HomeAfvallenWaarom een koolhydraatarm dieet zo succesvol is

Waarom een koolhydraatarm dieet zo succesvol is

Er zijn natuurlijk ontzettend veel manieren te vinden om gewicht te verliezen. De lijst met diëten die je kunt volgen is eindeloos. En toch komen veel mensen uiteindelijk uit bij een koolhydraatarm dieet. Hoe komt dit nu eigenlijk? En wat zorgt er dan voor dat een koolhydraatarm dieet vaak zo succesvol is.

In deze blog gaan we kijken naar hoe een koolhydraatarm dieet precies werkt en wat er dan ook eigenlijk allemaal de voordelen van zijn. Daarnaast kijken we ook naar andere diëten en laten we je de verschillen zien. Zo kun je uiteindelijk zien wat een koolhydraatarm dieet nu anders maakt dan andere diëten en waarom het dus zo succesvol is voor heel veel mensen.

Meer dan eens horen we dat mensen al allerlei verschillende diëten geprobeerd hebben helaas zonder succes en dan uiteindelijk uitkomen bij een koolhydraatarm dieet en hier wel het gewenste resultaat mee behalen en dat is niet voor niks!

Wat is een koolhydraatarm dieet

We gaan even helemaal bij het begin beginnen en leggen je ten eerste graag uit wat nu precies een koolhydraatarm dieet is. En eigenlijk is dit heel erg simpel, een koolhydraatarm dieet is een dieet waarbij je de inname van het aantal koolhydraten beperkt. Je eet dus simpelweg weinig koolhydraten. Vaak is er een bepaalde limiet aan het aantal koolhydraten op een dag en hier houden mensen zich aan voor het beste resultaat.

Verder bestaat je voeding wel uit gezonde vetten, eiwitten en vele soorten verse groenten en wat fruit. Een koolhydraatarm dieet is dus zo ingericht dat het aantal koolhydraten beperkt blijft en dit zorgt dan weer voor de verbranding van vet in je lichaam. Deze toestand noemen we ketose en vandaar dat je ook de term ketodieet vaak voorbij hoort komen. Dit is simpelweg een ander woord voor koolhydraatarm dieet.

Het is bij een koolhydraatarm dieet dus niet zo dat je bepaalde voedingsmiddelen helemaal niet mag nemen het is enkel zo dat je bepaalde voedingsmiddelen beperkt voor het beste resultaat. Op deze manier zorg je ervoor dat je dus op een gezonde manier gewicht kunt verliezen en daarbij ook nog eens gezond eet!

De voordelen van een koolhydraatarm dieet

Nu we weten wat een koolhydraatarm dieet ongeveer inhoud blijft natuurlijk vooral de vraag nog staan waarom een koolhydraatarm dieet dan eigenlijk zo populair is bij heel veel mensen? Dat heeft vooral te maken met het feit dat een koolhydraatarm dieet veel voordelen heeft. Ten eerste is het namelijk zo dat een koolhydraatarm dieet voor veel mensen toegankelijk is. Dit komt doordat het bestaat uit ‘normale’ voeding. Uiteraard beperk je wel het aantal koolhydraten en hou je brood, koekjes en chips buiten de deur maar hier tegenover staat weer wel dat je bijvoorbeeld groente, fruit, vlees, vis, kaas en andere producten tot je neemt.

Dit is dus grotendeels ‘normaal’ voedsel en dat zien we bij sommige diëten ook wel eens anders. Zo zijn er bijvoorbeeld diëten die bestaan uit poeders, shakes en kant en klare repen. Deze diëten zijn daardoor vaak een stuk minder toegankelijk doordat lang niet iedereen op deze manier wil eten. Veel mensen willen graag zo normaal mogelijk kunnen eten en toch gewicht verliezen en dan is een koolhydraatarm dieet de ideale uitkomst!

Een ander voordeel van een koolhydraatarm dieet is dat je snel resultaat kunt zien. Je gaat namelijk al vrij snel na de start met het dieet gewicht verliezen en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Hierdoor blijf je ook goed gemotiveerd om met het dieet door te gaan en dat heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen.

En wacht dacht je van het feit dat je ook nog eens heel erg lekker kunt eten tijdens het volgen van een koolhydraatarm dieet. Heel veel mensen vinden het natuurlijk helemaal geen straf om lekker te kunnen genieten van vlees, vis, kip in romige saus, of heerlijke groente soorten met kaas eroverheen. En zo is er dus genoeg lekkers te eten als je een koolhydraatarm dieet volgt. Veel mensen geven ook aan helemaal niet het idee te hebben dat ze op dieet zijn als ze een koolhydraatarm dieet volgen.

Genoeg voordelen te vinden dus die passen bij een koolhydraatarm dieet! Wij snappen dus helemaal dat veel mensen voor deze vorm van diëten kiezen!

Goed vol te houden op de lange termijn

Toch zijn er een aantal voordelen die we graag nog wat beter willen toelichten. Simpel weg omdat wij denken dat deze voordelen echt het verschil voor heel veel mensen maken. Ten eerste is dat dus het feit dat een koolhydraatarm dieet ook op de lange termijn heel goed vol te houden is. Dit zorgt ervoor dat je dus ook op de lange termijn prima van een koolhydraatarm dieet kunt genieten en dat de kans op het jo jo effect dus wat minder groot aanwezig is en dat is natuurlijk heel erg fijn.

Het jo jo effect is dan ook de grote boosdoener als we gaan kijken naar waarom een dieet vaak mislukt. Door verschillende factoren zien we vaak dat veel diëten lastig vol te houden zijn en dan gaan mensen dus enorm op en neer met hun gewicht. Dit wil je te allen tijde voorkomen want dit heeft allerlei nadelige gevolgen voor onder andere je gezondheid. Bij een koolhydraatarm dieet heb je hier dus veel minder last van simpelweg omdat dit dieet veel beter vol te houden is zeker op de lange termijn.

Dit komt doordat je veel dingen wel gewoon kunt eten, en omdat het eigenlijk een complete levensstijl is die je dus veranderd. Het gaat niet enkel om een element binnen je voeding maar je leert jezelf een hele nieuwe en succesvolle manier van voeden van je lijf aan. Een manier die succesvol is en ook nog eens lekker en gezond is. De formule voor succes.

Je went er dan ook vrij snel aan om koolhydraatarm te eten en als je jezelf deze levensstijl eenmaal eigen hebt gemaakt dan wil je ook niet anders meer!

Je kunt mee eten met het gezin

Vaak horen we dat mensen bij het volgen van een dieet het heel erg lastig vinden dat ze dan vaak apart moeten eten van hun gezin en dus aparte maaltijden moeten bereiden. Dit is vaak een enorme drempel en kan er dus echt voor zorgen dat mensen een dieet minder goed volhouden of er eerder de brui aan geven. En dat is natuurlijk ook best logisch het is ook best lastig als je voor verschillende gezinsleden allemaal aparte maaltijden moet gaan koken.

Maar wist je dat het voordeel van een koolhydraatarm dieet is dat dit dus helemaal niet hoeft, het is namelijk heel simpel. Het enige wat je hoeft te doen voor degene die het dieet volgt is de koolhydraten weglaten en dat is vaak best makkelijk te doen. Vervolgens kan de rest van het gezin de maaltijden wel gewoon eten en de koolhydraten naar wens toevoegen en klaar ben je. Dus niks geen apart gekookte maaltijden maar simpelweg wat aanpassingen op de bestaande maaltijden en je bent er al! Op deze manier is het dus ook als je een gezin hebt heel goed te doen om koolhydraatarm te eten en laat dat dus ook precies een groot voordeel zijn!

Afvallen door lekker te eten

En als laatste maakt het een koolhydraatarm dieet zo succesvol doordat je dus daadwerkelijk af kunt vallen door lekker te eten. Koolhydraatarme maatlijden smaken vaak enorm goed en zijn zeer smaakvol. Op deze manier eet je dus echt heel lekker en gezond terwijl je tegelijkertijd gewicht verliest. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn maar dat is het dus niet. Een koolhydraatarm dieet is dan ook werkelijk waar een heel goed idee. Want zeg nu zelf wie wil er nu niet afvallen door lekker te eten.

Vlees, vis, kip, kaas, slagroom, dit zijn slechts enkele van de voedingsmiddelen die je dus gewoon mag eten tijdens een koolhydraatarm dieet, je kunt je dus wel voorstellen dat dit niet bepaald een straf is en dat je hier heel veel lekkere dingen mee kunt maken. Daarnaast is het dus ook goed voor te stellen dat je zo dus heel lekker eet en toch af kunt vallen!

Het succes van een koolhydraatarm dieet

We kunnen dus wel stellen dat een koolhydraatarm dieet voor heel veel mensen heel succesvol is. Op deze manier kunnen ze dus een dieet volgen waarbij ze zich goed voelen, lekker kunnen eten en ook  nog eens gewoon met het gezin mee kunnen eten terwijl ze toch gewicht verliezen.

Dat is dan ook meteen de reden dat een koolhydraatarm dieet zo succesvol is door al deze factoren bij elkaar. Wij raden je dan ook zeker aan om een koolhydraatarm dieet te volgen en om op deze manier je droom gewicht te bereiken. Het is werkelijk waar nog nooit zo dichtbij geweest om je doelen te bereiken als met dit dieet. Start dan ook vandaag nog en werk aan de verbeterde versie van jezelf!

 

 

 

 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair