HomeGezondheidWaarom minder suiker eten gezond voor je is

Waarom minder suiker eten gezond voor je is

Dat veel suiker eten niet gezond is voor het lichaam wisten we al. Dat minder suiker eten gezond voor je is, is ook bekend. Maar waarom is dat eigenlijk precies? Wij zetten voor jou alle voordelen op een rijtje. Zo wordt de motivatie om dit echt te doen, een stuk groter. In het begin zul je namelijk merken dat je lichaam verlangt naar suiker. Vooral de eerste aantal dagen is het heel erg verleidelijk om producten met veel suiker te gaan eten. Zodra dit over is, zul je merken hoe goed het is om minder suiker te eten! Je zult nooit meer terugwillen naar de tijd dat je veel suiker at.

Energie in overvloed

Wanneer je er voor kiest om minder suiker te eten, merk je vooral na een paar dagen dat je veel meer energie hebt. Je voelt je fijn. Deze energie kun je gebruiken om gezonder te gaan eten. Je hebt immers energie om gezond te koken en gezonde producten uit te kiezen. Door gezonder te gaan eten, krijg je weer meer energie. Door deze vicieuze cirkel te gebruiken, wordt gezond eten opeens heel makkelijk.

Positiever door het leven

Wanneer je veel energie hebt, kun je meer dingen doen in het dagelijkse leven. Ook zorgt het minder suiker eten ervoor dat je vrolijker bent. Door deze twee fijne voordelen te gebruiken, ga je een stuk positiever door het leven heen. Dat is belangrijk. Het leven moet immers ook positief en leuk zijn. Je moet eruit halen wat erin zit.

Bloedsuikerspiegel in balans , zeg maar dag tegen vreetbuien!

Door suiker te eten, krijgt je lichaam een energieboost. Deze energie is helaas maar van korte duur. De piek van suiker die ontstaat, heeft als tegenhanger een diepe daal in het energiepijl. Je voelt je hierdoor vaak moe en futloos. Door minder suiker te eten, heeft je lichaam minder van dit soort pieken en dalen. Hierdoor blijft de bloedsuikerspiegel in balans. Doordat de bloedsuikerspiegel in balans blijft, hoeft je lichaam niet om meer eten te vragen. Het is immers verzadigd. Hierdoor ga je merken dat vreetbuien weinig tot niet voorkomen.

Geleidelijk afvallen

In suiker zitten vaak veel calorieën. Door minder suiker te eten, nuttig je waarschijnlijk minder calorieën. Doordat je bloedsuikerspiegel in balans blijft door het eten van minder suiker, daalt het aantal vreetbuien ook nog eens aanzienlijk. Aanvankelijk merk je hier niet zoveel van. Ga je echt over een langere periode kijken, dan merk je dat je geleidelijk afvalt. Hierdoor kun je op een gezonde en makkelijke manier afvallen. Daarnaast wordt het lichaam ook nog eens een stuk gezonder. Voordelen genoeg dus!

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair