Visoliecapsules: visolie is gezond voor lichaam & geest

omega-3-vetzuren

Je hebt misschien wel eens gehoord van visoliecapsules. Of de term “Omega 3”? Klinkt die je bekend in de oren?

Grote kans van wel. Aangezien visolie groeit in populariteit en in wetenschappelijke onderzoeken steeds vaker wordt gekoppeld aan gezondheidsvoordelen.

Visoliecapsules vallen onder de voedingssupplementen en zijn erg gezond voor zowel je lichaam als geest.

Zo helpt dit supplement bijvoorbeeld bij het voorkomen van hart- en vaatziekten, verbranden van vet, is het goed voor je gemoedstoestand en concentratie en helpt het tegen stress. mensen met type 2 diabetes

Wondermiddel?

EPA en DHA

Visolie bevat de werkzame bestanddelen EPA en DHA. Dit zijn essentiële vetzuren die deel uitmaken van de Omega 3 vetzuren groep.

Deze vetzuren zijn zoals gezegd essentieel voor je lijf en je lichaam heeft ze nodig (net als bijvoorbeeld vitamine C).

Alleen het menselijk lichaam maakt zelf (bijna) geen EPA en DHA aan. We kunnen deze gezonde vetzuren uit voeding halen. Zo krijg je ze bijvoorbeeld binnen door het eten van vette vis zoals zalm, makreel en haring. Maar ook walnoten, groene bladgroentes en lijnzaadolie bevatten deze gezonde vetzuren.

Een langdurig tekort aan Omega 3 vetzuren kan leiden tot een reeks aan gezondheidsproblemen. Vette vis en andere voeding die EPA en DHA bevat komt te weinig voor in ons Westerse dieet.

Gelukkig is er een alternatief om voldoende EPA en DHA binnen te krijgen…

Visoliecapsules

Een eenvoudige manier om voldoende EPA en DHA binnen te krijgen is door gebruik van visoliecapsules.

Deze visoliesupplementen bevatten een hoge dosis omega 3 zodat je met één visoliecapsule per dag voldoende EPA en DHA binnenkrijgt.

Je kunt ze vinden bij de drogist en tal van online webwinkels (zie links onderaan artikel).

Gebruiksadvies: wanneer en hoe visoliecapsules innemen?

Het tijdstip van de dag waarop je de visoliecapsules inneemt is niet belangrijk. Je kunt zelf kiezen of je de capsules bij het ontbijt, de lunch of avondeten inneemt.

Er zijn echter wel een aantal punten waar je op dient te letten. De gezonde vetzuren in de capsules oxideren snel bij hitte. Neem ze dus nooit in met hete dranken. Neem ze bij voorkeur in met koel water voor de maaltijd.

Daarnaast is het belangrijk om visoliecapsules in te nemen bij een maaltijd die vet bevat. Bijvoorbeeld een maaltijdsalade met olijfolie.

Visoliecapsules kunnen snel oxideren waardoor ze minder goed werkzaam zijn. Om dit proces zoveel mogelijk te voorkomen kun je ze het beste in de koelkast bewaren.

Helpt visolie bij het afvallen?

Visolie kan helpen bij het afvallen, omdat het de stofwisseling verbetert.

Door deze verbetering in de stofwisseling wordt vet minder snel opgeslagen op plaatsen rond bijvoorbeeld je buik, benen en billen. Ook zal het vet dat hier reeds aanwezig is sneller worden afgebroken.

Je moet het wel zien als een steuntje in de rug, net als alle andere supplementen die kunnen helpen bij het afvallen. Wij geloven niet in wondermiddelen waarbij wordt beweerd dat de kilo’s als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Echter, wij geloven wel dat visoliecapsules op een goede manier ondersteuning bieden bij het afvallen. En dat ze daarnaast nog vele positieve effecten hebben op lichaam en geest.