HomeGezondheidMotivatie voor 2021: 3 tips

Motivatie voor 2021: 3 tips

De dieetadviezen en hulpmiddelen vliegen je waarschijnlijk om de oren. Maar wat anderen ook bedenken, op de markt brengen en adviseren: JIJ bent de sleutel tot succes! Lees verder voor extra motivatie voor het nieuwe jaar.

Als je ergens aan zou moeten werken om succesvol af te vallen, dan gaat het om de manier waarop jij tegen dingen aankijkt. De gedachten die jij in je hoofd haalt en de manier waarop jij jezelf motiveert om een andere weg in te slaan, de weg die leidt tot jouw persoonlijke succes.

Dus, hoe vind je motivatie?

En nog belangrijker… hoe houd je motivatie vast?

Tip 1: Bedenk waarom je dit doet

Gewicht verliezen is natuurlijk een goed voornemen, maar om het dit keer wel vol te houden is het belangrijk om voor jezelf te weten waarom je dit wilt. Wil je gewicht verliezen vanwege je gezondheid? Wil je wat kilo’s kwijt omdat je kleding net iets te strak zit of wil je gewoon gezonder leren eten? Welke reden je ook hebt om gewicht te verliezen, is helemaal aan jou. De belangrijkste vraag is dus: waarom doe je dit? Dat geeft je motivatie, ook als je in de verleiding komt.

Tip 2: Doe het samen

Probeer iemand te vinden die ook gewicht wilt verliezen. Misschien wilt je partner, een vriend/vriendin of familielid ook het roer omgooien. Zo heb je een extra stok achter de deur, trekken jullie jezelf aan elkaar op en is het ineens een stuk gezelliger om meer te bewegen en gezonder te eten.

Tip 3: Wees niet te streng voor jezelf

Neem het jezelf niet te veel kwalijk als je een keer de mist ingaat. Wees lief voor jezelf en probeer soms ook te genieten. De volgende (of dezelfde) dag pak je het gezonde eten en bewegen gewoon weer op. Je doet dit voor jezelf en voor niemand anders!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair