HomeGezondheidGezonde voedingIs een avocado pit gezond om te eten?

Is een avocado pit gezond om te eten?

Waarom zou je een avocado pit eten? Nou, omdat die supergezond is! Of kleven er toch nadelen aan het eten van avocado pitten? Ja, ten eerste de smaak. En ten tweede mogelijk de veiligheid. Maar wat maakt een avocado pit zo gezond? Welke stoffen bevat dit zaad van de avocadoplant? En hoe eet je de harde avocado pit eigenlijk?

Gooi jij de pit van een avocado altijd weg? Volgens sommigen zou je dat niet moeten doen. Een avocado pit bevat namelijk uitzonderlijke hoeveelheden gezonde stoffen.

Avocado pit eten: waarom wel?

Een reden om de pit van de avocado te eten, is het feit dat deze 70 procent van de antioxidanten van de avocado bevat. Avocado pitten zouden zelfs soortgelijke gezonde stoffen als groene thee bevatten: zogenoemde polyfenolen. Deze hebben een zeer sterke antioxiderende werking. Dat betekent dat ze op krachtige wijze de strijd aanbinden met ongezonde vrije radicalen, die vroegtijdige veroudering en kanker kunnen veroorzaken. Ook hebben ze een gunstige werking op onze darmen.

Avocado pitten bevatten bovendien meer oplosbare vezels dan welke vrucht of groente dan ook. Ook vezels zijn goed voor onze darmen. En voor ons gewicht. Ze stimuleren de darmfunctie en geven ons bovendien een verzadigd gevoel. Daardoor eten we minder, waardoor we gemakkelijker een gezond gewicht bereiken. Alleen om die reden al zou je avocado pitten gaan eten.

De olie binnenin de avocado pit vermeerdert het aantal verstevigende stoffen in onze huid, waardoor deze rimpelvrij blijft en we een jeugdige, frisse uitstraling krijgen. Ook ons haar zou ervan gaan glazen. We worden dus niet alleen gezond, maar ook mooi als we avocado pit eten!

Hoe eet je een avocado pit?

Een avocado pit eten doe je door de pit simpelweg in vieren te snijden en in een blender te vermalen. Je houd dan een poeder over dat je kunt toevoegen aan smoothies voor een extra gezonde boost.

Om het poeder langer te kunnen bewaren, zou je de pit het beste eerst kunnen drogen. Ongeveer een halve pit zou namelijk genoeg zijn voor één portie. De andere helft zou je dan de volgende keer kunnen gebruiken. Je zou er zelfs mee kunnen bakken. Aan een avocado pit eten lijken dus enkel voordelen te kleven voor je gezondheid. Maar hoe zit het eigenlijk met de smaak?

Avocado pit eten: je mond trekt ervan samen!

Een avocado pit eten is niet zo lekker. Het poeder van de pit smaakt erg bitter. Ook zit het vol samentrekkende stoffen. Om het poeder van de avocado pit te eten, kun je het dus het beste combineren met andere sterke smaken.

Avocado pit eten: waarom niet?

Het onderzoek op basis waarvan sommigen beweren dat het eten van avocado pitten gezond is, is gedaan in een laboratorium met avocado pit extract. Dat is heel wat anders dan een verse pit. Of het veilig is om de pit te eten, moet nog worden onderzocht.

Wat betekent dit voor jou?

Avocado pit eten lijkt dus allerlei voordelen te hebben voor je gezondheid en je uiterlijk. Toch zou dit pit ook stoffen kunnen bevatten die ons lichaam niet kan verteren of die zelfs giftig zijn. Totdat duidelijk is of je avocado pitten veilig kunt eten, eet je dus het beste het romige vruchtvlees van de avocado. Dit is namelijk ook al bijzonder rijk aan gezonde vetten, vitaminen, mineralen, antioxidanten en vezels.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair