HomeGezondheidDe beste tips om je weerstand te versterken

De beste tips om je weerstand te versterken

Nu de dagen korter worden en het steeds vroeger donkerder wordt, maar ook nu we de zon minder zien. Kan het soms zeker slim zijn om extra aan je weerstand te werken. Juist op deze druilerige dagen in dit seizoen liggen verkoudheden en de griep op de loer. Dit wil je natuurlijk veel liever voorkomen en het is dan ook een stuk fijner om dit seizoen zonder al teveel ziektekiemen door te komen!

 

Helemaal in de hand heb je het natuurlijk nooit maar er zijn wel een aantal slimme tips die je kunt gebruiken om je weerstand te versterken. Met deze tips zorg je ervoor dat jij jezelf een stuk fitter voelt maar bovenal dat jij je weerstand versterkt en een enorme boost geeft! En hier zijn een aantal handige en slimme manieren voor!

 

Zorg dus goed voor jezelf en je gezondheid dat is dan ook echt al het halve werk! Juist door dit te doen zorg je ervoor dat je minder snel ziek zal worden en dat je weerstand up to date zal zijn! zo kom jij als het goed is zonder al teveel schade de Herfst en Winter door en kun je daarna weer vol op vitamine D opdoen met het lente zonnetje!

 

Maar wat zijn dan die handige tips om je weerstand te versterken? En hoe zorg je er dan voor dat je minder snel ziek zal worden? Wij laten het je in deze blog allemaal weten en geven je de beste tips om je weerstand op peil te houden! Lees je met ons mee?

 

Waarom is weerstand zo belangrijk

 

Ten eerste gaan we natuurlijk even kijken waarom weerstand nu eigenlijk zo belangrijk is. Dat is eigenlijk heel simpel je weerstand zorgt er namelijk voor dat indringers die je ziek maken buiten de deur blijven in je lichaam. Dit kan je lichaam wel alleen maar doen als de weerstand hoog genoeg is.

 

Vandaar dat het dus erg belangrijk is om je weerstand op peil te houden zodat ziekteverwekkers een stuk minder kans krijgen en jou lekker met rust laten. Dat is natuurlijk wel zo prettig want niemand vindt het fijn om ziek te zijn!

 

Gelukkig zijn er dus wel heel veel manieren om je weerstand een oppepper te geven en om ervoor te zorgen dat je weerstand helemaal op peil is. Veel van deze manieren liggen voor de hand maar sommige zijn misschien nieuw voor, laat je dus verrassen!

 

Ga op tijd naar bed

 

Het is wellicht een beetje een open deur maar toch draagt het echt bij aan voldoende weerstand. We hebben het dan namelijk over voldoende nachtrust. Vooral jonge ouders merken het vaak enorm, in het eerste jaar met hun baby, waar ze vaak ruimschoots te maken krijgen met veel slapeloze nachten zijn ze vaak om de haverklap ziek of verkouden.

 

Heel erg vervelend en juist als je de zorg voor een baby hebt zit je hier helemaal niet op te wachten maar toch is het ook erg voorspelbaar. Juist doordat je zo weinig slaapt en gebroken nachten hebt is je lichaam als het ware niet sterk genoeg om ziekteverwekkers de baas te blijven. Je weerstand neemt dan ook zeker af als je niet voldoende slaap krijgt.

 

Ze zeiden het vroeger al, zorg voor voldoende slaap anders wordt je ziek en dat is zeker een goede raad om ten harte te nemen! Ga dan ook op tijd naar bed en zorg dat je 8 a 9 uur per nacht kunt maken, het liefst natuurlijk ook nog eens onafgebroken voor het beste effect.

 

Eet voldoende groente en fruit

 

En dan hebben we nog een hele bekende, namelijk het voldoende eten van groente en fruit. Ook dit is echt enorm belangrijk en zorgt ervoor dat je weerstand op peil blijft! Zorg dan ook zeker dat je voldoende groente en fruit eet zodat je genoeg vitamines binnen krijgt. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je weerstand een echte boost krijgt!

 

Gelukkig zijn er ook heel veel manieren om groente en fruit in je voeding te verwerken. Een hele handige manier waarmee je bijvoorbeeld een echte vitamine bom kunt maken is door allerlei soorten groente en fruit te mengen in de blender en er zo een heerlijke smoothie van te maken! Op deze manier heb je namelijk in een keer heel veel groente en fruit binnen en dat is natuurlijk wel erg prettig! Zo kun je dus heerlijk genieten van voldoende vitamines op een hele lekkere en makkelijke manier!

