HomeAfvallenWelke producten horen niet thuis in een kolhydraatarm dieet

Welke producten horen niet thuis in een kolhydraatarm dieet

Als je begint aan een koolhydraatarm dieet en je gaat jezelf hier een beetje in verdiepen dan vliegen de adviezen en de do’s en dont’s je om de oren. Dit mag je wel eten, dat mag je niet eten en ga zo maar door. Opeens komen er allerlei verboden voedingsmiddelen voorbij en de lijst lijkt eindeloos.

Op deze manier zou de moed je bijna in de schoenen zakken en het is dan ook helemaal niet vreemd dat je hier en beetje moeite mee hebt en jezelf gaat afvragen of dit dieet wel geschikt is voor jou. Laten wij je dan goed informeren en laten weten dat het allemaal reuze meevalt. Uiteraard zijn er bepaalde producten die je beter niet kunt nuttigen tijdens een koolhydraatarm dieet maar vaak zijn daar ook weer voldoende alternatieven voor waardoor het onderaan de streep allemaal reuze meevalt!

Maar hoe zit het dan eigenlijk allemaal met een koolhydraatarm dieet. En wat mag je nu eigenlijk allemaal wel en niet en hoe kun je dit dan ook het beste aanpakken. In deze blog laten wij het je allemaal weten! We vertellen je precies hoe het in elkaar zit en welke producten je maar beter kunt overslaan, maar ook gaan we in op de vraag of het nu echt nodig is om het allemaal zo streng aan te pakken of dat het misschien ook wel een tandje minder kan. lees je met ons mee?

Verboden producten lijst

Veel mensen schrikken er meteen een beetje van. Bij de start van een nieuw dieet wordt je om de oren geslagen met een verboden producten lijst. Het is natuurlijk helemaal niet vreemd dat dit dan veel mensen een beetje afschrikt. Het lijkt natuurlijk vaak altijd wel heel heftig en negatief al die dingen op een rijtje die je vooral niet mag.

Logisch dat hier door de moed een beetje in je schoenen kan zakken nog voordat je goed en wel begonnen bent! Het is dan ook helemaal niet vreemd om hier eerst eens even goed naar te kijken en om er over na te denken.

Ten eerste is het vooral heel belangrijk om te weten dat een verboden producten lijst er nu eenmaal een beetje bij hoort. Als je een bepaald dieet volgt dan zitten hier soms bepaalde concequenties aan. Anderzijds is het soms ook juist wel zo dat je het ook wel een beetje minder streng aan kunt pakken en dat je natuurlijk altijd baas over eigen lijf blijft.

Het kan dan ook enorm helpen voor jezelf om de negatieve lading er een beetje af te halen. Een lijst met verboden producten klinkt natuurlijk heel negatief en heftig maar als je het vervolgens een advies lijst noemt met producten die je beter niet kunt nemen dan komt dat al heel anders over en voelt het ook anders aan.

Helaas zitten wij mensen namelijk ook nog eens zo in elkaar dat als iets niet mag en verboden is het juist nog aantrekkelijker voor ons is om het wel te doen. Dus als er voedsel is wat eigenlijk verboden is dan gaat het juist meer trekken aan ons. Vandaar dat het ook veel beter is om het als op een andere manier te benaderen en het als een advies te zien!

Producten met grote hoeveelheden koolhydraten

Als je een koolhydraat arm dieet volgt dan is het natuurlijk ten eerste logisch dat je geen producten eet die heel veel koolhydraten bevatten. Volledig koolhydraatvrij eten lukt niet maar vaak probeer je natuurlijk wel  het aantal koolhydraten zo laag mogelijk te houden. Als je dan producten gebruikt die zeer hoog in de koolhydraten zitten dan kom je natuurlijk al meteen aan een hoog aantal en dat wil je liever niet. Het is dan ook slim om geen producten te nuttigen die grote hoeveelheden koolhydraten bevatten. Zo kun je het nog een beetje balanceren.

Het is daarentegen dus niet erg om producten te gebruiken die koolhydraten bevatten alleen raden we dus aan om dit met mate te doen! Dat geeft uiteindelijk het beste resultaat!

Daarnaast zijn er tegenwoordig ook zoveel alternatieven op de markt dat je vaak alsnog prima van een verboden product kunt genieten in aangepaste vorm en dat is natuurlijk wel heel erg prettig!

Producten die heel veel suiker bevatten

En dan hebben we nog de producten die veel suiker bevatten. Ook deze kun je maar beter vermijden als je het echt goed aan wil pakken! Denk bijvoorbeeld aan taart, koek, ijs en chocolade. Gelukkig zijn ook hier weer prima alternatieven voor te vinden die minder koolhydraten bevatten.

Maar ook hierbij geld dat je natuurlijk prima wel eens een stukje chocolade kunt nemen of een taart als je op een speciale gelegenheid bent maar zorg er dan wel voor dat je maat weet te houden. Dit is dan ook meteen een heel belangrijk punt. Veel mensen vinden het erg moeilijk om maat te houden en nemen ergens al snel te veel van met alle gevolgen van dien. Het helpt dus enorm om bijvoorbeeld maar een klein stukje ergens van te nemen en zo kun je dus ook prima genieten van producten die in eerste instantie iets minder gezond lijken!

Alsnog is het wel zo dat het nemen van deze producten iets kan doen in het afval proces. Het kan je afval proces negatief beïnvloeden en het is natuurlijk maar de vraag of je dat ervoor over hebt, het is dan ook altijd heel persoonlijk welke balans je wil vinden en aanhouden en waar jij jezelf het meest prettig bij voelt! Dit kan enorm verschillen per persoon.

Een echte instinker

Vaak denken mensen dat bij een dieet geen vette producten komen kijken. Ze zijn dan ook enorm verbaasd dat dit bij een koolhydraatarm dieet juist wel zo is. In tegenstelling tot de suikers en koolhydraten zijn de vetten namelijk wel welkom bij een koolhydraatarm dieet en juist essentieel! Op deze manier krijg je namelijk voldoende vetten binnen die een proces in je lichaam in gang zetten wat we ketose noemen. En deze ketose is enorm belangrijk want dat betekend namelijk dat je in je lichaam vet aan het verbranden bent en dus aan het afvallen bent! En laat dat nu net precies de bedoeling zijn!

Vetten kun je dus prima nuttigen tijdens een koolhydraatarm dieet alleen zitten ook hier wel restricties aan. Zo is er wel een bepaald aantal vetten dat wordt afgeraden en een grens waar je beter niet overheen kunt gaan. Maar als je jezelf hieraan houdt kun je dus prima genieten van een koolhydraatarm dieet en alle voordelen die het met zich meebrengt en dat zijn er dus nogal wat!

Laat je dus vooral niet verleiden door de manier waarop ze het bij allerlei andere diëten aanpakken. Bij een koolhydraatarm dieet is dit de manier en deze manier helpt ook nog eens heel erg goed!

Laat chips en pizza maar achterwege

Uiteraard is het verder ook gewoon een kwestie van een beetje logisch nadenken en dan kom je er vanzelf wel achter welke producten je wel of niet kunt nemen. Zo is het natuurlijk niet slim om pizza of chips te eten en kun je hier dus ook gemakkelijk van aankomen. maar daar in tegen is het juist wel weer slim om lekker te genieten van een koolhydraatarme pizza of groente chipjes die je ook nog eens heel erg makkelijk zelf kunt maken.

En zo kun je binnen een koolhydraatarm dieet dus zelf je grenzen opzoeken en er het beste van maken waardoor je ervoor zorgt dat het dieet voor je werkt en is aangepast op je persoonlijke wensen. Uiteindelijk is het wel de bedoeling dat je het dieet een tijdje vol kunt blijven houden en hier moet je nu eenmaal wat moeite voor doen!

Wij raden je dus zeker aan om goed te kijken naar welk dieet bij je past en om hier van te profiteren! Kies dus gerust voor een koolhydraatarm dieet en besef dat er veel meer mogelijk is dan je misschien denkt, laat je dus niet afschrikken door al die lijstjes met verboden producten. Uiteindelijk valt dit natuurlijk allemaal wel mee en als er echt producten zijn die je toch niet wil missen dan kun je er vaak prima een vervanger voor vinden!

Op deze manier zien we dan ook dat een koolhydraatarm dieet vaak heel goed werkt voor heel veel mensen en dat ze er ook echt profijt bij hebben! Laat je dus niet afschrikken en ga ervoor!

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair