Is light frisdrank een goed idee

Veel mensen zijn er bijna aan verslaafd en zouden liever niet zonder willen. Een lekker glaasje ligt frisdrank. Vaak hebben ze dan ook het idee dat ze door het drinken van light drank enorm gezond bezig zijn en dat dit een hele goede en vooral verantwoorde keuze is. Maar is dat eigenlijk wel zo? Is light frisdrank wel zo gezond als we soms schijnen te denken?

Is het echt zoveel beter dan gewone frisdrank? En wat doen al die vreemde stoffen die erin zitten eigenlijk met ons lichaam? En waarom zijn we zo aangetrokken tot light frisdrank? In deze blog gaan we voor je op onderzoek uit. We gaan kijken of light frisdrank nu echt zo gezond is en we laten je zien wat het drinken ervan met je lichaam kan doen.

Na het lezen van deze blog weet jij alles over light frisdrank en kun je ook veel beter zelf een keuze maken over het wel of niet drinken ervan!

Waarom de keuze voor light frisdrank

We weten dat ontzettend veel mensen de keuze voor light frisdrank maken. Maar waarom doen ze dat? Dit heeft met name te maken met de reclame die ervoor gemaakt wordt en het beeld rondom het drinken ervan dat er ontstaan in. Het beeld wat men namelijk heeft is dat het drinken van light frisdrank zorgt voor gewichtsverlies. En dat is natuurlijk helemaal niet waar, maar toch schijnen veel mensen dit te denken en dat maakt het drinken ervan ook meteen zo populair.

Daarnaast denken veel  mensen ook dat het drinken van light frisdrank erg gezond is. Ook dit is een mythe die we meteen kunnen ontkrachten want ook dit is absoluut niet waar. We kunnen zelfs eerder zeggen dat het tegendeel waar is. Maar doordat dit beeld bestaat hebben wel heel veel mensen interesse in light frisdrank en vliegt het wereldwijd over de toonbanken.

Maar voor veel mensen is de keuze voor het drinken van light frisdrank dus gebaseerd op het feit dat ze er denken gewicht mee te verliezen en dat het heel gezond voor hen is. Maar waar ontstaat dat beeld dan door?

Mooie reclame filmpjes

Wij weten wel hoe het komt dat dit vertekende beeld rondom light frisdrank is ontstaan. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is naar de reclames te kijken. Er zijn namelijk heel veel reclames op tv waarbij light frisdrank wordt aangeprezen. En ondanks dat de reclame makers het heel slim doen en niet expliciet beweren dat het drinken ervan tot gewichtsverlies leidt zegt het filmpje dit wel. Zo zie je bijvoorbeeld enkel hele afgetrainde mensen de drankjes drinken en zij geven aan zich zo goed te voelen door het drinken ervan. En dit doen die reclame makers dus heel erg slim, want indirect krijg je nu zelf de boodschap mee dat zij er zo uitzien door het drinken van die light frisdrank en dat maakt het natuurlijk meteen wel heel erg aantrekkelijk om zelf ook een glaasje ervan te drinken!

Maar schijn bedriegt, want het is natuurlijk helemaal niet zo dat deze acteurs er zo uit zijn komen te zien door het drinken van deze frisdranken. Nee dit danken ze aan een gezonde en actieve levensstijl op heel veel verschillende vlakken. En dat is dan ook meteen waar de reclame makers gebruik van maken, zij wekken namelijk de illusie dat dit komt door het drinken van de frisdrank. En uiteraard is het zo dat het drinken van gewone frisdrank niet bijdraagt aan een gezond gewicht, maar het drinken van light frisdrank zorgt ook niet voor gewichtsverlies, dat is juist een totaal pakket. En met de reclames wekken ze de illusie dat je dit enkel al met het drinken van light frisdrank kunt bereiken. Enorm misleidend dus en daarnaast ook nog eens schadelijk voor je gezondheid!

Ongezonde stofjes

Want dan komen we meteen uit bij het volgende punt! Een ander beeld wat er namelijk ook bestaat over light frisdrank is dat het drinken ervan ontzettend gezond voor je is. Hoe dit beeld ontstaan is , dat is lastig te achterhalen maar het feit is wel dat heel veel mensen dit geloven. Maar is dit ook echt zo? Hier kunnen we volmondig nee op antwoorden!

Het drinken van light frisdrank is namelijk niet goed voor je gezondheid! Wij durven zelfs te beweren dat het tegendeel waar is! Light frisdrank bevat namelijk een aantal stoffen die de suiker in gewone frisdrank moeten vervangen. Maar deze stoffen schijnen helemaal niet zo gezond voor je te zijn en de effecten van wat ze met je lichaam doen zijn ook helemaal nog niet goed bekend. Maar hierdoor kunnen we dus wel concluderen dat ze niet gezond voor je zijn!