 

Zorg voor voldoende beweging

 

En ook dit is natuurlijk weer een vrij bekende tip maar toch ook weer heel erg belangrijk! Het is namelijk enorm van belang om voor voldoende beweging te zorgen. Op deze manier blijft je lichaam namelijk in goede conditie en ook dit draagt weer bij aan een goede weerstand. Allerlei processen in je lichaam zijn er namelijk bij gebaat als jij voldoende beweegt en op deze manier blijft jouw weerstand dus ook op peil!

 

Het is dus heel verstandig om iedere dag minimaal even 30 minuten te bewegen. Dit kun je natuurlijk op heel veel verschillende manieren doen en het is belangrijk om een manier te vinden die bij je past zodat je het bewegen ook op de langere termijn beter vol zal kunnen houden! Wandel bijvoorbeeld iedere dag een rondje, of zorg dat je vaker de trap of de fiets neemt zodat je ook op deze manieren aan wat extra beweging komt. Uiteraard kun je ook echt gaan sporten maar dit is soms niet voor iedereen weggelegd en dan zijn er dus ook genoeg andere manier om toch op een simpele manier wat extra te bewegen!

 

Drink voldoende water

 

Eigenlijk draaien al deze tips erom dat jouw lichaam in een zo goed mogelijke conditie is. En dat is ook niet zo verwonderlijk want op die manier zorg je er dus voor dat jouw lichaam zoveel mogelijk weerstand heeft! Juist door ervoor te zorgen dat je fit bent en dat je lichaam goed verzorgd wordt zal je weerstand hoog blijven!

 

En bij dat goed zorgen voor je lichaam hoort ook zeker het voldoende drinken van water! Het is dan ook voor allerlei processen in je lichaam enorm belangrijk om meer dan voldoende water te drinken! Maar wat nu als het je vaak niet lukt om aan de aanbevolen hoeveelheid per dag te komen? Dan hebben wij nog een aantal handige tips voor je klaar staan. Ten eerste is het handig om bijvoorbeeld een flesje bij je te houden en dit steeds te vullen zodat je niet vergeet voldoende te drinken. Ook kan het helpen om je wekker te zetten ieder uur zodat je er dan aan herinnert wordt om ieder uur even wat te drinken!

 

Maar het kan ook helpen om water met een smaakje te drinken zodat je het voor jezelf net even wat aantrekkelijker maakt. Voeg bijvoorbeeld wat citroen en verse munt aan je fles water toe, of wat verse stukjes fruit. Op deze manier geef je net even een lekker smaakje aan je water en dat zorgt ervoor dat het soms wat aantrekkelijker is om water te drinken!

 

Let er dus goed op dat je voldoende water drinkt en zorg er ook op deze  manier voor dat jouw lichaam in goede conditie is en dat je dus goed aan je weerstand werkt!

 

Slimme tips voor voldoende weerstand

 

Zoals je dus kunt zien zijn er heel veel slimme tips te vinden om aan je weerstand te werken en dit zijn er slechts een paar van! Er zijn natuurlijk nog veel meer slimme manieren te bedenken om ervoor te zorgen dat jouw weerstand een echte boost krijgt!

 

Wat we vooral centraal zien staan is dat het heel belangrijk is om goed voor de algehele gezondheid van je lichaam te zorgen en dat je weerstand hier dan vanzelf in meegaat! Vandaar dat het dus heel belangrijk is om ervoor te zorgen dat je erg gezond bent zodat je dus voldoende weerstand hebt. En hier kun je gelukkig dus op heel veel verschillende manieren voor zorgen! Denk aan het drinken van voldoende water, voldoende bewegen maar ook goed slapen en voldoende groente en fruit eten speelt zeker een rol.

 

Al deze factoren op zich dragen bij aan de gezondheid van jouw lichaam en zorgen er dus voor dat je weerstand op peil blijft! Het is dan ook belangrijk om jezelf hier iedere dag weer bewust van te zijn en om gezonde keuzes te maken! Gelukkig draagt een koolhydraatarm dieet hier ook zeker aan bij. Vooral om dat koolhydraatarme voeding vaak uit veel verse groenten bestaat en je dus op deze manier heel erg veel vitamines binnen krijgt! Daarnaast is het ook voeding die goed is voor je gehele lichamelijke gesteldheid en dat draagt natuurlijk weer bij aan een gezonde weerstand!

 

Zorg dus goed voor jezelf zeker in deze donkere maanden en zorg ervoor dat ook jij kunt profiteren van voldoende weerstand en weinig ziekte en verkoudheid. En voor je het weet is de lente dan weer begonnen !

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair