Superfood
Wat zijn superfoods?
In superfoods zouden grote hoeveelheden vitamines, mineralen, antioxidanten en andere gezonde stofjes zitten. Zo wordt over een van de bekendste superfoods, de gojibes, gezegd dat ze ‘de gezondste bessen van de wereld’ zouden zijn.  Ze zouden bomvol energie zitten en zorgen voor een goed humeur.  Andere voorbeelden van superfoods zijn chiazaad, hennepzaad, rauwe cacao, tarwegras, kokosvet en bijenpollen. Waar allemaal van geclaimd wordt dat ze wonderen zouden doen voor je lichaam en daar betaal je voor. Maar echte wondervoedingsmiddelen bestaan helaas niet. Je kunt niet één product eten waar al je kwaaltjes van verdwijnen.

Gewoon eten
Het is geen leugen dat de superfoods goede nutriënten bevatten, maar niet bijzonder veel meer dan gewone producten. Eet gevarieerd en voornamelijk groente, fruit, peulvruchten, noten, zaden en volkorenproducten. Zo behaal je makkelijk de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van alle voedingsstoffen die je nodig hebt op een dag.

Vitamine C
De gojibes zou bomvol vitamine C zitten. Namelijk 48 mg per 100 g. Dit is best wel veel, maar dan krijg je ook meteen 343 calorieën binnen. Terwijl je bij een bakje aardbeien van 100 g zelfs 60 mg vitamine C binnenkrijgt en maar 29 calorieën. Nog zo’n goede vitamine C bron is boerenkool, deze bevat 100 mg vitamine C en 46 calorieën. Dit is slechts één voorbeeld van een voedingstof in de producten, maar groente en fruit zitten ook bomvol allerlei vitamines en mineralen.

Onbetaalbaar
Zoals we ook bij dit dieet duidelijk proberen te maken is het juist heel belangrijk om gevarieerd te eten. Op die manier krijg je alle gewenste vitamines, mineralen en voedingsstoffen binnen.  Dit kun je nooit uit één product halen. De marketeers die superfoods de wereld in hebben geholpen, willen je dit wel laten denken en het werkt. Helaas is dit niets meer dan een marketingtruc om die besjes voor heel veel geld te kunnen verkopen.

VERNIEUWD!

ONS GLOEDNIEUWE 10-WEKEN BOEK