HomeGezondheidGezonde voedingHet ahornsiroop dieet

Het ahornsiroop dieet

Ahornsiroop is heerlijk. Het doet me tegelijk denken aan pannenkoeken en aan de Canadese vlag. Maar op het eerste zicht roept een dieet op basis van ahorn alleen maar vragen op. Het klinkt allemaal heel lekker, maar is het niet mierzoet en kan zoveel suiker wel gezond zijn? Om op deze vragen een afdoend antwoord te kunnen geven, gaan we hierna even in op de zin en onzin van het ahornsiroop dieet.

Een veel besproken dieet

Het minste wat je van het ahornsiroop dieet kunt zeggen, is dat het de laatste tijd een veelbesproken onderwerp is, waar je veel informatie kunt over vinden. Zoals met vele diëten pas het leven zien, is het duidelijk dat het ahornsiroop dieet een hype aan het worden is. Daarom is het net nu zo belangrijk om de voorhanden zijnde informatie over het ahornsiroop dieet eens nader onder de loep te houden.

Wat is het ahornsiroop dieet precies?

Wanneer we het woord dieet horen, denken we vaak aan afslanken of aan gewicht verliezen. Het ahornsiroop dieet is wat dat betreft eerder een ontgiftings- of detoxkuur. Hierbij is het bijkomend ook de bedoeling dat je bij het volgen van dit dieet tien dagen lang enkel mengsel van ahornsiroop, cayennepeper en citroensap tot je neemt.

Hoe maak je het mengsel klaar en hoe smaakt dat, zo’n ahornsiroop dieet?

Je mengt evenveel ahornsiroop met evenveel citroensap. Zo blijven zoet en zuur met elkaar in evenwicht. Aan dit mengsel wordt vervolgens een snuifje cayennepeper toegevoegd. Elke dag drink je hier acht glazen van. Gedurende 10 dagen zal dit je enige voedsel zijn en zullen al je maaltijden hieruit bestaan. Om in totaal voldoende vocht tot je te nemen, wordt geadviseerd om dagelijks bijkomend 1 liter water of kruidenthee te drinken.

Krijg je geen honger van het ahornsiroop dieet?

Het mengsel dat je bereid hebt om de 10 dagen door te komen heeft voldoende voedingswaarde. Het onderdrukt het hongergevoel voldoende. Toch lijkt ons dit ahornsiroop dieet eerder een drastische maatregel dan een volwaardig dieet op basis van uitgebalanceerde voeding. Als je dit dieet overweegt om te ontgiften of te detoxen, dan kunnen wij je al wel vertellen dat er aangenamere en eenvoudigere manieren bestaan om te ontgiften.

Mag ik echt niks anders eten tijdens het ahornsiroop dieet?

We kunnen ons levendig voorstellen dat niet iedereen het ahornsiroop dieet ook daadwerkelijk 10 dagen kan volhouden. Toch is het om een goed resultaat te waarborgen nodig om dit wel te doen. Wie de kuur onderbreekt door tussendoor iets anders te eten, stuurt het reinigingsproces van het lichaam in de war.

Het resultaat na het ahornsiroop dieet

Als alles goed gaat, kun je met het ahornsiroop dieet op 10 dagen tot 5 kilo afvallen. Het is dan wel nodig dat je het dieet volhoudt zoals het bedoeld werd. Na ahornsiroop dieet is het belangrijk om je spijsvertering of metabolisme weer op gang te krijgen. Daarom is het belangrijk om tijdens de dagen na het voltooien van het ahornsiroop dieet geleidelijk weer te beginnen met eten. Het is belangrijk dat je hierbij je eigen tempo volgt. Meestal kun je dan na 3 dagen weer gewoon eten.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair