Guacamole, wie kent die heerlijke verfrissende Mexicaanse dipsaus niet? De belangrijkste ingrediënten voor échte authentieke Mexicaanse guacamole zijn: avocado, limoen, koriander en jalapeño. Of tomaat in het originele recept thuishoort, daar zijn de meningen nog over verdeeld. Je kunt verse tomaatjes toevoegen als je dat lekker vindt. We hebben hem voor de zekerheid op het boodschappenlijstje neergezet 🙂
Het begint met de avocado
Avocado mag zich met recht een superfood noemen. De vrucht zit boordevol vezels en gezonde vetten. Dat laatste maakt de avocado behoorlijk calorierijk. Eén avocado bevat zo’n 360 calorieën en bevat 35 gram vet. Dat is goed nieuws voor iedereen die een keto dieet volgt. Dan eet je namelijk vooral vetten en eiwitten. Zet deze guacamole op tafel met gebraden kip en een grote salade en je zet helemaal goed!
Je kunt de rijpheid van een avocado gemakkelijk controleren. Dit doe je door zachtjes te knijpen in de vrucht. Hij mag een beetje meegeven maar zeker niet teveel indeuken. In dat laatste geval is hij vaak al bruin van binnen en niet meer lekker.
Informatie recept
Wanneer
Tussendoor
Bereidingstijd
15 minuten
Porties
8
Aantal gram koolhydraten
3
Ingrediënten – Hoeveelheid
2 rijpe avocado’s
halve rode ui (heel fijn gesnipperd)
1 jalapeño (in dunne ringetjes)
1 flinke hand fijngesneden koriander
2 el verse limoensap
zout naar smaak
optioneel verse tomaatjes (in kleine blokjes)
Bereiding authentieke Mexicaanse guacamole
1- Snij de avocado’s doormidden. Knijp zachtjes in de helft met de pit totdat hij loskomt. Je kunt de pit er ook uitwippen met een theelepeltje. Ga in geen geval met een mes aan de gang. Dat kan eindigen op de eerste hulp.
2- Maal de avocado’s fijn in een foodprocessor of gebruik een vijzel.
3- Voeg limoensap, koriander en ui toe. Roer vervolgens goed door. Breng op smaak met zout.
4- Als het je voorkeur heeft kun je er nu ook wat tomaatjes doorheen roeren.
5- Serveer in een mooi kommetje en eet samen met gebraden kip en een lekkere salade. Bijvoorbeeld met deze gezonde tomatensalade!