HomeGezondheidGezonde voedingHeerlijke caloriearme tussendoortjes die vullen!

Heerlijke caloriearme tussendoortjes die vullen!

Caloriearme tussendoortjes die je lang een verzadigd gevoel geven én die ook nog eens heel lekker zijn. Je houdt het misschien niet voor mogelijk, maar ze bestaan! De volgende keer dat je tussendoor honger krijgt, ga jij voor één van deze heerlijke caloriearme snacks:

  1. Komkommers en roomkaas dipper

Caloriearme tussendoortjes die vullen bestaan uit een slimme combinatie van waterrijke groenten en fruit en voedende eiwitten. Bijvoorbeeld komkommer met een dipper van roomkaas. Snij hiervoor een komkommer in lange repen. Meng voor de dipper 2 eetlepels magere roomkaas, 2 eetlepels in blokjes gesneden geroosterde rode paprika en 1/4 theelepel peper. Dip de komkommer in de roomkaas of beleg de repen ermee. Veel werk? Alleen komkommer met roomkaas is ook al lekker. En wat dacht je van aardbeien met zachte geitenkaas?

  1. Broccoli en tzatziki saus

Caloriearme tussendoortjes die ontzettend lekker zijn en nog vullen ook, kun je maken van vezelrijke groenten en een lekker sausje. Maak bijvoorbeeld een tzatziki-achtige saus door 2 eetlepels magere Griekse yoghurt te vermengen met 1 theelepel citroensap en 1 eetlepel komkommer in blokjes. Dompel zes broccoliroosjes in de saus en je hebt een heerlijke gezonde snack. Ook lekker en gezond is de broccolistengel waarvan je het harde buitenste gedeelte hebt verwijderd. Snijd deze in repen en dip in de saus. Smullen!

  1. Wortelreepjes met humus

Voor caloriearme tussendoortjes die vullen kun je ook groenten en peulvruchten combineren. Lekker zijn bijvoorbeeld wortelreepjes met humus. Snijd hiervoor een winterwortel of waspeen in repen en dip deze in twee eetlepels humus. Voor een extra frisse smaak strooi je nog een beetje verse kruiden over je dip, bijvoorbeeld dille of peterselie.

  1. Babymais met sojasaus

Caloriearme tussendoortjes van volle granen vullen je met gezonde vezels en zijn nog lekker ook. Voor een supersnelle snack dip je twintig kolfjes babymais in zoutarme sojasaus.

  1. Popcorn mét

Caloriearme tussendoortjes van mais zijn er nog meer. Wat dacht je van popcorn mét? Giet een beetje olie in de pan en laat deze heet worden. Doe de popcorn erbij, deksel erop en na vijf tot tien minuten is je tussendoortje klaar. Beetje zout erop en smullen maar! Ook lekker is popcorn met chilipoeder, komijn, paprikapoeder of knoflookpoeder. En wat dacht je van een eetlepel Parmezaanse kaas als topping?

  1. Gezonde zoete popcorn

Nóg één van die goed vullende caloriearme tussendoortjes met mais is zoete popcorn, maar dan zonder suiker. Strooi 1 theelepel kaneel en 1 theelepel stevia over 2 kopjes verse popcorn, even schudden en je gezonde zoete popcorn is klaar. Geen fan van stevia? Gebruik dan 1 theelepel honing.

  1. Griekse yoghurt met vers fruit

Voor caloriearme tussendoortjes die vullen kun je ook zuivel en fruit combineren. Griekse yoghurt bevat bijvoorbeeld 17 gram eiwit en slechts vijf gram suiker. Met een kopje gesneden perziken of aardbeien erbij heb je een goed vullende snack van ongeveer 50 calorieën.

  1. Groene smoothie

Wel eens gedacht aan caloriearme tussendoortjes die je kunt drinken? Smoothies van groenten en fruit zijn ontzettend voedingsrijk en lekker. Probeer bijvoorbeeld eens een spinazie-appelshake of een kwarkshake met verse kruiden. Dat is pas caloriearm genieten!

  1. Gevulde eieren

Caloriearme tussendoortjes kunnen zelfs in de buurt komen van calorierijke snacks als gevulde eieren. Kook vier eieren gedurende 12-15 minuten. Laat ze afkoelen, schil ze en snijd ze doormidden. Verwijder de dooiers met een lepel. Bestrooi met peper en bestrijk ze met 1 eetlepel mosterd. Lekker!

  1. Mexicaanse aardappel

Caloriearme tussendoortjes kun je ook maken van aardappel. Maak bijvoorbeeld Mexicaanse aardappel door een gekookte aardappel doormidden te snijden en de bovenste helft te bestrijken met 1 eetlepel Salsa verde en 1 eetlepel Griekse yoghurt. Doe de andere helft in de koelkast voor de volgende keer dat je behoefte hebt aan een snelle caloriearme snack. Salsa verde is een groene kruidensaus die ook heerlijk is over groenten. Geniet ervan!

Meer heerlijke caloriearme tussendoortjes? Bestel Bites met 75 lekkere en gezonde tussendoortjes of schrijf je in en ontvang 7 gratis recepten voor gezonde snacks.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair