Stoppen met alcohol drinken is een goed idee als je je gezonder en fitter wilt voelen. Alcohol belast immers je lever en is in feite vergif voor je lijf. Maar wist je dat stoppen met alcohol drinken nog meer voordelen heeft voor je gezondheid? 3 verassende redenen om te stoppen met alcohol drinken!

  1. Controle over je gewicht

Stoppen met alcohol drinken zorgt ervoor dat je niet meer calorieën binnenkrijgt dan je lichaam verbrandt. Als je tijdens een avondje uit of een feestje alleen mocktails, mineraalwater of vruchtensap drinkt, blijf je helder en ben je je bewust van wat en hoeveel je in je mond stopt. Je bezwijkt minder makkelijk voor alle gefrituurde en vette snacks die rondgaan en je eet ook niet meer onbewust een heel schaaltje nootjes leeg. Stoppen met alcohol drinken maakt dus niet alleen dat je een betere hebt controle over jezelf, maar ook over je gewicht!

  1. Minder eetbuiten

Als je stopt met alcohol drinken, krijg je veel minder koolhydraten binnen dan wanneer je alcohol blijft drinken. Alcohol barst namelijk van de koolhydraten en die kun je missen als kiespijn als het om je gezondheid en je gewicht gaat. Koolhydraten laten namelijk je bloedsuikerspiegel schommelen, waardoor je sneller trek hebt en gaat eten. Zo krijg je al snel meer calorieën binnen dan je verbrandt, waardoor je in gewicht aankomt. Bovendien worden koolhydraten in je lichaam al snel opgeslagen als vet. Stoppen met alcohol drinken betekent dus automatisch minder eetbuien en een gezonder gewicht.

  1. Betere spijsvertering

Stoppen met alcohol drinken zorgt ook voor een betere stofwisseling. Dat zit zo. Omdat alcohol een vergif is voor je lijf, zal je lichaam het zo snel mogelijk willen kwijtraken. Al die tijd dat je lichaam bezig is de alcohol af te breken en af te voeren, heeft het geen tijd om zich bezig te houden met de andere voedingstoffen die je binnenkrijgt. Eet je iets terwijl je alcohol drinkt, dan wordt dit direct opgeslagen als lichaamsvet. Stop je met alcohol drinken, dan heeft je lichaam steeds alle tijd om de voeding af te breken en in bruikbare energie om te zetten. Door deze betere spijsvertering bereik je een gezonder gewicht.

  1. Meer energie

Stoppen met alcohol drinken maakt dat je je energieker voelt. Hoe dat kan? Alcohol zorgt ervoor dat je lijf vocht afvoert, waardoor je uitdroogt. Hierdoor kan je lijf de afvalstoffen niet afvoeren die bij alle natuurlijke lichaamsprocessen ontstaan. Doordat deze afvalstoffen dus langer in je lijf blijven, voel je je moe en futloos. Stoppen met alcohol drinken heeft dus zeker zin als je je energieker wilt voelen. Drink liever minimaal 2 liter water per dag en begin daar ’s ochtends al mee. Dan reinig je je lichaam van binnen en help je de afvalstoffen afvoeren. Voor een energiek begin van de dag!

Meer tips voor een betere gezondheid en meer energie? Lees alles over gezond eten en bewegen en ontvang gratis recepten voor gezonde snacks.