verliest?

 

Wij denken zelf dat het volgen van een afval programma hier enorm aan bij kan dragen en ervoor kan zorgen dat je wel succesvol gewicht kunt verliezen en dan vooral ook op de lange termijn. Een programma geeft je namelijk houvast en daarnaast volg je een plan. Je komt dus niet voor heel veel lastige keuze momenten te staan en je volgt een plan dat ook echt werkt. Er is onderzoek gedaan naar het programma en veel mensen zijn je al succesvol voor gegaan. Vandaar dat dit dan ook de sleutel is tot succesvol afvallen voor de langere termijn!

 

In deze blog vertellen wij je precies waarom wij een programma volgen de sleutel tot succes vinden en waarom wij denken dat dit wel werkt om gewicht ook echt blijvend te verliezen! Lees je met ons mee?

 

Afvallen op eigen houtje

 

Heel veel mensen beginnen vaak met afvallen op eigen houtje. Dit gaat dan over het algemeen niet volgens een bepaald plan en het lijkt dan ook alsof mensen maar wat doen. Ze denken vaak dat het er vooral om gaat dat je zo weinig mogelijk eet en zo veel mogelijk beweegt. Dit zijn dan ook de twee maatregelen die ze toepassen en waarmee ze vaak inderdaad in zeer korte tijd gewicht verliezen. Nu zou je dus denken dat daar niets mis mee is en dat het heel handig is om het zo aan te pakken. Maar niets is minder waar!

 

Deze manier van gewicht verliezen werkt namelijk enkel maar op de korte termijn en dat is natuurlijk nu juist niet de bedoeling. Daarna ontstaat er vaak het zogenaamde jojo effect en eindigen mensen vaak zelfs zwaarder dan daarvoor! Vandaar dat wij dan ook niet zouden aanraden om het verliezen van gewicht op deze manier aan te pakken. Hier zijn namelijk veel betere manieren voor!

 

Het afvallen op eigen houtje op deze manier is vaak maar een korte termijn oplossing terwijl het blijvend gewicht verliezen juist een oplossing voor het leven is. Vandaar ook dat het gaat om het totaal plaatje, je moet eigenlijk je hele levensstijl op een positieve manier aanpassen om vervolgens blijvend gewicht te kunnen verliezen en echt op een gezonde manier en vol energie door het leven te  kunnen gaan!

 

Afvallen volgens een programma

 

Wij zijn dus zelf een enorme voorstander van het afvallen volgens een programma, dit heeft in onze ogen dan ook vele voordelen. Ten eerste is het zo dat als je afvalt volgens een programma je veel houvast hebt. Je hoeft namelijk enkel maar nauwgezet het programma te volgen en dan kun je rekenen op succes. Het programma is gemaakt volgens een formule en hierbij zijn veel deskundigen betrokken geweest. Je kunt er dus van uit gaan dat het programma ook voor jou succesvol zal zijn. daarnaast is het ook zo dat vele mensen voor jou dit programma al succesvol doorlopen hebben. Het programma heeft zichzelf dus al ruimschoots bewezen en dat maakt het ook tot een succes.

 

Als je besluit om gewicht te willen verliezen dan komen er vaak zoveel keuzes en mogelijkheden op je af dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Het gevaar wat dan ontstaat is dat je van alles maar een beetje gaat doen en dit ook allemaal door elkaar gaat doen. Eigenlijk wordt het dan een beetje een rommeltje en de kans dat je dit langere tijd succesvol vol kunt gaan houden is vaak erg klein. Veel beter is het dan ook om een programma te volgen waarbij je de stappen kunt volgen en op deze manier gewicht kunt verliezen. Hier hoef je dan ook niet over na te denken en enkel stap voor stap het programma na te lopen. Op deze manier val je dus op een hele effectieve manier af en is het ook een gewichtsverlies wat blijvend is.

 

Je werkt er namelijk niet naartoe om op korte termijn veel gewicht te verliezen maar je zorgt er juist voor dat je heel je levensstijl veranderd naar een gezonde levensstijl waardoor het gewichtsverlies als het ware een gevolg is hiervan. Doordat je jouw levensstijl dus aangepast hebt is dit vaak een blijvende verandering en is het gewichtsverlies dus ook blijvend. En dat is natuurlijk precies de bedoeling!

 

Moeite om een keuze te maken

 

We kennen het moment allemaal wel. Je staat in de supermarkt en je moet bedenken wat je nu weer eens gaat eten vanavond. Dit kan soms flink lastig zijn want je wil graag gewicht verliezen maar je vindt het ook saai om iedere avond hetzelfde op het menu te hebben staan. Daarnaast sta je soms ook met honger in de supermarkt of lekkere trek en kan dit er dan soms voor zorgen dat je verkeerde keuzes maakt en dat er alsnog allerlei ongezonde producten in je karretje belanden.

 

Dit is natuurlijk niet de bedoeling maar wel een bekende valkuil waar veel mensen helaas intrappen en waardoor een dieet minder succesvol kan worden. Met het volgen van een programma kan je dit dus voorkomen doordat deze keuze momenten niet aan de orde zijn. Je volgt namelijk stap voor stap een programma waarbij het al helemaal is uitgewerkt wat je gaat eten en welke hoeveelheid je nodig hebt. Er zijn zelfs al complete boodschappenlijsten beschikbaar waardoor je dus ook meteen kunt zien wat je nodig hebt in de supermarkt zodat je ook later niet voor keuzes komt te staan.

 

Hoe makkelijk kan het zijn je neemt de lijst mee en haalt alles in huis voor de hele week en vervolgens kook je de maaltijden volgens het programma. Op deze manier kan er dus eigenlijk niet veel mis gaan en dit is dan ook meteen de succes factor van het volgen van een programma!

 

Een bewezen succes

 

Veel mensen zoeken langere tijd naar een manier om gewicht te verliezen en dit kan soms helemaal niet zo makkelijk zijn. vaak proberen ze dan maar van alles wat en helaas zonder het gewenste resultaat. Dit alles kun je voorkomen door een programma met bewezen succes te volgen. Vaak gingen vele mensen je dan al voor en heeft het programma dus bewezen succesvol te zijn. Dit is natuurlijk erg prettig om te weten en op deze manier is het dan ook slim om zelf ook tot een succes te komen!

 

Een programma is vaak zo succesvol doordat er door professionals aangewerkt is. Zij hebben dit met elkaar in elkaar gezet en daardoor is het met zoveel kennis en kunde gemaakt dat er eigenlijk niets mis kan gaan! En je enkel maar een succes verhaal in handen hebt!

 

Het is slim om af te vallen volgens een programma

 

Wij vinden het dus een ontzettend slimme zet om af te vallen volgens een programma omdat dit vaak zijn waarde al heeft bewezen. Het is natuurlijk ontzettend slim en fijn om het afvallen op deze manier aan te pakken en door hier sturing en steun in te hebben. Daarnaast voorkom je dat je veel dingen door elkaar heen gaat proberen die het afvallen juist tegen kunnen gaan werken. Je lichaam raakt hier namelijk soms ook flink van in de war met alle gevolgen van dien!

 

Een succes vol programma volgen is dus een hele slimme zet die je veel succes op kan leveren dan vooral een blijvend succes. Hoe fijn is het wel niet als je nu eindelijk eens af kan rekenen met die overtollige kilo’s en je streef gewicht kan bereiken. Een gewicht dat bij je past en waar je jezelf goed bij voelt. Maar ook een gewicht dat een positief effect heeft op je gezondheid! Uiteindelijk is dat ook wat we allemaal willen, gelukkig en gezond zijn!