HomeGezondheidGezond EtenEen gezond leven leiden? Volg deze tips op!

Een gezond leven leiden? Volg deze tips op!

In de afgelopen jaren is een duidelijke tendens zichtbaar: meer en meer mensen streven naar een bewuste leefstijl. Waarom? Omdat je dankzij een bewuste leefstijl af kunt vallen, omdat je dankzij een bewuste leefstijl een stuk meer van het leven kunt genieten en omdat je dankzij een bewuste leefstijl (veel) gezonder weet te blijven.

Heb jij daar ook oren naar? Wil jij een lang, gelukkig en gezond leven gaan leiden? Dan ben je op ikwilafvallen.nu in ieder geval aan het juiste adres. Wij laten je op onze website niet alleen kennis maken met gezond eten, maar wij adviseren je ook graag op het gebied van een gezonde leefstijl.

Dat doen we onder meer met dít artikel. In dit artikel vind je namelijk enkele handige tips voor het leiden van een gezond leven. Daarmee ben je dus eigenlijk zelf ook bezig met het volgen van een bewuste leefstijl. Klinkt dat bij jou als muziek in de oren? Lees dit artikel dan zeker even op je gemakje door en laat je verrassen.

Tip 1: beweeg dagelijks minimaal een half uur

Wil jij een gezond leven leiden? Wil je daarbij ook nog van de overtollige kilo’s afkomen? En wil je jouw gehele lichaam in een fitte conditie houden? Dan is het advies om zeker een half uur per dag in beweging te komen. Veel mensen zijn geneigd om de hele dag lekker zittend te werken, waarna men languit op de bank gaat liggen in de avond.

Is dat comfortabel? Ja, dat is het zeker. Is het gezond voor het lichaam? Nee, dat is zeker niet gezond voor het lichaam. Ons advies is daarom ook om dagelijks een half uur te bewegen, zodat je in ieder geval aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid beweging weet te komen.

Maakt het hierbij nog uit op welke manier je beweegt? Nee, dat maakt in principe niet uit. Je kunt ervoor kiezen om dagelijks lekker een halfuurtje te wandelen, maar je kunt er ook voor kiezen om dagelijks lekker een halfuurtje te fietsen. Onder aan de streep raait het maar om één ding: dat je daadwerkelijk in beweging gaat komen.

Tip 2: volg een geschikt dieet

Als je een gezond leven wil leiden, is er in jouw leven geen ruimte voor overgewicht. Om van jouw overgewicht af te komen, is het pure noodzaak dat je een geschikt dieet gaat volgen. Door een geschikt dieet te volgen, weet je sowieso een gezond leven te leiden. Je krijgt namelijk – tijdens het volgen van het dieet – alle juiste voedingsstoffen binnen. Daardoor weet je ook jouw weerstand te verhogen en blijf je dus langer gezond.

Maar, wat is nou een geschikt dieet? Wij kunnen eigenlijk aan bijna iedereen een koolhydraatarm dieet aanraden. Tijdens een koolhydraatarm dieet krijgt jouw lichaam zo min mogelijk koolhydraten binnen, waardoor het lichaam op een andere manier aan de benodigde energie moet gaan komen. Daarvoor gaat het lichaam het overtollige lichaamsvet verbranden, waardoor je relatief snel afscheid kunt nemen van de overtollige kilo’s!

Bijkomend voordeel: je wordt een stuk fitter en energieker. Normaliter teert jouw lichaam immers op de koolhydraten, maar dat is bij een koolhydraatarm dieet niet meer mogelijk. Het gevolg hiervan is dat het lichaam zelf actief op zoek naar energie moet gaan, waardoor je je uiteindelijk een heel stuk fitter gaat voelen.

Tip 3: pas op met alcohol en sigaretten

Vind jij het heerlijk om in een kroeg even helemaal door te zakken? Drink je daarbij tal van biertjes, wijntjes of mixdrankjes? Eigenlijk zou je eens na moeten gaan hoeveel schadelijke stoffen je op zo’n avond binnenkrijgt. Nadat je dat gedaan hebt, wil je hoogstwaarschijnlijk nooit meer zo’n avond beleven.

Ons dringende advies is dan ook om echt op te passen met alcohol en sigaretten. Het is niet voor niets dat het gezegde ‘alcohol maakt meer kapot dan je lief is’ luidt. Nee, alcohol is zeer schadelijk voor jouw brein, voor jouw lichaam én is ook nog eens van grote invloed op jouw gemoedstoestand.

Als je een echt bewuste leefstijl nastreeft, is er eigenlijk geen ruimte voor alcohol en sigaretten. Vind je het echter lekker om ’s avonds bij het avondeten een rosé te drinken? Dat is op zich geen probleem; zolang je het maar bij één rosé houdt en dit niet elke avond doet. Kortom: drink altijd met mate.

Tip 4: slaap goed

Heb je enig idee hoeveel mensen in ons last van slaapproblemen hebben? Nou, wij kunnen je één ding verklappen: dat zijn echt heel veel mensen. Deze slaapproblemen kunnen ontstaan door stress, door telefoongebruik in bed of door verkeerde voeding. Als je een echt gezond leven wilt leiden, is het echter van cruciaal belang om goed te slapen. Stel dus alles in het teken van een gezonde nachtrust, volg de overige tips uit dit artikel op en start direct met het leiden van een gezond leven!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair