de eetwissel

Het is 2019 en begin januari is iedereen volop met zijn of haar goede voornemens bezig. Iedereen doet het op zijn/haar eigen manier en misschien ben je zelfs al gestopt. Het voedingscentrum wil je graag helpen als je goede voornemen is om gezonder en milieubewuster te leven! Zij hebben daarom een nieuw initiatief gelanceerd, genaamd de Eetwissel.

De Eet-wattes?

De Eetwissel. Maar wat houdt de Eetwissel nou precies in? Gezond en verantwoord eten is moeilijk. Zeker als je in één keer je hele eetpatroon wilt wijzigen is de kans groot dat je het niet lang volhoudt. Met de Eetwissel neem je iets wat je al eet, dit wissel je om naar een gezondere keuze. Wissel bijvoorbeeld je witte broodje om voor een volkoren broodje, of neem een glas water in plaats van een glas cola. De Eetwissel richt zich op twee problemen: het Voedingscentrum wilt met dit initiatief namelijk de milieudruk van onze voeding en het risico op bepaalde aandoeningen zoals overgewicht, diabetes type 2 en hart- en vaatziektes verlagen.

De Eetwissel!

Op het moment neemt de gemiddelde Nederlander zo ongeveer 30% van zijn of haar voeding uit de schijf van 5, dit terwijl wordt aanbevolen om minimaal 85% hieruit te halen.

Het initiatief is bedoeld om mensen met kleine stapjes verantwoorde keuzes te laten maken. Met kleine stapjes slaag je sneller. Wanneer je ergens in slaagt geeft dat een goed gevoel waardoor je steeds gemotiveerder raakt en zo langzamerhand steeds meer en meer kleine verbeteringen maakt. Bovendien is het risico dat een verandering niet lukt kleiner. 

Wil je meer leren over de Eetwissel? Klik dan hier.

Op zoek naar extra motivatie? Lees de 3 tips van Afvallen met Nederland!