HomeGezondheidIs kaki fruit gezond om te eten?

Is kaki fruit gezond om te eten?

Kaki fruit is een oranje vrucht met een gladde schil en heerlijk zoet vruchtvlees. Dat kaki fruit gezond is, blijkt wel uit de aanwezigheid van vitamine A en C en verschillende B-vitamines. Kaki fruit heeft veel voordelen voor onze gezondheid.

Helpt bij het afvallen

Kaki fruit is gezond voor ons gewicht omdat de vrucht vol vezels zit. Deze geven je een vol gevoel en stoppen je honger naar suiker en bewerkte voedingsmiddelen. Wil je afvallen, zorg dan dat je regelmatig kaki fruit eet.

Beschermt tegen kanker

Kakifruit is ook heel gezond voor onze cellen. De vrucht zit vol antioxidanten die vrije radicalen vangen. Zo beschermen zij onze lichaamscellen in ons lijf, waardoor deze gezond blijven.

Ondersteunt de spijsvertering

De vezels in kaki fruit zijn niet alleen goed als je wilt afvallen. Ze stimuleren ook je spijsvertering, zodat je hier geen problemen mee krijgt. Ook de tannines in kaki fruit helpen hierbij. Wil je een gezonde spijsvertering, zet kaki fruit dan op je menu. Lekker als toetje of tussendoortje!

Beschermt tegen vroegtijdige veroudering

De antioxidanten in kaki fruit zijn niet alleen gezond omdat ze niet alleen beschermen tegen kanker. Ook helpen ze vroegtijdige veroudering door vrije radicalen tegen te gaan. Onder invloed van vrije radicalen kunnen onze huidcellen namelijk beschadigd raken, waardoor ze eerder verouderen. Kaki fruit gaat dit proces tegen en zorgt daarmee langer voor een mooie, gladde huid.

Versterkt de weerstand

Kaki fruit bevat grote hoeveelheden vitamine C en is daarmee goed voor je weerstand. Heb je wel eens last van griep of verkoudheid? Eet dan kaki fruit om virussen en anderen ziektekiemen snel te verdrijven en weer te genieten van een goede gezondheid!

Natuurlijke vochtafdrijver

De grote hoeveelheden kalium en calcium in kaki fruit zorgen ervoor dat het vocht in je lichaam op natuurlijke wijze wordt afgevoerd. Als je last hebt van vochtophopingen in je benen of enkels, eet dan één stuk kaki fruit per dag. Dat voorkomt dat het vocht zich ophoopt en je last krijgt van dikke enkels en benen. Het voordeel is dat je geen risico loopt op het krijgen van een kaliumtekort, wat wel kan gebeuren als je middelen slikt om vochtophopingen tegen te gaan.

Werkt ontgiftend

De antioxidanten in kaki fruit hebben nog meer voordelen voor je gezondheid. Ze werken namelijk ontgiftend en houden zo je lever gezond. Dit is het orgaan dat gifstoffen uit je lichaam verwijdert. Kaki fruit helpt de lever hierbij door schadelijke stoffen en gifstoffen te neutraliseren.

Geeft direct energie

Kaki fruit is gemakkelijk verteerbaar en levert direct energie als je dat nodig hebt. Fijn als je intensief sport of werk doet waarin je veel energie verbruikt. Ook voor kinderen in de groei is kaki fruit ideaal. Zij krijgen meteen weer frisse zin na het eten van de zoete vrucht.

Goed voor de ogen

Kaki fruit heeft nóg een gezondheidsvoordeel in petto. Het hoge gehalte aan vitamine A is namelijk goed voor je ogen. Het verbetert je gezichtsvermogen en helpt je om ook ’s nachts goed te kunnen zien. Jij hebt geen last van nachtblindheid als je regelmatig een stuk kaki fruit eet!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair