HomeAfvallenWat is het beste ontbijt tijdens een koolhydraatarm dieet?

Wat is het beste ontbijt tijdens een koolhydraatarm dieet?

Een goed begin is het halve werk is het gezegde. Lees daarom hier wat het beste ontbijt tijdens een koolhydraatarm dieet is!

Als je op een serieuze wijze met een koolhydraatarm dieet aan de slag gaat, ben je hier 24/7 mee bezig. Je moet eigenlijk alles in het teken van dit dieet stellen, aangezien je alleen daarmee de best mogelijke resultaten kunt gaan behalen. Bij het volgen van een dergelijk dieet moet je dus zeker over voldoende inzet en doorzettingsvermogen beschikken.

De belangrijkste maaltijd van de dag?

Zoals hierboven al gesteld, ben je dus elke dag continue met het koolhydraatarm dieet bezig. Dat begint eigenlijk al vanaf het moment dat je opstaat; vanaf het allereerste moment moet je direct denken aan jouw koolhydraatarme dieet. Het is namelijk ’s ochtends onwijs belangrijk om goed te ontbijten.

In dit artikel bespreken we graag wat het beste ontbijt is tijdens een koolhydraatarm dieet. We bespreken onder meer welk ontbijt erg aan te raden is, maar ook wat voor eten je ’s ochtends het beste kunt laten staan. Als je echt van de overtollige kilo’s af wilt komen, is het van cruciaal belang dat je ’s ochtends direct de juiste voeding binnenkrijgt. In dit artikel vind je daar dus alle relevante informatie over!

Wat moet je ’s ochtends vooral niet eten?

Meerdere onderzoeken tonen aan dat ontbijten behoorlijk gezond is. Sommige experts zijn zelfs van mening dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd op een dag is. Aan de andere kant zijn er ook weer experts die zweren bij het Intermittent Fasting dieet; bij dat dieet eet je koolhydraatarm, maar begin je pas vanaf 12:00 uur met eten. In dat geval sla je dus eigenlijk het ontbijt over.

Voor beide valt in onze ogen wat te zeggen. Het maakt eigenlijk niet uit waar je voor kiest, zolang je maar de juiste voedingsmiddelen binnenkrijgt. Daar willen we je graag over informeren, waarbij we starten met de voedingsmiddelen die je ’s ochtends juist niet binnen moet krijgen:

  • Brood
  • Ontbijtgranen
  • Volle yoghurt

Het advies is dan ook om deze voedingsmiddelen in de ochtend te laten staan. Als je bijvoorbeeld een liefhebber van een lekker broodje bent, moet je eens op de verpakking van het brood naar de hoeveelheid koolhydraten kijken. Je ziet dan direct dat het brood onwijs veel koolhydraten bevat. Als je dan direct in de ochtend met het eten van één of twee sneetjes brood begint, doe je eigenlijk de gehele dag al teniet. Deze broodjes brengen immers al te veel koolhydraten met zich mee en passen dus absoluut niet in een koolhydraatarm dieet.

Wat kan je ’s ochtends wél eten?

Het mag duidelijk zijn dat je ontbijtgranen en brood in de ochtend het beste links kan laten liggen. Overigens is het ook niet aan te raden om in de middag veel brood te eten, maar dat spreekt eigenlijk voor zich als je een koolhydraatarm dieet aan het volgen bent.

Een terechte vraag is wat je dan in de ochtend wel kan eten?

Er is niet maar één beste ontbijt tijdens koolhydraatarm een dieet. Er zijn zoveel mogelijkheden! Wij kunnen hierbij onder meer een bakje magere yoghurt, een gezonde omelet, een gezonde cracker of een smoothie aanraden. Al deze voedingsproducten bevatten nagenoeg geen koolhydraten en passen daardoor perfect in een koolhydraatarm dieet.

Wij kunnen je hierbij overigens wel aanraden om te variëren met jouw ontbijt. Als je voor een langere tijd elke ochtend hetzelfde gaat eten, is de kans groot dat die maaltijd al snel gaat vervelen. Door te variëren, weet je het koolhydraatarme dieet ook nog smakelijk voor jezelf te houden.

Wil je inspiratie op doen voor heerlijke én gezonde ontbijtrecepten voor tijdens een koolhydraatarm dieet? Dan verwijzen wij jou graag naar onze pagina met daarop allerlei lekkere recepten voor een koolhydraatarm ontbijt.

Op die pagina zie je al direct enkele gezonde en smaakvolle recepten naar voren komen:

  • Koolhydraatarme chocolade pannenkoeken
  • 2 groene ontbijt smoothies
  • Een gezonde fruit ontbijt pizza
  • Koolhydraatarme ontbijt wraps
  • Koolhydraatarme wafels
  • Gezonde bananensplit
  • Havermout met walnoten, banaan en braambessen

Dit is slechts een kleine opsomming van mogelijke ontbijtjes die je voor jezelf klaar kunt maken. Zoals je aan bovenstaande lijst al kunt zien, is het absoluut mogelijk om heerlijk te eten tijdens het volgen van een koolhydraatarm dieet. Het is in ieder geval níet zo dat alle ontbijtrecepten droog of smaakloos te noemen zijn. Integendeel zelfs.

Zo, je weet nu precies welke gerechten je tijdens het ontbijt het beste links kunt laten liggen. Je hebt bovendien hierboven kunnen lezen dat je onwijs veel mogelijkheden hebt om te variëren tussen gezonde, lekkere en koolhydraatarme recepten in de ochtend. Bekijk direct onze pagina met daarop alle lekkere koolhydraatarme ontbijtrecepten, neem even de tijd voor het klaarmaken van deze recepten en geniet van de overheerlijke smaak. Ondertussen krijg je ook alleen maar de juiste voedingsstoffen binnen!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair