Home Blog

Deze items zijn onmisbaar bij het volgen van een koolhydraatarm dieet

0

Als je een koolhydraatarm dieet gaat volgen dan betekend dit dat je gaat proberen zo koolhydraatarm mogelijk te eten. Dus je gaat koolhydraten vermijden en jezelf voeden met gezonde voeding vol gezonde bouwstoffen. Voor veel mensen dit starten met een koolhydraatarm dieet is dit een totale omschakeling. En ze gaan dan ook totaal anders eten dan ze tot dan toe gewend waren.

Bepaalde voedingsmiddelen blijven staan en andere komen ervoor in de plaats. Dit kan soms best een uitdaging vormen en vraagt ook wel een andere aanpak. Het kan dan enorm helpen om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken om deze nieuwe levensstijl te volgen. En vooral in de keuken zijn er een aantal items eigenlijk onmisbaar. Zij zorgen er namelijk voor dat je een koolhydraatarm dieet succesvol kunt volgen en dat je alles bij de hand zal hebben wat je hiervoor nodig hebt.

Met deze items in huis vergroot je de kans van slagen van je dieet enorm en maak je het jezelf ook nog eens zo makkelijk mogelijk. Tijdens het koken nooit meer misgrijpen en meer dan voldoende lekkere smaakmakers in huis om jouw gerecht net dat beetje extra te geven waardoor je heerlijk kunt genieten van je koolhydraatarme maaltijden die vaak al een feestje op zich zijn! lees je met ons mee?

Beginnen aan een koolhydraatarm dieet

Elk begin is moeilijk zeggen we vaak en dat geld inderdaad ook voor het beginnen met een dieet. Toch hoeft dit zeker niet zo te zijn en zijn er gelukkig vaak een aantal dingen die je kunt doen om dit begin wat minder moeilijk te maken en om het jezelf zelfs makkelijk te maken! Wist je bijvoorbeeld dat je zelfs al met een aantal onmisbare items in huis de kans op het slagen van je koolhydraatarme dieet enorm kunt vergroten.

Zoals ze terecht zeggen een goed begin is het halve werk en dat is dan ook in dit geval zeker waar! Wij laten je dan ook graag zien in deze blog welke items onmisbaar zijn in jouw keuken tijdens het volgen van een koolhydraatarm dieet zo dat ook jij de kans op slagen enorm kunt verhogen en je heerlijk kunt genieten van de meest gezonde en lekkere koolhydraatarme gerechten!

Onmisbare keuken items

Als je gaat starten met een koolhydraat arm dieet dan zal je al snel merken dat een aantal items in de keuken toch wel heel erg handig zijn en vaak voorbij komen in recepten. Als je deze items dus in huis hebt vergroot je de kans voor jezelf op het slagen van het koolhydraatarme dieet en zorg je ervoor dat je alles makkelijk bij de hand hebt!

Denk bijvoorbeeld aan een keukenweegschaal, vaak staat bij koolhydraatarme recepten een bepaalde hoeveelheid van producten aangegeven. Doordat je koolhydraatarm eet wil je jezelf hier vaak aan houden omdat je zo ook het aantal koolhydraten in je voeding verminderd. Het is dan dus heel handig als je bepaalde voedingsmiddelen af kunt wegen zodat je de hoeveelheden uit de recepten aan kunt houden. Een handige keuken weegschaal is hierbij dus onmisbaar!

Een ander heel handig item in je keuken als je koolhydraatarm wil eten is een dunschiller. Het verhaal hierachter is eigenlijk heel erg simpel. Bij een koolhydraatarm dieet vervang je bijvoorbeeld pasta vaak door verse groenten. Nu kun je dus met een dunschiller bijvoorbeeld heel handig wortel of courgette in dunne reepjes snijden zodat je deze vervolgens als vervanger van bijvoorbeeld spaghetti of pasta in een gerecht kunt gebruiken. Een hele handige en slimme oplossing dus die ervoor zorgt dat je zorgeloos kunt genieten van een koolhydraatarme maaltijd.

Maar ook theedoeken zijn onmisbaar. Nu zijn deze natuurlijk sowieso altijd al wel heel erg handig om erbij te hebben in een keuken maar bij een koolhydraatarm dieet kun je eigenlijk helemaal niet zonder. Wist je bijvoorbeeld al dat je rijst heel makkelijk kunt vervangen door broccoli rijst of bloemkool rijst. Dit maak je ook nog eens heel erg makkelijk zelf. Maar het is daarbij wel belangrijk dat je de bloemkool of broccoli rijst heel goed uit laat lekken zodat er bijna geen vocht meer inzit, en dat doe je dan dus weer heel erg makkelijk met een theedoek. Verzamel alle rijst hierin en knijp de theedoek helemaal dicht. Op deze manier wring je als het ware het vocht uit de rijst. Dit zorgt ervoor dat al het vocht eruit gaat en op deze manier krijgt de bloemkool en broccoli rijst ook echt de structuur van rijst. Zeker het proberen waard en dus een goede reden om wat extra handdoeken op voorraad in huis te hebben.

En de laatste tip als we het hebben over onmisbare keuken items zijn toch wel de stoommandjes. Als je namelijk koolhydraatarm gaat eten dan ga je heel veel groenten eten. Ontzettend lekker natuurlijk maar wist je dat het heel fijn en lekker is om groenten dus te stomen. Op deze manier blijven alle voedingsstoffen goed behouden en blijft de groente ook nog eens een lekkere bite houden. Meer dan genoeg reden dus om deze groenten lekker te stomen voortaan en dus een handig stoom mandje in huis te halen. Al voor een paar euro heb je een handig mandje waar je heel veel plezier van kunt hebben vervolgens!

Onmisbare producten in de keuken

Naast onmisbare items in de keuken als je een koolhydraatarm dieet volgt zijn er ook nog eens een aantal onmisbare producten in de keuken waar je dus zeker liever niet zonder wil. Deze producten maken het koken een stuk makkelijker en dan met name je gerechten net even wat meer bijzonder of extra smaakvol. Op deze manier zorg jij dus op een vrij simpele manier voor net even wat extra smaak aan je gerechten.

Zo vinden wij koekkruiden dus echt onmisbaar in de keuken als je kiest voor een koolhydraatarm dieet. Met deze kruiden kun je namelijk gerechten net even wat zoeter maken. Als je bijvoorbeeld een beetje koekkruiden door de amandelpannenkoekjes doet smaken ze werkelijk waar naar een combinatie van verse speculaas en appeltaart, en wees eens eerlijk wie wil dat nu niet!

Het is dus een echte aanrader om lekker wat koekkruiden bij de hand te houden om bepaalde gerechten te voorzien van deze heerlijke smaak!

Maar ook vinden wij rozemarijn en tijm echt onmisbaar in de keuken en dan juist weer voor hartige gerechten. Zo maak je bijvoorbeeld groente gerechten net even wat lekkerder en spannender met wat verse rozemarijn en tijm erbij. Maar ook een pasta gerecht doet het heel goed met wat verse takjes rozemarijn. Ook op deze manier kun je er dus goed voor zorgen dat je maaltijd net wat extra smaak krijgt door deze heerlijke verse kruiden toe te voegen.

En wat dacht je van kaneel, dat is ook zeker een echte smaakmaker in de keuken. En ook met het toevoegen van kaneel kun je jouw gerechten heel makkelijk wat extra smaak geven! Kaneel kun je ook nog eens zowel bij hartige als zoete gerechten toevoegen en dat zorgt er helemaal voor dat het een heel handig kruid is om in huis te hebben!

En tot slot sluiten we af met bouillon blokjes, let hierbij wel op dat je de zoutloze variant gebruikt of dat je de hoeveelheid beperkt. Maar bouillon blokjes kunnen wel degelijk een echte smaakmaker zijn in een gerecht, voeg ze bijvoorbeeld toe aan een lekkere pasta saus, of verkruimel ze door een lekker groente gerecht, op deze manier krijgt je gerecht meteen heel veel meer smaak en daar kun jij natuurlijk prima van genieten!

Onmisbare items in de keuken bij een koolhydraatarm dieet

Zoals je wel kunt zien zijn er dus heel veel items echt onmisbaar in de keuken bij het volgen van een koolhydraatarm dieet. Zowel items als producten kunnen het volgen van een koolhydraatarm dieet een stuk makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan de items die we je hebben laten zien waarmee je heel makkelijk bepaalde gerechten kunt bereiden die prima passen in een koolhydraatarm dieet.

Daarnaast hebben we je ook voorbeelden gegeven van heerlijke producten waarmee je jouw gerechten net even wat meer smaak kunt geven. Ook deze producten zijn eigenlijk echt onmisbaar als jij graag koolhydraatarme gerechten uit je keuken tovert. Uiteraard zijn koolhydraatarme gerechten vaak al enorm smaakvol van zichzelf maar het kan natuurlijk helemaal geen kwaad om net even wat extra smaak toe te voegen en om ervoor te zorgen dat je gerechten nog meer smaak krijgen.

Met al deze onmisbare items in je keuken zorg jij er heel makkelijk voor dat je de lekkerste koolhydraatarme gerechten kunt koken en dat je alles wat je daarvoor nodig hebt bij de hand hebt! Daarnaast zorg je er hiermee ook voor dat je sneller klaar bent met koken doordat je het jezelf gemakkelijk maakt. En zeker in de tijd van tegenwoordig is dat natuurlijk wel heel erg handig allemaal! Kies dus voor gemak en smaak en zorg dat jij ook deze onmisbare items en producten in je keuken hebt staan zodat het volgen van een koolhydraatarm dieet nog makkelijker voor je zal worden!

De lekkerste bloemkool recepten

0

Bij een koolhydraatarm dieet eet je anders dan als je wel koolhydraten tot je neemt. Dat is natuurlijk logisch. Maar wist je dat een koolhydraatarm dieet absoluut niet saai hoeft te zijn en dat het je juist kan helpen om allerlei lekkere nieuwe recepten te ontdekken? Zo wordt je er natuurlijk enorm inventief van en dat zorgt voor heel veel leuke verrassingen!

In deze blog gaan wij bijvoorbeeld met de bloemkool aan de slag. Een groente soort die veel mensen vaak maar een beetje saai vinden maar niets is minder waar. De bloemkool is juist verrassend lekker en je kunt er dan ook de meest heerlijke recepten mee bedenken. En het fijne is natuurlijk dat de bloemkool ook nog eens helemaal koolhydraatarm is! Het perfecte product om dus heerlijk mee aan de slag te gaan.

Ook is de bloemkool vrij zacht en neutraal van smaak en dit maakt hem dus helemaal bij uitstek geschikt om lekker mee te experimenteren! Wij gaan je nu dus ook precies laten zien welke voordelen de bloemkool allemaal heeft en wat voor lekkers je er eigenlijk allemaal mee kunt maken. En dat ook nog eens allemaal koolhydraatarm! Wat wil je nog meer zouden wij zo denken! Lees je met ons mee?

De bloemkool een echte favoriet

In veel huishoudens is de bloemkool echt een favoriete groente soort! Veel mensen houden er dan ook van om met deze groente soort aan de slag te gaan omdat hij zoveel fijne eigenschappen heeft. Ten eerste smaakt hij heel erg lekker, hij is wat zachter en neutralen van smaak. Dit zorgt er voor dat kinderen het ook al snel lekker vinden en eigenlijk iedereen wel.

Daarnaast is de bloemkool ook nog eens erg veelzijdig, je kunt er dus veel verschillende kanten op en heel veel andere smaken passen ook weer heel goed bij de bloemkool. Er zijn eigenlijk weinig andere smaken die niet goed met een bloemkool samen gaan en dat is natuurlijk wel heel erg prettig want dit biedt heel erg veel mogelijkheden. Dit zorgt er namelijk voor dat je de bloemkool op heel veel manieren in heel veel gerechten kunt gebruiken en dat is handig kunnen wij je vertellen.

Maar een bloemkool is ook nog eens gezond. Hij bevat namelijk heel veel vitamines en vocht. Twee zaken die toch echt wel onmisbaar voor ons mensen zijn en het is dus mooi dat de bloemkool deze met zich meebrengt!

Koken, bakken of roosteren

Bloemkool is dus heel lekker en heel veelzijdig dat is dus wel duidelijk. Maar wist je dat je bloemkool ook nog eens op heel veel verschillende manieren kunt bereiden? En dat biedt natuurlijk mogelijkheden. Zo kun je de bloemkool koken, roosteren maar ook bakken en je kunt hem zelfs rauw eten.

Doordat hij op zoveel manieren te bereiden is blijft hij ook heel geschikt in heel veel verschillende gerechten en biedt het dus nog meer mogelijkheden. Zo wordt het dus alleen maar aantrekkelijker om met de bloemkool aan de slag te gaan!

Iedere bereiding zorgt wel voor zijn eigen smaak. Zo maakt koken de bloemkool nog zachter. Bakken kan juist de smaak naar voren halen en roosteren geeft die echte rooksmaak mee. allemaal manieren dus om jouw bloemkool nog spannender te maken en om er echt iets lekkers van te maken!

Geroosterde bloemkool uit de oven

We beginnen met een manier van bereiden die iets minder bekend is en die dus ook minder vaak gebruikt wordt maar die daarom niet minder lekker of fijn is! We gaan namelijk bloemkool roosteren in de oven! En dat doen we niet zomaar, nee eerst husselen we de bloemkool door de meest heerlijke kruiden heen en daarna geven we hem ook nog een lekker dipsausje mee!

Je gaat als volgt te werk. Snijd de bloemkool in roosjes en was deze eerst even goed af onder de kraan. Vervolgens dep je ze droog en maak je in een kommetje een mengsel van olijfolie en de kruiden die je er graag bij wil hebben. Meng dit alles goed door elkaar. Nu bekleed je een bakplaat met bakpapier en pak je een grote kom. Doe hier de droge roosjes in en giet het olijfolie mengsel eroverheen. Meng alles nu goed door elkaar en leg de roosjes vervolgens op de bakplaat. Nu is het enkel maar zaak om ze te roosteren in de oven en dan kun je heerlijk gaan genieten! Eet smakelijk zouden wij zeggen! En vergeet dan natuurlijk het heerlijke dipsausje ook niet wat wij erbij serveren. Dit maak je heel simpel klaar en zorgt ervoor dat de smaak van de geroosterde bloemkool nog beter naar voren komt. Het enige wat je hoeft te doen is wat blauwe kaas mengen met wat créme fraish en hier wat peper en zout aan toevoegen. Klaar is je heerlijke dipsaus en het genieten kan nu echt beginnen!

Bloemkool koken een echte klassieker

De meest bekende manier voor het bereiden van bloemkool is natuurlijk om de bloemkool te koken. We kennen allemaal wel de bloemkool roosjes die we vroeger op tafel kregen met aardappelen en verse worst en als je mazzel had nog een lekker maizena sausje erbij. Ontzettend lekker natuurlijk maar helaas ook boordevol koolhydraten. Gelukkig kan dat dus een stuk beter en makkelijker en hebben wij een aantal handige manieren om bloemkool te koken en er een heerlijk koolhydraatarm gerecht van te maken!

Zo kun je er ten eerste heel goed bloemkoolrijst van maken. En bloemkoolrijst vormt natuurlijk een onwijs fijne vervanger voor de normale rijst die toch wel erg veel koolhydraten bevat. Maar wist je dat je van bloemkool ook prima een pizza bodem kunt maken? Het enige wat je hoeft te doen is wat ei en mozzarella of een andere soort kaas toevoegen en klaar ben je. Meng alles goed door elkaar en vorm er een bodem van. Deze kun je vervolgens in de oven bakken net als je met een andere pizza zou doen.

En tot slot kun je van gekookte bloemkool ook nog eens een heerlijke puree maken! Voeg wat room toe en eventueel nog een andere groente soort en wat kruiden en laat de staafmixer zijn werk doen. Zo ontstaat er een heerlijke puree die heel romig en zacht van smaak zal zijn! Wat ons betreft een echte winnaar.

Bloemkool puree met kaas

En dan hebben we meteen een heel lekker recept voor je klaar staan. Deze bloemkool puree is namelijk echt heerlijk en als je er eenmaal van geproefd hebt dan wil je nooit meer anders! Daarnaast maak je dit gerecht ook nog eens heel erg lekker en simpel klaar dus je vraagt je af wat je nog meer kunt wensen.

Het enige wat je hoeft te doen is een bloemkool in roosjes te snijden en deze even kort te koken. Als je dit gedaan hebt dan doe je de roosjes in de blender en voeg je hieraan toe wat verse room, geraspte kaas, peper , zout en wat nootmuskaat. Laat nu de blender of staafmixer zijn werk doen en er ontstaat een heerlijke bloemkool puree die door de kaas ook nog eens wat pit heeft! Zeker als je wat oudere kaas toevoegt ontstaat er een heerlijke pittige smaak die werkelijk waar overal lekker bij smaakt! Eet de puree bijvoorbeeld met een lekker stukje kip erbij of wat andere groente soorten zoals brocoli of worteltjes.

Bloemkool puree met prei

Dit heerlijke gerechtje leerden wij jaren kennen en behoort sindsdien tot onze favorieten lijst! En ook niet zo verwonderlijk want dit is werkelijk waar een heerlijk recept. De prei combineert zo ongelofelijk goed met de bloemkool en samen vormen ze dus werkelijk waar een heerlijk gerechtje!

Deze heerlijke puree maak je ook nog eens in een handomdraai klaar en kun je met heel veel ander lekkers combineren! Het enige wat je hoeft te doen is de prei en de bloemkool kort te koken in bouillon. Als je dit gedaan hebt stop je ze in de blender met wat zout en peper erbij en wat slagroom. Daarna is het enkel maar zaak om er een puree van te maken en dan kan het genieten gaan beginnen!

Het leuke is dat je deze puree prima kunt gebruiken in een ovenschotel. Op deze manier kun je dus ook als je koolhydraatarm eet prima van je favoriete ovenschotel genieten, voeg enkel je groente en vlees nog toe en een dakje van geraspte kaas, even de oven in en klaar ben je!

Zo zie je maar dat ook als je koolhydraatarm eet heel veel gerechten nog steeds toegankelijk voor je zijn en je echt niet veel hoeft te laten schieten! Gelukkig ook maar want het is natuurlijk op en top genieten van al deze heerlijke gerechten! Je mist de koolhydraten vaak niet eens en dat is dan ook precies wat een koolhydraatarm dieet zo prettig en fijn maakt. En ook de reden dat zoveel mensen er succes mee hebben!

De 5 handigste tips om je koolhydraten te vervangen

Als je net start met een koolhydraatarm dieet kan het soms lijken alsof je bepaalde gerechten niet meer zal kunnen eten. Dit weerhoudt mensen soms ook om aan een koolhydraatarm dieet te beginnen, en eigenlijk is dit heel erg zonde. Want wist je dat je heel veel gerechten die normaal veel koolhydraten bevatten prima na kunt maken met een koolhydraatarme vervanger?

Op deze manier kun je dus prima van je lievelingsgerechten blijven genieten zoals pizza, wraps en pita broodjes, en dat allemaal zonder de extra koolhydraten. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn toch? Maar het is zeker weten zo, en in deze blog vertellen wij je dan ook graag hoe jij je koolhydraten in bepaalde gerechten kunt vervangen zodat je toch zo lekker mogelijk kunt eten zonder de extra koolhydraten!

Verantwoord genieten is dan ook het toverwoord. Sommige vervangers zijn wellicht al wel bekend maar andere komen echt als een aangename verrassing! Het kan dan ook enorm leuk zijn om wat te experimenteren in de keuken en zo tot nieuwe en vooral lekkere gerechten te komen! Wij helpen je dan ook graag op weg! Lees je met ons mee?

Het vervangen van koolhydraten een heel slim idee

Hoe komt het nu toch eigenlijk dat veel van onze lievelingsgerechten vaak gerechten zijn die veel koolhydraten bevatten? Eigenlijk is het antwoord op deze vraag vrij logisch, veel van onze lievelingsgerechten bevatten veel koolhydraten omdat deze vaak een verslavende werking op ons hebben. Deze gerechten bevatten vaak ook veel vetten, suikers en smaakmakers en dat smaakt nu eenmaal erg goed, op deze manier zullen gezondere opties vaak minder goed smaken ( vooral omdat je lijf hier niet aan gewend is) en blijven mensen dus kiezen voor de minder gezonde opties. Ook wordt je suikerspiegel instabiel waardoor je lichaam juist meer gaat vragen en dit kan dan heel lastig te weerstaan zijn.

Maar dat is niet de enige reden dat we allemaal zo dol zijn op gerechten met koolhydraten. Een andere reden is dat we deze gerechten vaak ook associëren met gezelligheid en succes. Dit komt omdat je in restaurants vaak dit soort gerechten eet. Daardoor bestaat die associatie en die blijft bij veel mensen hangen.

Gelukkig is er een hele fijne en slimme oplossing en hoef jij je favoriete gerechten dus helemaal niet te missen als je een koolhydraatarm dieet volgt. Wel is het zo dat je deze gerechten een beetje aan kunt passen om zo het aantal koolhydraten in deze gerechten te beperken en er alsnog voor te zorgen dat je gezond eet en goed voor jezelf zorgt.

Maar door het vervangen van de koolhydraten in deze gerechten door koolhydraatarme opties kun je dus  wel prima van deze favorieten blijven genieten!

Met eieren kun je een heleboel

We gaan beginnen met eieren. Hier kun je natuurlijk ontzettend veel mee en we weten ook allemaal dat ze prima passen binnen een koolhydraatarm dieet. Maar weet je ook op welke manieren je ze allemaal kunt gebruiken? En welke favoriete gerechten ze kunnen vervagen? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

We beginnen met wraps, die vingen we over het algemeen vaak allemaal heel erg lekker en de Mexicaanse keuken maakt dan ook echt een opmars! Maar de wraps die we kennen zijn vaak helaas wat minder gezond en bevatten enorm veel koolhydraten. Niet de meest verstandige keuze dus. Maar gelukkig is er een hele goede oplossing voor. Want wist jij dat een omelet prima als vervanger van een wrap kan zorgen? Het heeft dezelfde dikte en vorm en daarnaast smaakt het ook nog eens erg lekker! Vervolgens gaat het heel simpel in zijn werk. Het enige wat je hoeft te doen is de inhoud van je wraps klaar te maken zoals je dat normaal ook altijd doet, probeer ook hierbij wel op te letten dat je zo puur en gezond mogelijk kookt. Vervolgens bak je dus een omelet en deze dient als wrap. Vul hem op dezelfde manier als dat je met een wrap zou doen en top het geheel af met wat geraspte kaas! Op deze manier kun jij dus heerlijk van wraps genieten zonder dat je meteen aan je koolhydraten taks zit!

En niet alleen voor wraps kunnen eieren een prima vervanger bieden, je kunt bijvoorbeeld ook de omelet in reepje snijden en deze reepjes als pasta gebruiken. Met een heerlijke saus of wat verse groente en kip heb je dan ook meteen lekker gerecht te pakken!

Kaas is een echte favoriet

Naast eieren is er nog een heel populair product waar je heel veel mee kunt en die in veel gerechten een prima vervanger voor koolhydraten kan zijn. dan hebben we het over kaas. Bij heel veel mensen een enorme favoriet en dat is ook niet zo heel erg verwonderlijk! Het fijne aan kaas is dat het heerlijk smaakt en dat je het makkelijk kunt vormen in een gerecht naar de vorm waarin je het nodig hebt.

Wij gaan je dan ook een paar fijne voorbeelden laten zien zodat ook jij kunt zien hoe handig je met kaas alle kanten op kunt. Ten eerste kunnen we van kaas wraps maken, het enige wat je hoeft te doen is een plak kaas of een handje geraspte kaas in de oven op een bakpapiertje te bakken en l vervolgens buiten de oven hard te laten worden. En voila je wraps is geboren! Vul hem vervolgens met je favoriete vulling en klaar ben je!

Maar je kunt nog veel meer kanten op met kaas. Zo kun je er bijvoorbeeld ook een heerlijke cracker mee maken, dit werkt op dezelfde manier als de wraps en het enige wat je dan nog hoeft te doen is de crackers beleggen.

En wat dacht je van een pizza, bij heel veel mensen toch echt een favoriet gerecht! Alleen die pizzabodems zijn helaas wat minder verantwoord en bevatten vaak veel koolhydraten maar ook hier kan kaas dus een echte uitkomst bieden. Want wist je dat je met een mengsel van mozzarella en ei een prima pizzabodem kunt maken? Maar ook met gehakt en geraspte kaas en ei. Het enige wat je hoef te doen is deze producten met elkaar mengen en vervolgens op een bakplaat in de vorm van een pizza bodem leggen. Vervolgens beleg je deze bodem net als je bij een gewone pizza zou doen en klaar ben je! Het genieten kan gaan beginnen en zo hoef je dus helemaal geen pizza uit je dieet te schrappen. Ideaal natuurlijk om op die manier toch lekker te kunnen eten!

Ook met sla kom je een heel eind

En van de kaas en eieren gaan we naar de sla. Dit ligt misschien wat minder voor de hand maar wist je dat sla soms ook een hele fijne koolhydraatarme vervanger kan zijn voor koolhydraten in bepaalde gerechten?

Dit gaat als volgt in zijn werk. Iedereen lust natuurlijk wel graag een broodje hamburger! Heel veel mensen zijn dan ook dol op dit gerecht. Maar de broodjes zijn helaas vrij koolhydraat rijk en dat is natuurlijk precies wat je liever wil voorkomen als je koolhydraatarm eet. Maar wist je dat je de hamburger ook prima tussen sla bladeren kunt leggen en deze kunt laten dienen als vervanging voor het broodje? Beleg de hamburger vervolgens met komkommer en tomaat, en je favoriete saus. Eventueel nog wat uien ringen en een plakje kaas en je kunt heerlijk genieten!

Maar je kunt de sla bladeren natuurlijk ook gebruiken voor allerlei andere gerechten. Zo dienen ze bijvoorbeeld ook prima als vervanger voor pita broodjes die je normaal met shoarma eet. Schep de shoarma in plaats van in een broodje in een blad sla en je kunt heerlijk genieten.  Op deze manier kun je dus met sla bladeren heel veel kanten op en kun je ze heerlijk vullen waarna ze als prima vervanging in heel veel gerechten kunnen dienen!

Koolhydraten vervangen in je lievelingsgerechten

Zoals je dus wel kunt zien zijn er ontzettend veel manieren om in allerlei gerechten koolhydraten te vervangen! Bekende vervangers zijn sla, kaas en ei maar daarnaast zijn er natuurlijk  nog veel meer producten waarmee je koolhydraten kunt vervangen. Zo wordt dit ook vaak met roomkaas gedaan of met verschillende soorten groenten.

Vaak is het ook een kwestie van je eigen creativiteit gebruiken en goed op de smaak letten. Bepaalde producten passen sowieso qua smaak al goed bij elkaar het kan dan heel handig zijn om dat in te zetten door bepaalde gerechten toch koolhydraatarm te maken. Op deze manier sluit je ook je lievelingsgerechten niet uit en kun je hier ongestoord van genieten!

Een koolhydraatarm dieet legt dus zeker niet veel beperkingen op en met een beetje creativiteit en kennis kun je dus zelfs van je lievelingsgerechten blijven genieten. En zeg nu zelf een pizza bodem van gehakt en kaas klinkt toch wel heel erg lekker!

Waarom een koolhydraatarm dieet zo succesvol is

0

Er zijn natuurlijk ontzettend veel manieren te vinden om gewicht te verliezen. De lijst met diëten die je kunt volgen is eindeloos. En toch komen veel mensen uiteindelijk uit bij een koolhydraatarm dieet. Hoe komt dit nu eigenlijk? En wat zorgt er dan voor dat een koolhydraatarm dieet vaak zo succesvol is.

In deze blog gaan we kijken naar hoe een koolhydraatarm dieet precies werkt en wat er dan ook eigenlijk allemaal de voordelen van zijn. Daarnaast kijken we ook naar andere diëten en laten we je de verschillen zien. Zo kun je uiteindelijk zien wat een koolhydraatarm dieet nu anders maakt dan andere diëten en waarom het dus zo succesvol is voor heel veel mensen.

Meer dan eens horen we dat mensen al allerlei verschillende diëten geprobeerd hebben helaas zonder succes en dan uiteindelijk uitkomen bij een koolhydraatarm dieet en hier wel het gewenste resultaat mee behalen en dat is niet voor niks!

Wat is een koolhydraatarm dieet

We gaan even helemaal bij het begin beginnen en leggen je ten eerste graag uit wat nu precies een koolhydraatarm dieet is. En eigenlijk is dit heel erg simpel, een koolhydraatarm dieet is een dieet waarbij je de inname van het aantal koolhydraten beperkt. Je eet dus simpelweg weinig koolhydraten. Vaak is er een bepaalde limiet aan het aantal koolhydraten op een dag en hier houden mensen zich aan voor het beste resultaat.

Verder bestaat je voeding wel uit gezonde vetten, eiwitten en vele soorten verse groenten en wat fruit. Een koolhydraatarm dieet is dus zo ingericht dat het aantal koolhydraten beperkt blijft en dit zorgt dan weer voor de verbranding van vet in je lichaam. Deze toestand noemen we ketose en vandaar dat je ook de term ketodieet vaak voorbij hoort komen. Dit is simpelweg een ander woord voor koolhydraatarm dieet.

Het is bij een koolhydraatarm dieet dus niet zo dat je bepaalde voedingsmiddelen helemaal niet mag nemen het is enkel zo dat je bepaalde voedingsmiddelen beperkt voor het beste resultaat. Op deze manier zorg je ervoor dat je dus op een gezonde manier gewicht kunt verliezen en daarbij ook nog eens gezond eet!

De voordelen van een koolhydraatarm dieet

Nu we weten wat een koolhydraatarm dieet ongeveer inhoud blijft natuurlijk vooral de vraag nog staan waarom een koolhydraatarm dieet dan eigenlijk zo populair is bij heel veel mensen? Dat heeft vooral te maken met het feit dat een koolhydraatarm dieet veel voordelen heeft. Ten eerste is het namelijk zo dat een koolhydraatarm dieet voor veel mensen toegankelijk is. Dit komt doordat het bestaat uit ‘normale’ voeding. Uiteraard beperk je wel het aantal koolhydraten en hou je brood, koekjes en chips buiten de deur maar hier tegenover staat weer wel dat je bijvoorbeeld groente, fruit, vlees, vis, kaas en andere producten tot je neemt.

Dit is dus grotendeels ‘normaal’ voedsel en dat zien we bij sommige diëten ook wel eens anders. Zo zijn er bijvoorbeeld diëten die bestaan uit poeders, shakes en kant en klare repen. Deze diëten zijn daardoor vaak een stuk minder toegankelijk doordat lang niet iedereen op deze manier wil eten. Veel mensen willen graag zo normaal mogelijk kunnen eten en toch gewicht verliezen en dan is een koolhydraatarm dieet de ideale uitkomst!

Een ander voordeel van een koolhydraatarm dieet is dat je snel resultaat kunt zien. Je gaat namelijk al vrij snel na de start met het dieet gewicht verliezen en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Hierdoor blijf je ook goed gemotiveerd om met het dieet door te gaan en dat heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen.

En wacht dacht je van het feit dat je ook nog eens heel erg lekker kunt eten tijdens het volgen van een koolhydraatarm dieet. Heel veel mensen vinden het natuurlijk helemaal geen straf om lekker te kunnen genieten van vlees, vis, kip in romige saus, of heerlijke groente soorten met kaas eroverheen. En zo is er dus genoeg lekkers te eten als je een koolhydraatarm dieet volgt. Veel mensen geven ook aan helemaal niet het idee te hebben dat ze op dieet zijn als ze een koolhydraatarm dieet volgen.

Genoeg voordelen te vinden dus die passen bij een koolhydraatarm dieet! Wij snappen dus helemaal dat veel mensen voor deze vorm van diëten kiezen!

Goed vol te houden op de lange termijn

Toch zijn er een aantal voordelen die we graag nog wat beter willen toelichten. Simpel weg omdat wij denken dat deze voordelen echt het verschil voor heel veel mensen maken. Ten eerste is dat dus het feit dat een koolhydraatarm dieet ook op de lange termijn heel goed vol te houden is. Dit zorgt ervoor dat je dus ook op de lange termijn prima van een koolhydraatarm dieet kunt genieten en dat de kans op het jo jo effect dus wat minder groot aanwezig is en dat is natuurlijk heel erg fijn.

Het jo jo effect is dan ook de grote boosdoener als we gaan kijken naar waarom een dieet vaak mislukt. Door verschillende factoren zien we vaak dat veel diëten lastig vol te houden zijn en dan gaan mensen dus enorm op en neer met hun gewicht. Dit wil je te allen tijde voorkomen want dit heeft allerlei nadelige gevolgen voor onder andere je gezondheid. Bij een koolhydraatarm dieet heb je hier dus veel minder last van simpelweg omdat dit dieet veel beter vol te houden is zeker op de lange termijn.

Dit komt doordat je veel dingen wel gewoon kunt eten, en omdat het eigenlijk een complete levensstijl is die je dus veranderd. Het gaat niet enkel om een element binnen je voeding maar je leert jezelf een hele nieuwe en succesvolle manier van voeden van je lijf aan. Een manier die succesvol is en ook nog eens lekker en gezond is. De formule voor succes.

Je went er dan ook vrij snel aan om koolhydraatarm te eten en als je jezelf deze levensstijl eenmaal eigen hebt gemaakt dan wil je ook niet anders meer!

Je kunt mee eten met het gezin

Vaak horen we dat mensen bij het volgen van een dieet het heel erg lastig vinden dat ze dan vaak apart moeten eten van hun gezin en dus aparte maaltijden moeten bereiden. Dit is vaak een enorme drempel en kan er dus echt voor zorgen dat mensen een dieet minder goed volhouden of er eerder de brui aan geven. En dat is natuurlijk ook best logisch het is ook best lastig als je voor verschillende gezinsleden allemaal aparte maaltijden moet gaan koken.

Maar wist je dat het voordeel van een koolhydraatarm dieet is dat dit dus helemaal niet hoeft, het is namelijk heel simpel. Het enige wat je hoeft te doen voor degene die het dieet volgt is de koolhydraten weglaten en dat is vaak best makkelijk te doen. Vervolgens kan de rest van het gezin de maaltijden wel gewoon eten en de koolhydraten naar wens toevoegen en klaar ben je. Dus niks geen apart gekookte maaltijden maar simpelweg wat aanpassingen op de bestaande maaltijden en je bent er al! Op deze manier is het dus ook als je een gezin hebt heel goed te doen om koolhydraatarm te eten en laat dat dus ook precies een groot voordeel zijn!

Afvallen door lekker te eten

En als laatste maakt het een koolhydraatarm dieet zo succesvol doordat je dus daadwerkelijk af kunt vallen door lekker te eten. Koolhydraatarme maatlijden smaken vaak enorm goed en zijn zeer smaakvol. Op deze manier eet je dus echt heel lekker en gezond terwijl je tegelijkertijd gewicht verliest. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn maar dat is het dus niet. Een koolhydraatarm dieet is dan ook werkelijk waar een heel goed idee. Want zeg nu zelf wie wil er nu niet afvallen door lekker te eten.

Vlees, vis, kip, kaas, slagroom, dit zijn slechts enkele van de voedingsmiddelen die je dus gewoon mag eten tijdens een koolhydraatarm dieet, je kunt je dus wel voorstellen dat dit niet bepaald een straf is en dat je hier heel veel lekkere dingen mee kunt maken. Daarnaast is het dus ook goed voor te stellen dat je zo dus heel lekker eet en toch af kunt vallen!

Het succes van een koolhydraatarm dieet

We kunnen dus wel stellen dat een koolhydraatarm dieet voor heel veel mensen heel succesvol is. Op deze manier kunnen ze dus een dieet volgen waarbij ze zich goed voelen, lekker kunnen eten en ook  nog eens gewoon met het gezin mee kunnen eten terwijl ze toch gewicht verliezen.

Dat is dan ook meteen de reden dat een koolhydraatarm dieet zo succesvol is door al deze factoren bij elkaar. Wij raden je dan ook zeker aan om een koolhydraatarm dieet te volgen en om op deze manier je droom gewicht te bereiken. Het is werkelijk waar nog nooit zo dichtbij geweest om je doelen te bereiken als met dit dieet. Start dan ook vandaag nog en werk aan de verbeterde versie van jezelf!

 

 

 

 

 

 

Welke producten horen niet thuis in een kolhydraatarm dieet

0

Als je begint aan een koolhydraatarm dieet en je gaat jezelf hier een beetje in verdiepen dan vliegen de adviezen en de do’s en dont’s je om de oren. Dit mag je wel eten, dat mag je niet eten en ga zo maar door. Opeens komen er allerlei verboden voedingsmiddelen voorbij en de lijst lijkt eindeloos.

Op deze manier zou de moed je bijna in de schoenen zakken en het is dan ook helemaal niet vreemd dat je hier en beetje moeite mee hebt en jezelf gaat afvragen of dit dieet wel geschikt is voor jou. Laten wij je dan goed informeren en laten weten dat het allemaal reuze meevalt. Uiteraard zijn er bepaalde producten die je beter niet kunt nuttigen tijdens een koolhydraatarm dieet maar vaak zijn daar ook weer voldoende alternatieven voor waardoor het onderaan de streep allemaal reuze meevalt!

Maar hoe zit het dan eigenlijk allemaal met een koolhydraatarm dieet. En wat mag je nu eigenlijk allemaal wel en niet en hoe kun je dit dan ook het beste aanpakken. In deze blog laten wij het je allemaal weten! We vertellen je precies hoe het in elkaar zit en welke producten je maar beter kunt overslaan, maar ook gaan we in op de vraag of het nu echt nodig is om het allemaal zo streng aan te pakken of dat het misschien ook wel een tandje minder kan. lees je met ons mee?

Verboden producten lijst

Veel mensen schrikken er meteen een beetje van. Bij de start van een nieuw dieet wordt je om de oren geslagen met een verboden producten lijst. Het is natuurlijk helemaal niet vreemd dat dit dan veel mensen een beetje afschrikt. Het lijkt natuurlijk vaak altijd wel heel heftig en negatief al die dingen op een rijtje die je vooral niet mag.

Logisch dat hier door de moed een beetje in je schoenen kan zakken nog voordat je goed en wel begonnen bent! Het is dan ook helemaal niet vreemd om hier eerst eens even goed naar te kijken en om er over na te denken.

Ten eerste is het vooral heel belangrijk om te weten dat een verboden producten lijst er nu eenmaal een beetje bij hoort. Als je een bepaald dieet volgt dan zitten hier soms bepaalde concequenties aan. Anderzijds is het soms ook juist wel zo dat je het ook wel een beetje minder streng aan kunt pakken en dat je natuurlijk altijd baas over eigen lijf blijft.

Het kan dan ook enorm helpen voor jezelf om de negatieve lading er een beetje af te halen. Een lijst met verboden producten klinkt natuurlijk heel negatief en heftig maar als je het vervolgens een advies lijst noemt met producten die je beter niet kunt nemen dan komt dat al heel anders over en voelt het ook anders aan.

Helaas zitten wij mensen namelijk ook nog eens zo in elkaar dat als iets niet mag en verboden is het juist nog aantrekkelijker voor ons is om het wel te doen. Dus als er voedsel is wat eigenlijk verboden is dan gaat het juist meer trekken aan ons. Vandaar dat het ook veel beter is om het als op een andere manier te benaderen en het als een advies te zien!

Producten met grote hoeveelheden koolhydraten

Als je een koolhydraat arm dieet volgt dan is het natuurlijk ten eerste logisch dat je geen producten eet die heel veel koolhydraten bevatten. Volledig koolhydraatvrij eten lukt niet maar vaak probeer je natuurlijk wel  het aantal koolhydraten zo laag mogelijk te houden. Als je dan producten gebruikt die zeer hoog in de koolhydraten zitten dan kom je natuurlijk al meteen aan een hoog aantal en dat wil je liever niet. Het is dan ook slim om geen producten te nuttigen die grote hoeveelheden koolhydraten bevatten. Zo kun je het nog een beetje balanceren.

Het is daarentegen dus niet erg om producten te gebruiken die koolhydraten bevatten alleen raden we dus aan om dit met mate te doen! Dat geeft uiteindelijk het beste resultaat!

Daarnaast zijn er tegenwoordig ook zoveel alternatieven op de markt dat je vaak alsnog prima van een verboden product kunt genieten in aangepaste vorm en dat is natuurlijk wel heel erg prettig!

Producten die heel veel suiker bevatten

En dan hebben we nog de producten die veel suiker bevatten. Ook deze kun je maar beter vermijden als je het echt goed aan wil pakken! Denk bijvoorbeeld aan taart, koek, ijs en chocolade. Gelukkig zijn ook hier weer prima alternatieven voor te vinden die minder koolhydraten bevatten.

Maar ook hierbij geld dat je natuurlijk prima wel eens een stukje chocolade kunt nemen of een taart als je op een speciale gelegenheid bent maar zorg er dan wel voor dat je maat weet te houden. Dit is dan ook meteen een heel belangrijk punt. Veel mensen vinden het erg moeilijk om maat te houden en nemen ergens al snel te veel van met alle gevolgen van dien. Het helpt dus enorm om bijvoorbeeld maar een klein stukje ergens van te nemen en zo kun je dus ook prima genieten van producten die in eerste instantie iets minder gezond lijken!

Alsnog is het wel zo dat het nemen van deze producten iets kan doen in het afval proces. Het kan je afval proces negatief beïnvloeden en het is natuurlijk maar de vraag of je dat ervoor over hebt, het is dan ook altijd heel persoonlijk welke balans je wil vinden en aanhouden en waar jij jezelf het meest prettig bij voelt! Dit kan enorm verschillen per persoon.

Een echte instinker

Vaak denken mensen dat bij een dieet geen vette producten komen kijken. Ze zijn dan ook enorm verbaasd dat dit bij een koolhydraatarm dieet juist wel zo is. In tegenstelling tot de suikers en koolhydraten zijn de vetten namelijk wel welkom bij een koolhydraatarm dieet en juist essentieel! Op deze manier krijg je namelijk voldoende vetten binnen die een proces in je lichaam in gang zetten wat we ketose noemen. En deze ketose is enorm belangrijk want dat betekend namelijk dat je in je lichaam vet aan het verbranden bent en dus aan het afvallen bent! En laat dat nu net precies de bedoeling zijn!

Vetten kun je dus prima nuttigen tijdens een koolhydraatarm dieet alleen zitten ook hier wel restricties aan. Zo is er wel een bepaald aantal vetten dat wordt afgeraden en een grens waar je beter niet overheen kunt gaan. Maar als je jezelf hieraan houdt kun je dus prima genieten van een koolhydraatarm dieet en alle voordelen die het met zich meebrengt en dat zijn er dus nogal wat!

Laat je dus vooral niet verleiden door de manier waarop ze het bij allerlei andere diëten aanpakken. Bij een koolhydraatarm dieet is dit de manier en deze manier helpt ook nog eens heel erg goed!

Laat chips en pizza maar achterwege

Uiteraard is het verder ook gewoon een kwestie van een beetje logisch nadenken en dan kom je er vanzelf wel achter welke producten je wel of niet kunt nemen. Zo is het natuurlijk niet slim om pizza of chips te eten en kun je hier dus ook gemakkelijk van aankomen. maar daar in tegen is het juist wel weer slim om lekker te genieten van een koolhydraatarme pizza of groente chipjes die je ook nog eens heel erg makkelijk zelf kunt maken.

En zo kun je binnen een koolhydraatarm dieet dus zelf je grenzen opzoeken en er het beste van maken waardoor je ervoor zorgt dat het dieet voor je werkt en is aangepast op je persoonlijke wensen. Uiteindelijk is het wel de bedoeling dat je het dieet een tijdje vol kunt blijven houden en hier moet je nu eenmaal wat moeite voor doen!

Wij raden je dus zeker aan om goed te kijken naar welk dieet bij je past en om hier van te profiteren! Kies dus gerust voor een koolhydraatarm dieet en besef dat er veel meer mogelijk is dan je misschien denkt, laat je dus niet afschrikken door al die lijstjes met verboden producten. Uiteindelijk valt dit natuurlijk allemaal wel mee en als er echt producten zijn die je toch niet wil missen dan kun je er vaak prima een vervanger voor vinden!

Op deze manier zien we dan ook dat een koolhydraatarm dieet vaak heel goed werkt voor heel veel mensen en dat ze er ook echt profijt bij hebben! Laat je dus niet afschrikken en ga ervoor!

 

 

Zijn light producten nu eigenlijk echt zo gezond

0

Er is ontzettend veel over gezegd en geschreven en de meningen zijn dan ook onwijs verdeeld. Zijn light producten nu wel of niet gezond voor je? Om antwoord op deze vraag te kunnen geven moeten we toch echt eerst wat meer informatie over deze producten verzamelen. Alleen dan kun je deze vraag op de juiste manier beantwoorden.

Uiteraard lijken light producten op het eerste oog een stuk gezonder dan vollere producten. Dit komt doordat het aantal calorieen vaak zichtbaar een stuk lager ligt. Maar is daarmee dan eigenlijk alles gezegd? En kunnen we dan ook meteen concluderen dat light producten een stuk gezonder zijn? het antwoord op deze vraag is simpelweg nee!

We kunnen daardoor niet zomaar zeggen dat light producten een stuk gezonder zijn. om hier meer over te weten te komen zullen we ook meer informatie moeten verzamelen. Er zijn namelijk nog veel meer factoren die hierbij een rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan de ingrediënten, van welke middelen is een product gemaakt, en hoeveel vet en suiker bevatten deze bijvoorbeeld?

Door hier ook naar te kijken krijg je uiteindelijk het totaal plaatje compleet en dan pas kun je goed antwoord geven op de vraag of light producten gezonder zijn dan volle producten. In deze blog hebben we dit ook eens goed voor je bekeken en proberen we deze vraag dan ook zo goed mogelijk voor je te beantwoorden. Lees je met ons mee?

Waarom kiezen mensen voor light producten

Maar waarom is het eigenlijk zo dat veel mensen snel voor light producten kiezen en hier een beter gevoel bij hebben? De naam alleen zegt het eigenlijk al. Light betekend natuurlijk letterlijk licht, door alleen al deze naam te gebruiken suggereer je eigenlijk dat je licht zal worden door het product te gebruiken. En dat is iets waar wij mensen natuurlijk enorm gevoelig voor zijn.

Deze naam is dan dus ook heel erg slim gekozen, doordat het woord light een bepaald gevoel oproept bij ons mensen zijn we ook veel sneller geneigd om deze producten te gebruiken en om ze te linken aan het verliezen van gewicht.

Daarnaast is het vaak ook zo dat wij heel erg kijken naar de calorieën die een product bevat. We staren onszelf hierop als het ware blind en zolang het aantal calorieën maar laag is dan hebben we het idee dat we heel gezond bezig zijn en dus een hele goede keuze maken.

Maar niets is eigenlijk minder waar. Het is minstens zo belangrijk om ook naar de hoeveelheid, suikers, vetten en koolhydraten te kijken. Maar toch laten wij dit helaas vaak achterwege en staren wij ons blind op de hoeveelheid koolhydraten. Enorm zonde natuurlijk en hierdoor kan het dus ook al snel gebeuren dat we verkeerde keuzes maken!

Een slimme marketing truc Kunnen we dan eigenlijk misschien wel de conclusie trekken dat light producten gewoon onderdeel zijn van een hele slimme marketing truc. Dit is deels waar en deels niet helemaal. Ten eerste is het natuurlijk zeker zo dat light producten op een bepaalde manier in de markt gezet worden waardoor ze veel mensen aantrekken. Hierdoor zijn we dus ook eerder geneigd ze te kopen en door de naam light wekken ze de illusie dat deze producten ook nog eens heel erg gezond voor je zijn.

Deels kunnen we dus zeker zeggen dat light producten onderdeel van een hele slimme marketing truc zijn. maar anderzijds zijn ze ook daadwerkelijk vaak lager in calorieën en kunnen ze dus ook wel degelijk bijdragen aan een gezonde levensstijl!

De valkuil van light producten

Maar wist je dat het gebruik van light producten ook een grote valkuil bevat? Het is namelijk zo dat doordat we het gevoel hebben bij light producten erg gezond bezig te zijn en gezonde producten tot ons te nemen zijn we geneigd er veel meer van te eten. Dit gaat dan een beetje onder het mom van, het kan toch geen kwaad. Maar niets is minder waar. Ook van light producten kun je dus heel makkelijk te veel eten en dat is natuurlijk heel erg zonde!

Het is dan ook heel erg verstandig om goed na te denken hoeveel je van bepaalde producten neemt en om jezelf ook niet ineens helemaal te buiten te gaan aan light producten. Op deze manier kun je light producten het meest veilig gebruiken en dat is natuurlijk precies de bedoeling!

Uiteraard is het wel heel logisch dat je geneigd bent om van een light product net even ietsje meer te nemen, net dat handje chips extra of dat glaasje fris er nog even bij. Maar als je er dus meer van neemt dan je van een voller product zou pakken kom je uiteindelijk alsnog bedrogen uit. En dat is dan ook meteen de grote valkuil van light producten, de hoeveelheden.

Light producten werken echt alleen maar in je voordeel als je er niet teveel van neemt en je porties goed kunt beheren. Enkel dan hebben ze het effect dat je ook voor ogen hebt.

Light producten versus volle producten

En dan hebben we natuurlijk nog de grote vraag wat je dan dus beter kunt doen. Light producten of volle producten gebruiken? Deze vraag is dus een beetje lastig te beantwoorden omdat er zoveel verschillende factoren een rol spelen. Wel kunnen we natuurlijk heel duidelijk stellen dat light producten in de juiste hoeveelheden geen probleem zijn. daarnaast zijn volle producten dat ook niet mits je de juiste hoeveelheden gebruikt.

Daarnaast is het ook nog eens zo dat light producten vaak veel kunstmatige stofjes bevatten om ervoor te zorgen dat ze light zijn. deze stofjes zijn vaak helemaal niet zo gezond voor je. In die zin kan het dan ook soms beter zijn om juist voor vollere producten te kiezen.

Vollere producten bevatten daarnaast ook veel meer gezonde voedingsstoffen waar je lichaam daadwerkelijk iets mee kan! Als je vervolgens deze vollere producten in kleinere hoeveelheden gebruikt is er dus eigenlijk helemaal niets aan de hand en is dat dan ook een prima keuze!

Light producten gebruiken om af te vallen

De reden dat veel mensen light producten gebruiken is omdat graag wat gewicht willen verliezen. Ze doen dit dan door het gebruik van light producten en hopen op deze manier wat kilo’s kwijt te raken. Ondanks dat dit heel erg begrijpelijk is, zal dit helaas lang niet altijd de manier zijn om gewicht kwijt te raken.

We gaven natuurlijk eerder al even aan dat je bij light producten namelijk al snel geneigd bent om er vrij veel van te nemen met alle gevolgen van dien. Vandaar dat het dan ook veel beter is om dit in kleinere hoeveelheden te doen en op deze manier ook echt af te vallen. Let hierbij wel op het gebruik van bepaalde zoetstoffen zoals aspartaam. Deze kunnen je lichaam aardig voor de gek houden en je suikerspiegel flink van slag maken met alle gevolgen van dien.

Dit kan zelfs als gevolg hebben dat je minder makkelijk afvalt en dat wil je natuurlijk maar wat graag voorkomen!

De balans opmaken

Maar onderaan de streep, wat vinden we dan eigenlijk van al die light producten? Zijn we hiermee beter af of kunnen we het toch maar beter bij volle producten houden en hier onze hoop op vestigen? Dat is natuurlijk maar sterk de vraag!

Onze conclusie is dat light producten wel gebruikt kunnen worden maar dat er een aantal haken en ogen aan zitten. Ten eerste de voedingsstoffen die deze producten bevatten, het is maar sterk de vraag of deze opwegen tegen al de gezonde voedingsstoffen die vollere producten bevatten. Daarnaast spelen natuurlijk ook de hoeveelheden een hele grote rol! Het is dan ook vooral heel belangrijk om light producten in de juiste hoeveelheden tot je te nemen enkel dan heeft het ook het juiste effect.

Hoe lastig het ook is dus niet in een keer die hele zak chips leeg eten omdat het toch light is. Het is echt belangrijk om hier goed mee om te gaan en om op deze manier goed voor jezelf te zorgen! Light producten hoeven dan helemaal geen probleem te vormen en kunnen juist een fijne toevoeging zijn!

Ook bij het volgen van een koolhydraatarm dieet zou je eventueel gebruik kunnen maken van light producten. Maar let hierbij dan altijd wel ook op hoeveel koolhydraten deze producten bevatten. Alleen als dit ook binnen je schema past kan het een fijne toevoeging zijn en anders is het helaas een minder goed plan! Houdt hier dus ook zeker rekening mee als je op zoek gaat naar producten die binnen je schema passen!

Tips om je motivatie hoog te houden tijdens moeilijke momenten

0

Tijdens het volgen van een dieet kom je vroeg of laat altijd moeilijke momenten tegen, juist op deze momenten kan het ontzettend lastig zijn om je motivatie hoog te houden. En juist op deze momenten kan dit zo belangrijk en waardevol voor je zijn om door de moeilijke momenten heen te komen!

In deze blog geven wij je tips om je motivatie hoog te houden, juist ook tijdens de momenten dat het moeilijk is! Want juist op deze momenten is het lastig om vol te houden en om echt verandering teweeg te brengen! Tegelijkertijd is het ook zo dat als je juist op deze moment vol gaat houden je hier later heel veel  profijt van zal gaan hebben!

Maar eerst is het natuurlijk zaak om door die moeilijke momenten heen te komen en dat kun je gelukkig op een aantal verschillende manieren doen! Ten eerste is het slim om te kijken hoe dat nu precies zit met je motivatie. Want hoe komt het dat het soms niet lukt om deze hoog te houden. En op welke momenten is het nu eigenlijk zo dat je motivatie lager is dan op andere?

In deze blog hebben wij dit allemaal voor je op een rijtje gezet zodat je precies kunt zien hoe het nu eigenlijk allemaal werkt met je motivatie. Op welke momenten is deze hoog en op welke momenten moet je iets meer moeite gaan doen om deze op de rit te houden. Als je deze momenten namelijk leert herkennen is het in de toekomst een stuk makkelijker om je motivatie ook daadwerkelijk hoog te houden tijdens alle momenten!

Hoe werkt het met je motivatie

Wij mensen zitten soms heel gecompliceerd maar soms ook tamelijk simpel in elkaar. Als je eenmaal door hebt hoe het werkt is het eigenlijk allemaal niet eens meer zo heel lastig! Ten eerste is het zo dat je motivatie gevoed word. Als jij bijvoorbeeld op de weegschaal staat en ziet dat je 2 kilo kwijt bent dan geeft dit enorm veel motivatie om door te gaan met afvallen. Je hebt dan namelijk resultaat gezien en dit motiveert enorm om door te gaan.

Hetzelfde gebeurt er als je bijvoorbeeld iemand ziet die heel veel gewicht verloren is en er daardoor heel goed uitziet. Dit wil jij ook. Dus raak je enorm gemotiveerd om er nog meer voor te gaan en nog harder aan te trekken zodat je ook dit resultaat kunt bereiken.

Maar omgekeerd werkt het ook zo, als het een keer niet lukt, of het resultaat is niet zoals je graag gewenst had dan zien we ook al snel dat mensen gedemotiveerd raken en juist heel hun motivatie kwijt kunnen raken. Het is dan ook altijd een dun lijntje en dit heeft dan weer alles te maken met intrinsieke en extrinsieke motivatie en dat leggen we je hieronder verder uit.

Intrinsieke en extrinsieke motivatie

Het klinkt wellicht wat ingewikkeld maar zo moeilijk is het eigenlijk helemaal allemaal niet. Je hebt namelijk twee soorten motivatie, intrinsieke en extrinsieke. Intrinsieke motivatie houdt in dat het motivatie is die vanuit jezelf komt en extrinsieke motivatie komt van buitenaf.

Ze zeggen ook wel dat intrinsieke motivatie sterker is en beter stand houd dan extrinsieke motivatie en dat komt doordat extrinsieke motivatie afhankelijk is van factoren van buiten jezelf waar je geen invloed op hebt. Als deze factoren wegvallen dan blijft er dus ook van je motivatie weinig meer over. Vandaar dat je altijd het sterkst staat met intrinsieke motivatie van binnenuit!

Een klein voorbeeld hiervan, stel jij wil graag afvallen omdat je in de zomer op vakantie gaat naar een zonnig oord. Als je vakantie dan onverhoopt niet door blijkt te gaan is meteen ook heel je motivatie en dus ook je reden om af te willen vallen weg.  Hier door zal het dan heel lastig zijn om gemotiveerd te blijven. Maar intrinsieke motivatie is weer een heel ander verhaal. Als je namelijk intrinsieke motivatie hebt dan komt deze motivatie van binnenuit. Hierbij hebben wij het volgende voorbeeld. Stel je voelt jezelf moe en lamlendig en wil nu eindelijk eens van dit gevoel af en je wil fit zijn om jezelf beter te voelen. Dan komt deze motivatie dus van binnenuit. Je wil het doen voor je eigen gevoel en dat is verder niet afhankelijk van externe factoren die eventueel kunnen veranderen of weg kunnen vallen!

Vandaar dat intrinsieke motivatie dus ook veel langer en beter standhoudt en door veel mensen ook wordt gezien als de beste motivatie! Wij zijn het daar volledig mee eens!

Motivatie in het algemeen

We kunnen dus wel stellen dat intrinsieke motivatie de beste motivatie is die je maar kunt hebben. Maar hoe raak je dan eigenlijk gemotiveerd? Dat is eigenlijk vrij simpel. Je raakt gemotiveerd doordat je iets graag wil, als jij graag af wil vallen en gezond wil zijn dan is dit je motivatie en helpt dit je om gemotiveerd te zijn en blijven.

Als je dus gewicht gaat verliezen dan is het handig om hier een doel mee te hebben en om dit doel vervolgens goed voor ogen te houden. We horen bijvoorbeeld vaak dat mensen graag wat gewicht kwijt willen omdat ze bijvoorbeeld aan hun gezondheid willen werken. Maar ook het fitter, flexibeler en slanker zijn horen we vaak.

Maar er bestaan ook andere doelen, zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je graag een hobby wil beoefenen die je nu door overgewicht niet lukt. Of wie weet voel jij je wel heel erg rot door het extra gewicht en zit je daardoor niet lekker in je vel. Dit kunnen allemaal redenen zijn om er wat aan te doen en om ervoor te zorgen dat je gewicht verliest zodat je weer wat lekkerder in je vel komt te zitten!

Vandaar dat motivatie een hele belangrijke rol speelt bij het verliezen van gewicht en we dus ook eigenlijk wel kunnen stellen dat het zonder motivatie bijna een onmogelijke opgave is.

Motivatie tijdens moeilijke momenten

Motivatie hebben is dus heel erg belangrijk maar je  motivatie hoog houden ook. En dit is lang niet altijd even makkelijk. Er zullen namelijk altijd momenten zijn waarop het moeilijk is om je motivatie hoog te houden. En juist dan is het belangrijk om er actief aan te werken zodat je motivatie ook tijdens moeilijke momenten intact blijft.

Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je dit kunt doen. Als je merkt dat je motivatie zakt dan kan het heel erg helpen om je doelen voor ogen te maken en tastbaar te maken. Hou dus goed voor ogen waarom je iets zo graag wil en zorg ervoor dat je gemotiveerd blijft! Op deze manier zorg je er dus ook meteen voor dat je weer weet waar je het allemaal voor doet en dit geeft over het algemeen je motivatie een enorme boost waardoor het weer makkelijker wordt om door te gaan!

Daarnaast kan het ook helpen om wat mensen om je heen te laten weten dat je het lastig hebt. Ook zij kunnen je dan helpen om je motivatie weer hoog te houden. Als ze weten dat je bezig bent met afvallen scheelt het al een beetje. Vervolgens is de stap dan wat kleiner om het ze te laten weten als het moeilijk is. Zij kunnen je dan helpen je motivatie weer terug te krijgen door je te herinneren waar je het allemaal voor doet.

En tot slot hebben we nog een hele handige tip. Het kan heel erg helpen om een boekje te maken met motivatie tips om vervolgens te gebruiken tijdens de momenten dat het moeilijk is. Schrijf in dit boekje jouw motivatie op maar gebruik ook gerust foto’s of andere plaatjes die je helpen om je motivatie hoog te houden. Op deze manier is het heel handig om je motivatie weer een flinke positieve boost te geven als het soms even wat minder is en moeilijker gaat.

Zo zie je dus maar dat er meer dan genoeg manieren zijn om je motivatie hoog te houden als het soms even wat moeilijker gaat of als je echt even een boost nodig hebt! Door daar actief aan te werken zorg je ervoor dat je altijd gemotiveerd blijft en heeft je afval poging dus ook de grootste kans van slagen!

Motivatie tips

Het is dan ook zeker een goed idee om gebruik te maken van deze tips als je het nodig hebt. Ze helpen je om je motivatie hoog te houden en om er op deze manier voor te zorgen dat je gemotiveerd kunt blijven! Daardoor gaat je afvalpoging je vaak beter af en dat is natuurlijk wel zo prettig!

Dat je motivatie soms wat zal zakken is overigens helemaal niet vreemd, dit hoort erbij. Waar het om draait is dat je probeerd hem dan weer omhoog te halen zodat je afvalpoging er niet onder zal lijden. Als je dit onder de knie hebt dan kom je heel ver en zal het niet bij een poging blijven maar een verbeterde levensstijl!

Koolhydraatarm eten tijdens je vakantie

0

Het kan vaak een enorme uitdaging vormen om tijdens je vakantie vast te houden aan een koolhydraatarm dieet. Maar toch is het zeker niet onmogelijk. Met de juiste voorbereidingen kom je  namelijk een heel eind en kun je ook tijdens je vakantie prima vasthouden aan je koolhydraatarme levensstijl en hier de vruchten van plukken.

Het heeft dan ook veel gezondheidsvoordelen om koolhydraatarm te eten en het is dan ook zeker logisch dat je die zoveel mogelijk vast wil houden. Het kan dan ook enorm schelen om ook tijdens je vakantie vast te houden aan je koolhydraatarme levensstijl zodat je hierin een bepaalde stabiliteit behoudt.

Nu vraag je jezelf misschien af hoe je dat nu eigenlijk het beste kunt doen. Het is namelijk zeker niet zo dat het makkelijk is om tijdens je vakantie vast te houden aan een koolhydraatarm dieet. Juist op vakantie zijn er vaak allerlei verleidingen en doe je het zelf ook wat rustiger aan waardoor je vaak juist meer zin krijgt om te genieten en de teugels een beetje te laten vieren. Dit hoeft dan ook helemaal geen ramp te zijn als je dit doet met een manier die nog steeds past binnen je koolhydraatarme levensstijl en gelukkig kan dit vrij makkelijk en goed. Wij laten je dan ook graag zien hoe je dit kunt doen. Lees je met ons mee?

Waarom is het op vakantie lastiger dan thuis

Eerst gaan we even kijken naar de vraag waarom het eigenlijk op vakantie zoveel lastiger is om aan een koolhydraatarme levensstijl vast te houden dan thuis. Want als we het antwoord op deze vraag weten dan wordt het ook een stuk makkelijker om dit op vakantie vol te houden.

Ten eerste is het zo dat je op vakantie vaak wat rustiger aan doet en jezelf wat meer wil gunnen. Je hebt het hele jaar hard gewerkt en nu komt dan het moment dat je het even wat rustiger aan wil doen en hier ook van wil genieten. Genieten stellen we vaak gelijk aan lekker eten en drinken. En daar gaast het eigenlijk al een  beetje mis. Het is natuurlijk een misvatting om te denken dat je alleen maar kunt genieten als daar lekker eten en drinken bij betrokken is. Je kunt namelijk ook heel goed genieten als je leuke dingen doet en geniet van de natuur en de mensen om je heen en dit kan ook prima met verantwoorde voeding.

Deze misvatting is bij veel mensen erg hardnekkig maar kan dus het proces van goed voor jezelf zorgen en bijvoorbeeld een koolhydraatarme levensstijl aanhouden in de weg staan. Daarnaast is het vaak op vakantie ook nog eens zo dat we graag kiezen voor luxe en gemak en ons dus niet teveel druk willen maken. We gaan dan ook makkelijker uit eten of bestellen wat. Maar wis je dat ook hier prima koolhydraatarme opties bij te vinden zijn! hier gaan we later in deze blog even wat verder op in!

Het zoeken naar mogelijkheden

Een reden die veel mensen vaak aangeven als waarom het moeilijker is om op vakantie een koolhydraatarm dieet te volgen is omdat ze vinden dat het lastiger is om koolhydraatarm te eten als je op vakantie graag makkelijk wil eten of lekker uit eten wil gaan. Maar wist je trouwens dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn en dat hier juist heel veel mogelijkheden voor zijn waardoor je ook op vakantie prima kunt genieten van koolhydraatarme maaltijden! Dit doe je op de volgende manier.

Als je bijvoorbeeld bij een restaurant gaat eten kan het heel erg fijn zijn om even goed naar de kaart te kijken. Dan zie je dat er vaak prima koolhydraatarme opties te vinden zijn. ook kun je er vaak voor kiezen om een gerecht aan te passen zodat het toch koolhydraatarm wordt op deze manier geniet je prima van lekker eten buiten de deur en hoef je niet ineens wel koolhydraten te nuttigen.

Ook is het vaak handig om bijvoorbeeld de aardappelen, patat of pasta weg te laten en enkel vlees, vis of kip met groenten te nemen. Op deze manier pas je het gerecht dus eigenlijk aan en laat je enkel de bijgerechten staan. Dit kan een hele fijne manier zijn om toch heerlijk van een maaltijd te genieten!

Op deze manier zoek je dus naar mogelijkheden om toch koolhydraatarm te eten en dat is natuurlijk wel heel erg prettig! Laat ook vooral het stokbrood vooraf staan en het toetje en dan is er eigenlijk helemaal niets aan de hand en kun je dus ook prima koolhydraatarm genieten!

Ook als je eten besteld kun je jezelf hier dus prima aan houden en is het ook heel goed mogelijk om dit koolhydraatarm te doen, bestel bijvoorbeeld een lekker stuk vlees of kip, of een heerlijke maaltijdsalade maar ook een soep is een heel goed idee! Op deze manier kun je heerlijk verantwoord genieten van al het goede dat een vakantie te bieden heeft zonder dat je vervolgens thuis heel streng moet lijnen om de eventueel aangekomen kilo’s weer kwijt te raken. Dit zogenaamde jo jo effect is natuurlijk ontzettend zonde en wil je veel liever voorkomen!

Eten meenemen van thuis

Wat ook erg kan helpen om een koolhydraatarme levensstijl op vakantie vast te houden is door eten mee te nemen van thuis. Denk bijvoorbeeld aan koolhydraatarm brood, koolhydraatarme crackers of bepaalde tussendoortjes! Op deze manier kun je hier heerlijk van genieten terwijl je ergens anders bent! Zo wordt het ook meteen een stuk makkelijker om je koolhydraatarme levensstijl vast te houden en ervoor te zorgen dat je in balans blijft!

Uiteraard kun je dit dan wel super combineren met enkele lokale lekkernijen en zorg je er zo dus voor dat je een heerlijke maaltijd kunt eten. Het is vooral erg fijn om enkele koolhydraatarme basis producten van huis mee te nemen daarna kun je dan met aanvulling van verse producten heerlijk afwisselen.

Ook verklein je hiermee de kans dat je toch meteen overstag gaat en je levensstijl loslaat. Je maakt het jezelf hiermee een stuk makkelijker en je zorgt er daarnaast voor dat de kans kleiner is dat je jezelf tegoed doet aan allerlei andere snacks.

Licht de mensen om je heen in

Als je met meerdere mensen op vakantie bent kan het enorm helpen als je hen op de hoogte stelt van het feit dat je een koolhydraatarm dieet volgt. Zo weten ook zij waar ze aan toe zijn en kunnen zij jou steunen. Ze snappen dan dat jij niet met alles mee zal eten en dat je soms wat aanpassingen zal maken.

Op deze manier voorkom je dat ze zullen blijven aanbieden of vragen om mee te eten met wat zij ook doen. Zij kunnen er enkel rekening mee houden als zij op de hoogte zijn. ze kunnen je dan steunen en ook helpen om de juiste keuzes te maken en dat is natuurlijk enorm belangrijk.

Het kan dan ook heel erg helpen als de mensen om je heen op de hoogte zijn, dit kan soms net het verschil maken en dat is natuurlijk heel erg belangrijk.

Makkelijker tijdens vakantie

En wist je dat er ook veel mensen zijn die het op vakantie juist makkelijker vinden om een koolhydraatarme levensstijl vol te houden. Dit heeft een aantal simpele redenen. Ten eerste is het zo dat ze op vakantie helemaal los zijn van thuis. Om nieuwe gewoontes aan te leren kan het soms onwijs helpen om helemaal uit je vertrouwde omgeving te zijn zodat je hier los van kunt komen.

Dat is dan ook de reden dat het soms makkelijker is om een dieet te volgen op vakantie dan dat het soms thuis kan zijn. uiteraard is het wel persoonlijk of dit voor jouw ook zo is dit is voor iedereen verschillend. Maar wij snappen dus zeker dat het op vakantie enkele voordelen kan hebben. Je bent vaak ook meer ontspannen en ook dat is iets wat zeker bijdraagt aan het volgen van een koolhydraatarm dieet.

Als je daarnaast ook nog eens zorgt voor de juiste omstandigheden en alles in huis haalt om je dieet ook daadwerkelijk te kunnen volgen en blijven volhouden dan zit je wat ons betreft helemaal goed en kan er eigenlijk niet zo heel veel mis gaan.

Koolhydraatarm eten tijdens je vakantie

 

Zoals je dus wel kunt zien heeft het voor en nadelen om een koolhydraatarm dieet ook tijdens je vakantie vol te houden. Waar dit de een heel makkelijk af gaat is het voor de andere juist een heel ander verhaal. Het is dan ook heel erg persoonlijk hoe het voor jouw is om op vakantie koolhydraatarm te eten.

Er zijn in ieder geval een aantal handige maatregelen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat de kans groter is dat je het koolhydraatarme dieet vol kunt houden ook op een andere locatie. Hiermee vergoot je in ieder geval de kans van slagen enorm!

Mealpreppen, de voor en nadelen

0

Het is een begrip wat sinds een tijdje ook in ons land aan bekendheid wint. Vooral sporters maken er steeds meer gebruik van en hebben er profijt van. Maar ook mensen die veel weg zijn en weinig tijd hebben vinden het een erg fijn principe, we hebben het dan over mealpreppen.

Simpel gezegd, het voorbereiden van maaltijden. Door aan mealpreppen te doen, bereid je op een bepaald moment meerdere maaltijden zodat je daarna een paar dagen vooruit komt. Ook zien we vaak dat dit dan om gezonde maaltijden gaat en heeft het veel bijkomende voordelen.

In deze blog gaan wij je wat voorbeelden geven van maaltijden die je heel goed kunt mealpreppen en geven we je ook wat handige tips. Daarnaast gaan we ook in op de voor en nadelen van het mealpreppen want  die zijn er ook zeker wel! Op deze manier weet jij precies waar je aan begint en krijg jij het mealpreppen ook als geen ander onder de knie en dat heeft natuurlijk veel voordelen! Lees je met ons mee?

Wat is mealpreppen precies

We gaven het natuurlijk net al even aan maar heel simpel gezegd is mealpreppen het voorbereiden van maaltijden. Je zorgt er dus voor dat je een aantal maaltijden van te voren klaarmaakt en je zet deze in de koelkast of je vriest ze in zodat je ze later alleen maar even op hoeft te warmen.

Vaak zie je dat het om ongeveer 5 a 7 maaltijden gaat zodat mensen een week of bijna een week vooruit kunnen. Ze bewaren deze maaltijden dan vervolgens in afgesloten bakjes en hebben er zo de rest van de week geen omkijken meer naar.

Als je het wordt letterlijk zou vertalen dan kom je ook uit op “maaltijden voorbereiden” en dat is natuurlijk ook eigenlijk precies wat het is! Maaltijden voorbereiden met als doel tijd te besparen of bijvoorbeeld een gezonde levensstijl in stand te houden. Maar mealpreppen kan ook geld besparen doordat je alles gebruikt van een bepaalde product en ook niet zomaar impulsaankopen kunt doen als alles al vaststaat! Maar op de voor en nadelen van het mealpreppen komen we zo nog even terug!

Redenen om aan mealpreppen te beginnen

Vaak hebben mensen verschillende redenen om aan mealpreppen te beginnen. Ten eerste zien we vaak dat mensen het heel druk hebben en soms laat thuis zijn uit hun werk. Ze hebben dan weinig puf om nog aan het avondeten te beginnen en  hoe handig is het dan wel niet als je enkel een mealprep maaltijd op hoeft te warmen! Het besparen van tijd is dus voor de meeste mensen de meest belangrijke reden om aan mealpreppen te beginnen. Maar er zijn meerdere redenen te bekennen!

Wat dacht je bijvoorbeeld van het gezonde eten! We zien vaak dat mensen graag gezond willen eten en aan hun gewicht en gezondheid willen werken maar dit moeilijk vol kunnen houden. Iedere dag komen ze toch weer in de verleiding en is het soms moeilijk om een gezonde levensstijl vol te houden. Het kan dan natuurlijk enorm helpen als je de maaltijden voor de week al klaar hebt staan en hier dus verder niet over na hoeft te denken. Je kunt vooraf bedenken wat je allemaal klaar wil maken en dit ok realiseren, vervolgens prep je de maaltijden voor de rest van de week en heb je er geen omkijken meer naar! En dat terwijl je wel iedere dag een gezonde maaltijd op tafel hebt staan! Wat wil je nog meer zou je denken!

Het mealpreppen maakt het op deze manier dan ook zeker heel makkelijk om een gezonde levensstijl vol te houden en laat dat nu precies de bedoeling zijn!

En tot slot kan het mealpreppen je ook nog wat geld besparen. Vaak is het namelijk zo dat je bij het voorbereiden van de maaltijden echt alles van een product gebruikt. Doordat je het over meerdere bakjes kunt verdelen maak je al snel alles op! Daarnaast is het ook nog eens zo dat je niet iedere dag naar de supermarkt hoeft dus je bent ook meteen behoedt voor impuls aankopen en ook dat is natuurlijk wel zo prettig!

Er zijn dus meer dan genoeg redenen voor mensen te vinden om aan mealpreppen te beginnen. En we horen vaak om ons heen dat als je er eenmaal mee begonnen bent je er vaak zoveel gemak van ervaart dat je niet anders meer zou willen!

De nadelen van mealpreppen

Uiteraard zitten er ook wel enkele nadelen aan het mealpreppen. Maar wel met de bijvoeging dat dit altijd heel persoonlijk is. Ook niet iedereen zal dit als een nadeel ervaren. Het eerste nadeel wat we wel eens terug horen is dat mensen het toch wel saai vinden om een paar dagen hetzelfde te eten. Uiteraard ligt dit eraan hoe je de mealprep aanpakt maar over het algemeen zie je inderdaad vaak dat het dezelfde maaltijden betreft.

En een ander nadeel is dat mensen het soms lastig vinden om al voor de hele week alles vast te leggen. Zij zouden het liever per moment bekijken, en als je dit gevoel hebt dan is het natuurlijk ook goed om te concluderen dat mealpreppen niets voor je is!

Mealpreppen als je een dieet volgt

En dan komen we misschien wel bij de belangrijkste reden aan om te starten met mealpreppen, namelijk het volgen van een dieet. We horen heel vaak dat juist dan mensen beginnen met het mealpreppen. Op deze manier zorgen ze er namelijk voor dat ze overzicht hebben in wat ze eten en dat ze niet in de verleiding komen om hiervan af te wijken.

Je kunt namelijk heel makkelijk de maaltijden voor de week preppen en op deze manier kiezen voor gezonde maaltijden die binnen je dieet passen. Tijdens een eetmoment hoef je dan enkel maar een maaltijd te pakken en verder niet na te denken over wat je gaat eten en dus de verleiding opzoeken. Dit geeft vaak enorm veel houvast tijdens het volgen van een dieet en ook echt een stok achter de deur en dat is natuurlijk precies de bedoeling!

Vaak zie je dan bijvoorbeeld dat er veel groentes en kip met wat rijst in de maaltijden gestopt wordt. En ook worden de hoeveelheden vaak afgewogen zodat je ook dan precies weet waar je aan toe bent. Op deze manier heb je dus nog meer kans dat je dieet een succes zal worden en dat is dan ook precies de bedoeling!

Voorbeelden van maaltijden

Zoals beloofd hebben we natuurlijk ook nog een aantal maaltijden voor je klaar staan zodat je zelf ook aan de slag kunt. We beginnen met onze eigen favoriet, dit gerecht is voedzaam, gezond en ook nog eens heel erg lekker. Wij maken namelijk graag pulled chicken met rijst, wortel en paprika. Het gaat als volgt in zijn werk de pulled chicken maak je op de gebruikelijke manier en deze kruid je lekker! Daarna kook je rijst en de wortel en paprika stoof je gaar in de oven, op deze manier worden ze heerlijk zacht en behouden ze hun smaak! Nu is het simpelweg porties maken en deze over bakjes verspreiden en je hebt een aantal heerlijke maaltijden vol smaak en vitamines!

Een andere favoriet hier is pasta, en ook dat leent zich prima voor het mealpreppen! Het gaat als volgt in zijn werk. Wij gebruiken volkoren pasta, deze koken we beetgaar, vervolgens maken we zelf een saus van allerlei verse groenten, optioneel zou je er nog wat gehakt bij kunnen doen maar dit hoeft natuurlijk niet. Daarna verdelen we dit weer over de bakjes en leggen we bij ieder bakje een klein zakje geraspte kaas, en ook deze maaltijden zijn klaar voor de komende week!

En zo kun je dus eindeloos veel kanten op en maaltijden bereiden waar je zelf blij van wordt en die in jullie voedingspatroon passen! Gebruik lekker veel verse groenten, kruiden en smaakmakers en zorg ervoor dat je lekker kunt genieten!

Tips voor het mealpreppen

En dan tot slot nog een aantal handige tips voor het mealpreppen. Ten eerste is het heel belangrijk om goede afsluitbare bakjes te gebruiken, hierdoor blijven je maaltijden langer vers en het is natuurlijk wel zo fijn als de bakjes niet lekken als je ze ergens mee naartoe neemt. Kijk bij de maat van de bakjes ook goed naar de grootte van je maaltijden zodat je zeker weet dat het gaat passen.

Wat ook heel slim kan zijn is om de bakjes te labelen. Op deze manier weet je precies wat er in een bakje zit en hoe lang je het nog kan gebruiken en bewaren. Dit kan je soms een hoop zoekwerk schelen en het houdt alles ook nog eens lekker overzichtelijk.

En tot slot zouden we je vooral ook aanraden om maaltijden te maken die snel klaar zijn maar toch heel voedzaam en gezond zijn. op deze manier kost ook het mealpreppen niet al teveel tijd en weet je toch zeker dat je gezonde voeding binnen krijgt! Plan daarnaast een vaste dag in voor het mealpreppen en je hebt het helemaal voor elkaar!

Vijf heerlijke koolhydraatarme lunchgerechten op een rijtje

0

Als je graag koolhydraatarm eet kan het soms een flinke uitdaging zijn om lekkere  maar toch gezonde maaltijden te bedenken! Zeker voor de lunch kan dit soms  knap lastig zijn. zeker nu de boterhammen en andere broodsoorten vaak afvallen kan het echt even flink zoeken zijn. uiteraard kun je prima kiezen voor koolhydraatarme boterhammen maar wist je dat er nog veel meer lekkere lunchgerechten te vinden zijn waar geen brood aan te pas komt!

Denk bijvoorbeeld aan een soep of een salade, maar ook een wrap van ei of sla is een optie! Kortom er is zoveel meer mogelijk dan je misschien denkt en ook al je koolhydraatarm eet kun je heerlijk lunchen! In deze blog hebben wij dan ook vijf van onze favoriete lunchgerechten voor je op een rijtje gezet. Gerechten waar wij zelf enorm van genieten en die dan ook met regelmaat als lunch bij ons op tafel staan! Het leuke aan deze gerechten is dat ze ook nog eens geschikt zijn voor het hele gezin en dat is natuurlijk wel zo prettig!

Haal dus gerust wat inspiratie uit deze heerlijke lunch gerechten en wie weet staan ze binnenkort ook wel bij jouw thuis op tafel. Uiteraard kun je natuurlijk altijd wat aanpassen of toevoegen zodat je er helemaal je eigen draai aan geeft!

Heerlijke bloemkool kerrie soep

Het eerste gerecht dat we voor je klaar hebben staan is een heerlijke frisse bloemkool kerrie soep. En geloof ons als je dit gerecht eenmaal geproefd hebt wil je nooit meer anders! Laat je dan ook zeker verrassen door de heerlijke smaken van deze soep en weet je wat helemaal fijn is, je tovert hem ook nog eens in een handomdraai op tafel!

Wat heb je nodig?

1 bloemkool

1 bouillonblokje

1 el kerriepoeder

1 el kokosrasp

1 ui

1 teentje knoflook

Hoe maak je het?

Eigenlijk is dit recept vrij simpel, eerst verwarm je wat olie in een pan en snijd je de ui en de knoflook fijn, vervolgens bak je deze even kort aan in de pan. Voeg daarna de kerriepoeder toe en het bouillonblokje en de bloemkool in roosjes. Roer alles even goed door en voeg dan 1 liter water toe. Laat alles even doorkoken en dan is het enkel nog zaak om de soep te pureren. Tot slot voeg je wat kokosrasp toe en dan kan het feest beginnen! Eet smakelijk!

Geitenkaas salade met een twist

Dit is eigenlijk een heel klassiek gerecht waar dan ook veel mensen enorm vaak van genieten! We hebben het dan natuurlijk over een heerlijke geitenkaas salade! Deze kun je op veel manieren bereiden en wij besloten om er een twist aan te geven zodat de salade net even anders is dan je misschien gewend bent!

Wat heb je nodig?

1 bol geitenkaas

Rucola sla naar smaak

½ komkommer

4 gedroogde tomaten

½ rode paprika

Olijfolie

Mayonaise

Mosterd

Suikervrije aardbeienjam

Hoe maak je het?

Om te beginnen maken we een dressing van de olijfolie, mosterd en de mayonaise. Dit mengen we goed door elkaar en zetten we even apart. Vervolgens doen we wat sla in een kom en snijden we de komkommer, gedroogde tomaten en paprika klein. Meng dit ook door de sla heen en meng vervolgens ook de dressing erdoor. Schep wat sla op een bord en leg het bolletje geitenkaas erop. Daarna top je het af met een schepje van de suikervrije jam! Eet smakelijk!

Een eierwrap met ham en kaas

Deze heerlijke eierwrap is ook bij kinderen vaak een echt succes. Vandaar dat het ook een heel fijn lunchgerecht is waar je met het hele gezin van kunt genieten! En je maakt het ook nog eens heel erg makkelijk klaar!

Wat heb je nodig

2 eieren

Snufje zout en peper

Plakje ham

Plakje kaas

Vers bieslook

Hoe maak je het?

Je klutst eerst de eieren helemaal los en voegt een snufje zout en peper toe, daarna verhit je wat olie of boter in de pan en bak je een omelet. Als hij bijna helemaal gaar is beleg je de omelet met een plakje ham en kaas en sprinkel je er wat verse bieslook overheen. Rol de omelet nu op als een wrap en je kunt aanvallen! Eet smakelijk!

Slaschuitje met gehakt en tomaat

Ook dit gerechtje kon niet ontbreken in deze lijst. Het is eigenlijk een koolhydraatarme variant op de bekende taco’s en smaakt dan ook heerlijk! Wij vonden dat hij dan ook zeker niet ontbreken kon! Enorm voedzaam en lekker! Lees je met ons mee?

Wat heb je nodig?

2 sla bladeren

200 gr rundergehakt

2 tomaten

½ ui

1 teentje knoflook

1 tl chilipoeder

½ paprika

Hoe maak  je het?

Ook dit is weer een simpel maar lekker en zeer voedzaam gerecht! Ten eerste bak je het gehakt gaar met wat kruiden erdoor! Daarna snijd je de ui en knoflook fijn en bak je deze even mee. ook de tomaten en de paprika snijd je nu in blokjes en bak je mee in de pan. Vervolgens vouw je de slabladeren open en schep je wat van het gehakt mengsel erin. Nu is het enkel zaak om ze als een taco op te eten. Eet smakelijk!

Romige courgettesoep met zalmsnippers

Ook deze heerlijke soep is weer een echte aanwinst en zorgt ervoor dat je heerlijk kunt genieten van een romige soep vol verse ingrediënten en heerlijke smaken! Daarnaast bevat deze soep ook nog eens ontzettend veel vitamines.

Wat heb je nodig?

1 courgette

½ ui

1 teentje knoflook

1 bouillonblokje

Zalmsnippers naar smaak

100 ml room

Hoe maak je het ?

We beginnen met het fijn snijden van de ui en de knoflook. Deze bakken we daarna even kort aan in de pan. Vervolgens voeg je het bouillonblokje toe en de courgette in blokjes gesneden. Voeg nu ook 1 liter water toe en laat alles even goed doorkoken. Vervolgens pureer je de soep tot een glad mengsel. Nu is het enkel zaak om de zalmsnippers toe te voegen en er wat room doorheen te roeren en je heerlijke lunch is klaar! Eet smakelijk!

Heerlijke lunch gerechten

Zoals je dus wel kunt zien zijn er dus ook heerlijke lunchgerechten te bedenken waarbij je dus echt geen boterham met pindakaas en hagelslag mist. Het is juist heel leuk en verrassend om soms eens voor hele andere gerechten te kiezen dan je misschien gewend bent en dit zorgt dan ook zeker voor een hele lekkere en voedzame lunch.

Uiteraard kun je ook prima je eigen draai aan deze gerechten geven door ze helemaal aan te passen naar je eigen smaak. Maar het vormt in ieder geval een prima basis. Eet smakelijk!