avocado

We weten allemaal wel dat dat bord patat met dat broodje kroket niet de meest gezonde en caloriearme keuze is. Maar soms denken we dat we goed bezig zijn en blijkt het dat het eigenlijk niet zo is. Er is best veel eten waarvan je niet verwacht dat er veel calorieën in zitten. Daarom heb ik een aantal voedingsmiddelen op een rijtje gezet waarvan we denken dat het super gezond is. Maar eigenlijk een hoop calorieën bevat. Check hier 5 producten waarvan je niet wist dat er veel calorieën in zitten.

5 producten waarvan je niet wist dat er veel calorieën in zitten.

Cruesli en Muesli

Noten

Noten zijn wel gezond. Ze bevatten veel eiwitten en de juiste soort vetten. Maar omdat er best veel vet in zit kunnen de calorieën hoog oplopen. Sommige noten bevatten per 100 gram zelfs 500 tot 700 calorieën. Noten zijn een hele makkelijke snack en ik zelf kan de zak meestal niet zo snel wegleggen. Maar goed misschien is dat de volgende keer wel verstandiger. Een handje noten is namelijk veel beter!

Avocado

De avocado is wel gezond hoor. De vrucht bevat een hoop vezels en onverzadigde vetten. Maar omdat hij zoveel vet bevat is hij ook rijk aan calorieën. Ondanks dat hij gezond is tikken te calorieën toch behoorlijk aan. Een hele avocado ( 200 gram ) bevat ongeveer 380 calorieën. De avocado is nog altijd beter dan bijvoorbeeld een zak chips. Maar als je op je calorie inname probeert te letten neem dan een halve.

Broodje gezond

Ondanks dat zo’n broodje ook een hoop goede voedingsstoffen bevat. Zitten er toch aardig wat calorieën in. Een broodje gezond telt al snel 460 calorieën. Niet de meest verstandige keus voor de lunch dus.

Volle zuivel

Een normale bak met volle kwark ( 250 gram ) bevat ongeveer 325 calorieën en dan hebben we het over kale kwark. Een volle glas melk bevat 150 calorieën en jong belegen kaas 370 calorieën per 100 gram. Dit tikt toch behoorlijk aan. Zuivelproducten bevatten veel eiwitten, vet en koolhydraten.

Op zoek naar een recept voor het ontbijt?

Ben je opzoek naar een lekker recept voor het ontbijt? Op onze pagina staan verschillende lekkere en koolhydraatarme ontbijt recepten? Probeer dit recept voor koolhydraatarme chocolade pannenkoeken eens. Lekker om op zondag ochtend op tafel te zetten!

Geef een antwoord