Afvallen met hoofd

Keer op keer is het raak. Je bent goed op weg met je afvaldieet, bent al lekker wat kilo’s kwijt maar zodra je een keer toegeeft aan een snack of wanneer het afvallen niet zo snel meer gaat komen die negatieve gedachtes weer terug: ‘zie je wel dat je het niet kan?’ of ‘nou, nu maakt het toch niks meer uit.’ Hoe ga je nou met deze gedachten om?

Het gevaar van negatieve gedachten is dat je deze gedachten daadwerkelijk gaat geloven. Dus de volgende keer als er een negatieve gedachte door je hoofd gaat, probeer dan eens de volgende vragen te beantwoorden: wat ging er vooraf aan je gedachten? Heb je net een stukje chocolade gepakt, ben je niet meer afgevallen of heb je ruzie gehad met je partner? Zoek uit waar de gedachte vandaan komt en misschien nog wel belangrijker: schrijf de gedachten en de reden waarom jij je slecht voelt ergens op. Misschien wordt de oorzaak van jouw gedachten dan wel heel erg duidelijk! Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is een nieuwe en positieve gedachte bedenken!

Klik hier voor het motivatieprogramma van Louis Moolenaar.

Bijvoorbeeld: ‘Ik wou dat ik dat stukje chocolade niet had gegeten, zo val ik nooit af.’ Zoals je ziet is dit een negatieve gedachte en werkt deze niet bepaald motiverend. Wat als we er nou ‘Ik ben bezig met afvallen, maar af en toe een stukje chocolade moet kunnen’  of ‘ Ik ben bezig met afvallen, maar heb toch erg genoten van het stukje chocolade’ van maken? Dit is een stuk positiever!

Leer om te gaan met je gedachten en van negatieve gedachten positievere te maken. Maak je afvaldieet weer leuk op momenten dat je het moeilijk hebt!

#gewoondoen