Eiwitten

Eiwit is, net als koolhydraten en vet, een voedingsstof. Het levert energie (calorieën). Daarnaast is het een belangrijke bron van aminozuren. Aminozuren zijn bouwstenen voor de eiwitten in het lichaam. Een ander woord voor eiwit is ‘proteïne’.

Veel mensen die een eiwitdieet volgen, kiezen voor eiwitshakes. Ze zijn vaak gemakkelijk in het gebruik en een goed alternatief voor mensen die liever geen hartig ontbijt of lunch eten.

Je valt makkelijker af door het gebruik van eiwitten al dan niet in combinatie met koolhydraatarme voeding. De afname en koolhydraten en calorieën in je eten hebben een bevorderend effect. Eiwitten geve je een vol gevoel en zorgen dus voor minder verlies van je spiermassa tijdens het afvallen. Dit is cruciaal omdat de spieren juist grote energieverbruikers zijn in het lichaam. Dit is ook de reden waarom mannen vaak makkelijker afvallen dan vrouwen. Mannen hebben simpelweg een grotere spiermassa dan vrouwen. Het eiwitdieet werkt ook goed bij een vetarm dieet.

Het Afvallen met Nederland dieet kiest echter voor een koolhydraatbeperking omdat dit het dieet eenvoudig maakt en omdat het bijna altijd goed is vol te houden. Via de Afvallen met Nederland nieuwsbrief krijg je deze zeer smakelijke koolhydraatarme maaltijden recepten opgestuurd.