voeding

Afvallen is niet altijd makkelijk. Om je meer handvatten te geven zodat ook jij kan afvallen heeft Afvallen met Nederland 10 regels tot succes ontwikkeld. Welke regels kon jij al? Dit keer regel 5: leer meer over voeding.

Leer meer over voeding

Er zijn tegenwoordig gigantisch veel voedingsmiddelen beschikbaar. Het een is gezonder dan het andere en men ziet door de bomen het bos niet meer. Het is dan ook niet gek dat je af en toe niet meer weet hoe je nu een gezonde leefstijl aan leert nemen. Wat is nu gezond en wat niet? Word bekend met de werking van voeding op je lichaam. Leer hierover en begrijp wat je eet, daarom hebben wij 3 tips voor jou op een rij gezet om je hierbij een handje te helpen.

1. Betrouwbare informatie

Zoek naar informatie bij je juiste instanties of in boeken waarin adviezen wetenschappelijk onderbouwd worden, er staat namelijk veel onzin op het internet. In het boek van Afvallen met Nederland kun je veel betrouwbare informatie vinden. Maar ook op de website van bijvoorbeeld het Voedingscentrum vind je veel informatie die wetenschappelijk is onderbouwd. En wanneer je bijvoorbeeld meer wilt weten over vitamines en mineralen, zit je bij het Vitamine Informatie Bureau aan het juiste adres.

2. Brochures

Vraag (gratis) brochures aan die je verder kunnen helpen in je bewustwording over eten of voeding bij bijvoorbeeld diabetes. Deze vind je ook bij het Voedingscentrum en op de websites van bijvoorbeeld een stichting of fondsen als het Diabetes Fonds zijn vaak ook informatieve brochures te vinden. Kijk ook eens tussen de informatiefolders bij je huisarts of apotheek bij je volgende bezoek.

Misschien vind je dit artikel ook interessant: Waarom gezond eten niet hetzelfde is als afvallen

3. Probeer iets nieuws

Probeer ook eens nieuwe dingen, je zult verbaast zijn hoeveel lekkernijen er zijn waarvan je het bestaan nog niet weet en waarvan je niet aankomt. We weten allemaal dat groenten en fruit goede keuzes zijn, maar leer koken met (verse) kruiden, dip je komkommer voor de verandering eens in hummus (een lekkere spread gemaakt van kikkererwten) of beleg je rijstwafel eens een keer met hüttenkäse en peer. Er zijn genoeg smaakvolle mogelijkheden!

Kun jij wel wat hulp gebruiken? Leer een gezonde leefstijl aan te nemen met Afvallen met Nederland!