HomeGezondheidFitness & Sport8 tips voor slanke benen!

8 tips voor slanke benen!

Met slanke benen voel je je zekerder in een rokje of korte broek. Wil je ook mooie benen deze zomer? Ga dan meteen aan de slag met deze 8 tips voor slanke benen!

  1. Beweeg!

Het zal je niet verbazen: slanke benen krijg je door te bewegen. Vergeet niet te stretchen na afloop, want dat herstelt je spieren en voorkomt blessures en ongemakken.

  1. Wandel of ren iedere dag

Voor slanke benen doe je het beste iedere dag cardio oefeningen. Dagelijks een half uur wandelen of hardlopen maakt je benen sneller slank dan welke beweging dan ook.

  1. Doe de juiste oefeningen

Van sporten als fietsen en sprinten is bekend dat je er gespierde benen van krijgt. Niet zo handig als je slanke benen wilt. Voor slanke benen kies het beste voor wandelen, zwemmen en hardlopen. Ook yoga en Pilates helpen je beenspieren te verstevigen, zonder dat je gespierde benen krijgt.

  1. Oefeningen voor slanke benen

Oefeningen als lunges (uitstappen) en squats (kniebuigingen) zijn uitstekend voor slanke benen. Doe zowel squats met je benen wijd als squats met je knieën in lijn met je schouders. Doe elke soort squat 25 keer en houd gewichten vast als je kunt. De gewichten houd je het beste naar beneden langs je zij. Let er ook op dat je rug recht is. Deze oefeningen maken je benen strakker.

  1. Probeer Pilates

Pilates is ideaal voor slankere benen. Vooral de bewegingen die gericht zijn op de binnen- en buitenkant van de dijen en de vloeiende bewegingen helpen je benen snel af te slanken. Pilates lijkt eenvoudig, maar doet wonderen als het gaat om afslanken.

  1. Leer lunges te waarderen

Lunges zijn één van de beste oefeningen als je snel dunnere dijen wilt. Stap naar voren uit, van links naar rechts en doe achterwaartse lunges. Door alle gebieden van je dijen te verstevigen, zien je benen er niet alleen slanker uit, maar ook strakker.

  1. Zorg voor afvoer

Overtollig vocht kan zich ophopen in je benen, waardoor ze dikker lijken dan ze zijn. Zorg er dus voor dat dit vocht wordt afgevoerd. Natuurlijke vochtafdrijvers zijn selderij, asperges, peterselie, komkommer en paardenbloembladeren.

  1. Eet gezond

Ook al beweeg je de hele dag, je benen worden niet slanker als je niet gezond eet. Hoe ons lichaam eruit ziet, wordt immers voor 80 procent bepaald door wat we eten. Bewegen heeft slechts 20 procent invloed op ons uiterlijk en dus ook op onze benen. Voor slanke benen is het belangrijk om koolhydraatrijke en bewerkte voedingsmiddelen uit je dieet te schrappen. Koolhydraten en bewerkte voedingsmiddelen worden in ons lichaam namelijk opgeslagen als vet. Vermijd dus zoveel mogelijk zetmeelrijke en suikerhoudende voedingsmiddelen en dranken. Eet daarentegen zoveel mogelijk groenten en kies volkoren granen als bron van koolhydraten, zoals zilverliesrijst en quinoa. Vul je dieet aan met gezonde eiwitten en vetten en kies vruchten die je bloedsuikerspiegel stabiel houden. Denk aan bessen en appels.

Meer tips voor een slanker en gezonder lijf? Lees alles over gezond eten en bewegen en ontvang gratis recepten voor gezonde snacks.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair