havermout klaarmaken met amandelmelk

Crackers, ik kan ze heel de dag door eten. Ideaal als lunch of tussendoortje en kant en klaar in enorm veel varianten verkrijgbaar. Heb je echter weleens zelf crackers gemaakt? Niets is zo lekker als een zelfgemaakte cracker met bijvoorbeeld een verse notenpasta en wat bosbessen. Hieronder deel ik mijn recept voor zelfgemaakte amandelcrackers, welke in minder dan een halfuurtje bereid kunnen worden. Wel is het belangrijk dat je beschikt over een goed werkende oven.

Ingrediënten

  • 30 gram kokosmeel
  • 60 gram kokosolie (of eventueel roomboter, wanneer je dit niet in huis hebt)
  • Snufje Himalayazout
  • 1 ei
  • 40 gram lijnzaad
  • 75 gram amandelmeel

Bereiding

Je begint met het voorverwarmen van je oven op 175 graden. Wanneer je gebruik maakt van een heteluchtoven houd je 160 graden aan. Gooi alle ingrediënten in een kom en kneed deze stevig door elkaar, tot je er een grote bal van kunt maken.

Leg vervolgens het deeg tussen twee vellen bakpapier en wrijf het naar de zijkanten. Pak vervolgens een deegroller en rol het geheel na tot het gelijkmatig verdeeld is over je bakplaat. Haal hierna het bovenste vel bakpapier van je deeg af zonder het deeg te beschadigen.

Snijd vervolgens met een scherp mes of pizzasnijder het aantal deeg in het aantal stukken dat je wilt. Dit worden uiteindelijk je crackers. Het is uiteraard ook mogelijk om er vormpjes uit te steken waarna je overig deeg verwijderd en kunt hergebruiken. Bak de crackers gedurende 10 tot 15 minuten goudbruin tot ze volledig zijn opgedroogd en laat ze vervolgens op een rooster afkoelen.

Eet smakelijk!

Tip: beschik je niet over een deegroller? Je kunt ook een fles (wijn of andere drank) gebruiken om deeg te rollen. Dit werkt net zo goed!

Geef een antwoord