HomeFeestdagenMet deze 5 tips blijf je tijdens de feestdagen wél op gewicht

Met deze 5 tips blijf je tijdens de feestdagen wél op gewicht

De feestdagen komen er weer aan. Tijdens deze dagen – maar vooral in de dagen ervoor – vliegen de kerststollen, chocolaatjes en oliebollen om de oren. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet in gewicht aankomt tijdens kerst en oud & nieuw? Wij van Afvallen met Nederland hebben 5 tips voor jou op een rijtje gezet waarmee je op gewicht blijft én kunt genieten!

#1 Maak een gezonde borrelplank

Zorg voor gezonde hapjes op je borrelplank. Plakjes komkommer en cherrytomaatjes doen het bijvoorbeeld altijd goed. Maak ze wat spannender door de plakjes komkommer bijvoorbeeld te besmeren met kruidenkaas en gerookte zalm of beleg ze met een (gezonde) salade van garnalen. Met cherrytomaten maak je binnen no time caprese stokjes: door cherry tomaten, basilicumblaadjes en mozzarellabolletjes op een cocktailprikker te rijgen. Je kunt ook prima andere snacks serveren, zorg er dan voor dat je er niet teveel van haalt. Alles wat niet op komt tijdens de kerstdagen, eet je de dagen erna vaak op.

Zorg er ook voor dat je voldoende hebt geluncht of voldoende van je avondmaaltijd hebt gegeten. Je gaat vaak de fout in door niets te eten. Met een lege maag zijn de lekkernijen nog aantrekkelijker en snoep je onbewust meer dan je eigenlijk wilde. Met een volle maag ben je minder snel geneigd om ongezonde dingen te pakken.

#2 Drink niet te veel alcohol

Wijn tijdens het kerstdiner en champagne als we het nieuwe jaar inluiden. Drink je tijdens de feestdagen veel alcohol? Probeer te minderen… Alcohol is een echte dikmaker! Een glaasje alcohol kan prima, maar probeer het niet te overdrijven. Drink tussendoor water en maak afspraken met jezelf, zo heb je het beter onder controle.

#3 Maak de goede keus

Vaak kun je zelf wel keuzes maken in wat je opschept of kiest. Groenten, fruit, magere vlees of vleesvervangers, vis en schaaldieren zijn een betere keuze dan zoetigheid of vet vlees met vette sauzen. Kies als toetje voor (veel) fruit, kwark of sorbetijs. Kun je de toetjes écht niet weerstaan? Neem dan de helft van een portie.

#4 Blijf bewegen

Maak een stevige wandeling na de kerstmaaltijd! Je bent dan lekker in beweging, weg van alle verleidingen en als je in het zonnetje loopt neem je nog wat vitamine D op ook!

#5 Geniet ervan!

Last but not least.. Geniet! Eén dag ongezond eten zorgt niet direct voor gewichtstoename. Het maakt niet uit dat je op eerste of tweede kerstdag meer eet dan normaal. Geniet er dan van en pak je gezonde voedingspatroon de volgende dag gewoon weer op! En onthoud: je komt niet aan tussen kerst en oud & nieuw, maar tussen oud & nieuw en kerst!

#gewoondoen

Fijne feestdagen!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair