oliebol

We eten ze rond oud en nieuw allemaal… oliebollen, appelbeignets en appelflappen. Op een avond eet je er ongemerkt zo 3 weg. Heerlijk al die zoetigheden, maar hoeveel calorieën zitten er eigenlijk in die gefrituurde deegballen? Wij van Afvallen met Nederland zochten het voor je uit!

Hoeveel calorieën?

Oliebollen, appelflappen en appelbeignets… hoeveel calorieën bevatten die nu eigenlijk? Laten we maar meteen bij de grootste caloriebom beginnen:

Appelflappen

Wanneer je denkt dat je met een appelflap minder calorieën binnenkrijgt heb je het goed mis! Ondanks dat er fruit in zit, is een appelflap een behoorlijke dikmaker. In een appelflap zitten namelijk 361 kcal!

Oliebollen

Een kleine oliebol (65 gram) is goed voor zo’n 161 kcal. Eet je liever een oliebol met rozijnen? Tel er dan maar 18 calorieën bij op. Een kleine krentenbol (65 gram) bevat namelijk 179 kcal! 

Appelbeignet

Een appelbeignet lijkt misschien een beetje op een appelflap, maar bevat aanzienlijk minder calorieën. Een appelbeignet (55 gram) bevat 147 kcal en is daarmee de beste keus als je iets bij een oliebollenkraam wilt bestellen.

Wat nu?

Het is natuurlijk helemaal niet erg om een keer een oliebol, appelflap of appelbeignet te eten. Waar het mis gaat, is dat je op een gezellig avondje vaak ongemerkt meer calorieën binnenkrijgt dan je denkt. Wanneer je op een avond bijvoorbeeld 3 oliebollen eet, 2 glazen rode wijn drinkt en een paar (twee) handjes chips eet zijn dat – schrik niet – ongeveer 721 extra calorieën die je binnenkrijgt. Dat zijn er net zo veel als een flinke avondmaaltijd. Wil je een beetje om de lijn denken? Geniet dan met mate! En vergeet niet, van één avond veel eten word je niet dik. Net als dat je van één gezonde maaltijd niet slank wordt! 

#Gewoondoen

 

Misschien vind je dit artikel ook interessant: zoveel calorieën bevat één kilo vet.