Daarnaast is het ook nog eens zo dat je met het drinken van light frisdrank je lichaam voor de gek houdt. Jouw lijf denkt namelijk dat het voedsel binnenkrijgt wat het moet gaan verwerken maar uiteindelijk is dit niet het geval. Door de suiker vervangende stofjes gaat je suikerspiegel dus heel erg wisselen en dat is dus heel erg ongezond voor je en wil je eigenlijk voorkomen! In plaats van dat light frisdrank gezond voor je is kunnen we dus eigenlijk wel stellen dat het heel ongezond voor je is!

Maar waarom is het dan toch zo populair

Maar waarom drinken we er dan toch zo veel van? En waarom is het dan zo populair? Dit komt door een aantal redenen, ten eerste door de smaak. De smaak werkt namelijk verslavend, hierdoor blijven mensen er makkelijk van drinken en gaan ze er ook naar verlangen. En dat hebben de makers van light frisdrank natuurlijk heel erg slim gedaan want hierdoor blijven de mensen het kopen of het nu gezond voor ze is of niet.

Daarnaast spelen ook de reclames nog steeds een grote rol! Doordat mensen toch steeds weer het beeld voor zicht krijgen dat het drinken ervan erg  gezond is en dat je er net zo door uit komt te zien als de mensen op de reclames zijn ze toch sneller geneigd om een glas ervan te drinken en het op voorraad te kopen! Dit is weer een heel duidelijk voorbeeld van de  kracht van reclame!

Een goed alternatief

We weten nu dus dat het drinken van light frisdrank helemaal niet zo gezond voor ons is als we soms denken en dat het zelfs negatieve gevolgen voor onze gezondheid kan hebben. Maar wat kunnen we dan drinken als alternatief? Veel mensen vinden het drinken van water namelijk vaak maar saai en zijn op zoek naar een goed en fijn alternatief om toch voldoende smaak te ervaren!

Gelukkig zijn er heel veel gezonde manieren om smaak aan water toe te voegen! Wat dacht je bijvoorbeeld van het toevoegen van verse muntblaadjes aan je flesje water, of vers fruit. Hierdoor krijg je een heerlijke frisse en zoete smaak en geloof ons maar dan verlang jij niet meer terug naar je glas light frisdrank.

Maar er zijn zeker ook andere drankjes op de markt die gezond zijn en geen slechte stoffen bevatten. Uiteraard is het niet slim om over te gaan op het drinken van gewone frisdrank dit kun je namelijk maar beter helemaal vermijden. Gewone frisdrank zit namelijk vol met suiker en ook dit wil je natuurlijk liever niet! Het beste is dus om alle soorten frisdrank te weren uit je systeem. Of het nu gaat om de gewone versie of de light versie.

In plaats daarvan kun je beter kijken naar lekkere toevoegingen aan je water of een drankje wat enkel gezonde stoffen bevat! Op deze manier kun je namelijk ook heerlijk genieten van een vers glas drinken zonder dat je jouw gezondheid schade toebrengt!

Light frisdrank vermijden

Het beste wat je kunt doen is dus het vermijden van het drinken van light frisdrank. Ten eerste omdat het niet zal zorgen voor gewichts verlies, dit kun je namelijk alleen maar bereiken door heel je levensstijl aan te passen en niet enkel door op je drinken te letten.

Daarnaast bevat het ook nog eens bepaalde stofjes die je liever wil vermijden en die niks toevoegen voor je. Ook dit is dus een reden om het drinken van light frisdrank aan banden te leggen voor jezelf. En natuurlijk kun je zo af en toe eens genieten op een terrasje bijvoorbeeld van een lekker glaasje frisse light frisdrank maar wij zouden je zeker niet aanraden om het toe te voegen aan je dagelijkse patroon!

Dan kun je namelijk veel beter kiezen voor een ander alternatief, denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van lekkere smaken aan je water. Dit kun  je doen door het toevoegen van takjes munt of stukjes vers fruit. Dit geeft eigenlijk direct al een hele lekkere frisse smaak aan je water en daardoor heb je ook meteen het idee dat je een lekker drankje aan het drinken bent! En dat is natuurlijk alleen maar heel erg fijn! Maar daarnaast zijn er ook verschillende verse sapjes op de markt te verkrijgen die heerlijk verfrissend zijn en ook nog eens een stuk gezonder voor je! En tot slot kun je natuurlijk ook altijd nog een lekkere kop thee drinken! Mogelijkheden genoeg in ieder geval!