HomeKoolhydraatarme receptenKoolhydraatarm ontbijt5x koolhydraatarme ontbijtjes om van te smullen

5x koolhydraatarme ontbijtjes om van te smullen

Of het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, daar kunnen we over twisten. Maar dat is geen reden om de lekkerste 5 koolhydraatarme ontbijtjes niet op een rij te zetten! Van pannenkoeken tot smoothies en van chiapudding tot eieren met spek. Op ons blog vind je een enorme diversiteit aan gezonde ontbijtjes. Hieronder vind je 5x koolhydraatarme ontbijtjes om van te smikkelen!

5x koolhydraatarme ontbijtjes om van te genieten

De bulletproof koffie kan een ontbijtje op zichzelf zijn of combineer het met één van de andere ontbijtjes!

#1 Keto bacon en eieren

Smoothies zijn heerlijk. Pannenkoekjes zijn een delicatesse. Yoghurt is ook dikke prima. Maar mijn aller favorietste ontbijt ooit zijn deze keto bacon en eieren. Hoe simpel kan het zijn. Je gooit wat bacon in de pan, breekt er een paar eitjes bij en klaar is Kees.

#2 Zelfgemaakte koolhydraatarme kokosyoghurt

Dit super simpele recept voor zelfgemaakte koolhydraatarme kokosyoghurt is een goede start van de dag! De meeste soorten yoghurt die je in de supermarkt kan kopen, zitten vol met suikers. Zelfgemaakte yoghurt is zoveel gezonder én lekkerder! Dit recept is niet moeilijk maar alles valt of staat met de juiste soort kokosmelk. Je hebt de volvette variant nodig. Het is belangrijk dat er zo min mogelijk toevoegingen in zitten. Vaak zit er guargom in kokosmelk als verdikkingsmiddel. Probeer een merk te vinden zonder dit soort additieven.

#3 Bulletproof koffie met MCT-olie en grasboter

Bulletproof koffie is koffie met boter of ghee. Ook zit er kokosolie of MCT-olie doorheen. De naam is afgeleid van een koffiemerk: Bulletproof Coffee. Deze vetrijke koffie wordt in Nederland ook wel keto boter koffie genoemd. Boter in je koffie, ben je niet goed wijs? Ik hoor het je denken, en ik was eerst ook sceptisch. Toch is het veel lekkerder dan je nu misschien denkt.

#4 Superfood smoothie met zwarte bes en walnoot

Koolhydraatarme smoothies zijn de perfecte manier om je dag mee te beginnen. Ik bedoel, die eieren met spek ben je ook een keertje zat toch. Het allerbeste aan deze smoothie is dat hij meer smaakt als een toetje dan als een supergezond ontbijt. Dessert for breakfast anyone?

#5 Keto eiersalade met avocado en kruiden

Als je een koolhydraatarm dieet volgt dan eet je waarschijnlijk veel eieren. Ik wel in ieder geval. Om die reden ben ik altijd op zoek naar recepten met ei. Elke dag een gekookt eitje gaat tenslotte vervelen. Dit recept voor keto eiersalade met avocado en kruiden is alweer een poosje favoriet bij mij thuis.

Dit zijn mijn favoriete 5 koolhydraatarme ontbijtjes van dit moment! Hopelijk geniet jij er net zo van als ik 🙂

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair