HomeFeestdagenOp gewicht blijven tijdens pasen moeilijk? Met deze vier tips niet!

Op gewicht blijven tijdens pasen moeilijk? Met deze vier tips niet!

Tijdens pasen – maar vooral in de dagen ervoor- vliegen de paaseitjes, de paasbroden en de chocoladehazen je om de oren. Het kan lastig zijn om die verleidingen te weerstaan. Met deze vier tips blijf je op gewicht én kan je genieten van al het lekkers. Want dat is wat we willen toch?!

Tip 1 – Kies wat je echt lekker vindt

Tijdens de paasbrunch staat er onwijs veel op tafel. Alles is net wat lekkerder (en ongezonder) dan normaal. Hoe verleidelijk is het dan om van alles wat te nemen? Toch denk je daar aan het einde van de brunch niet meer zo over; had je dat kleffe croissantje nou maar laten staan. En dat tweede gekookte eitje was ook écht teveel! Je zit helemaal vol en hebt spijt, was je maar wat kieskeuriger geweest… Je raadt het al … dat is de truc! Kies alleen dát wat je echt lekker vindt, en houd het daarbij. Hierdoor kan je genieten van de brunch en heb je niet het gevoel dat je niks mag. Je kijkt achteraf voldaan terug op de brunch; je hebt met mate van het lekkere eten genoten.

Tip 2 – Eet bewust

Wanneer je een keuze hebt gemaakt voor een product dat je écht lekker vindt, eet dit dan eens bewust. Door alle gezelligheid aan tafel is het begrijpelijk dat je aandacht misschien niet op het eten gericht is. Terwijl dat met al het lekkers zonde is! Balance is the key. Probeer tijdens de brunch even stil te staan bij wat er op je bord ligt en de verschillende smaken en structuren te ontdekken. Al is het maar één minuutje, dit maakt al veel verschil. Door bewuster te eten vermijd je het hap-slik-weg principe. Hierdoor verklein je de kans op overeten.

Tip 3 – Blijf ook gezond eten

“Nu heb ik toch al teveel gesnoept, dan maakt de rest van de dag ook niet meer uit. Ik begin morgen wel weer.” Als het ongezonde gevoel overheerst dan geef je het meteen op voor die dag. Herkenbare valkuil? Dan is deze tip extra belangrijk voor jou. Vul je maaltijd waar mogelijk aan met groente en fruit. Je krijgt zo voldoende gezonde voedingsstoffen binnen én je zal minder gaan snoepen omdat je een voller gevoel hebt. Vul het buffet aan met wat snoeptomaatjes en schijfjes komkommer of maak een heerlijke fruitsalade!

Tip 4 – Beweeg!

Een frisse neus halen na het eten is helemaal niet zo’n gek idee. Even weg van alle verleidingen. Je verbrandt wat calorieën, bent de deur uit en krijgt wat vitamine D binnen. Spoor je gezelschap aan om hetzelfde te doen!

Fijne paasdagen!

Vorig artikel
Volgend artikel
GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair