HomeGezondheidFitness & SportEffectieve tips voor een eenvoudig leven (eenvoudig leven)

Effectieve tips voor een eenvoudig leven (eenvoudig leven)

Een eenvoudig leven staat voor veel mensen gelijk aan rust, gemak en met weinig complicaties. Toch hebben ontzettend veel mensen moeite met het verkrijgen van een eenvoudig leven. Ze denken dat ze er veel dingen voor moeten laten, het tegendeel is waar. Denk jij er ook zo over?

Daarom vandaag een aantal tips die ervoor zorgen dat je op een gemakkelijke manier een eenvoudig leven kunt implementeren.

1 Stel prioriteiten

Als je niet de hele dag in de weer wil zijn met van alles en nog wat moet je keuzes maken. Maak een lijstje met dingen die je graag wil doen en focus je daarop. Verdoe geen tijd door uren per dag door te brengen op social media maar houd je bezig met de dingen die je graag wil bereiken. Dit kan een levensdoel zijn, maar bijvoorbeeld ook een promotie waar je jezelf al maanden voor in het zweet werkt.

2 Elimineer afleidingen

Zorg ervoor dat je ongestoord kunt werken aan je opgestelde prioriteiten. Begin de dag met een vaste routine. Denk na over alles wat je in de ochtend wil doen, van tanden poetsen tot yoga. Probeer verschillende dingen uit totdat je een routine hebt gevonden die werkt voor jou. Probeer dit met zoveel mogelijk taken te doen zodat je zeker weet dat je niet tussendoor wordt afgeleid. Je creëert een vast regelmaat in je dag waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Wissel af en toe routines af zodat het niet te eentonig wordt.

3 Neem genoegen met dat je niet alles kunt doen

Door het stellen van prioriteiten en invoeren van routines hou je een vaste regelmaat aan. De dingen die in je regelmaat voorkomen zullen gedaan worden, overige dingen worden aan de kant geschoven. Door keuzes te maken zorg je ervoor dat je bepaalde taken sneller en beter kunt afronden, maar dat heeft als consequentie dat andere taken blijven liggen. Neem hier genoegen mee, niet alles kan gedaan worden. Door je te focussen op een paar taken tegelijk zal je deze eerder afronden. Daarna heb je tijd om de taken die bleven liggen uit te voeren.

4 Hou je omgeving schoon

Misschien heb je ooit van de uitdrukking ‘clean room equals clean mind’ (een schone kamer is een schone geest) gehoord. Als je omgeving rommelig is zorgt het ervoor dat je het overzicht sneller verliest. Dit heeft invloed op je focus. Daarnaast zal je altijd het gevoel houden dat je de troep moet opruimen. Die taak blijft in je hoofd zitten waardoor je je minder goed kunt focussen op de belangrijkere taken. Zorg er dus voor dat je omgeving schoon en troepvrij is. Een vorm van minder spullen hebben is het minimalisme. Bij deze vorm van leven probeer je zo min mogelijk bezittingen te hebben. Het is belangrijk om te doen waar jij je goed bij voelt.

5 Gezond lichaam, gezonde geest

Een gezond lichaam is ontzettend belangrijk. Het feit dat je kan gaan en staan waar je wil zonder beperkingen geeft een vrij en zelfstandig gevoel. Helaas heeft niet iedereen dit voorrecht, maar het is wel belangrijk dat we allemaal het beste uit onszelf halen. Daarnaast zorgt een gezond lichaam ervoor dat je lekkerder in je vel zit, wat ontzettend belangrijk is voor je zelfvertrouwen.

Heb jij een eenvoudig leven? Waarom wel/niet?

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair