Avocado smoothie met spinazie en banaan

De avocado is eigenlijk best een saaie vrucht als je hem zo naar binnen lepelt. Er zit weinig smaak of kraak aan. Des te beter is hij geschikt voor allerlei fantastische recepten die wel wat gezonde vetten kunnen gebruiken! Wat te denken van deze ongelooflijk romige avocado smoothie met spinazie! De avocado geeft deze smoothie een zijdeachtige structuur. Samen met de spinazie en de banaan is dit een echte vitaminebom!

Avocado smoothie met spinazie

Avocado’s bevatten een heleboel vitaminen, mineralen en antioxidanten. Samen met de gezonde vetten maakt dat de vrucht tot een echte superfood. Hoewel de avocado dus veel vet bevat is de vrucht prima geschikt als je wilt afvallen. Vetten en eiwitten zorgen, in tegenstelling tot koolhydraten, namelijk voor een langere verzadiging. Bovendien helpt de exotische vrucht om je bloedsuiker stabiel te houden.

Een stabiele bloedsuiker is belangrijk voor voldoende energie en is cruciaal als je wilt afvallen.

Voor dit recept kun je kiezen tussen volle melk of kokosmelk. Volle melk bevat meer koolhydraten dan de variant met kokos. Overigens kan amandelmelk ook goed werken maar in mijn ervaring wordt de smoothie dan iets minder romig.

Informatie recept

Wanneer
Ontbijt en lunch

Bereidingstijd
5 minuten

Portie
4 porties

Aantal gram koolhydraten
5 gram per portie

Ingrediënten – Hoeveelheid

1 avocado (ontpit)
5 blokjes diepvries spinazie
500ml volle melk of kokosmelk
1 banaan

Bereiding avocado smoothie met spinazie

1- Doe alle ingrediënten in een blender en druk het deksel stevig aan. Een groen plafond is best mooi maar een verfje werkt beter dan avocado-spinazieprut.

2- Pulseer net zolang tot je een heerlijke romige structuur hebt.

3- Verdeel de smoothie over 4 glazen en trakteer je vrienden of gezin op een gezond ontbijtje.

Ben jij ook zo dol op vloeibare ontbijtjes? Probeer dan ook eens onze blauwe bessen smoothie met amandel.

 

 

Geef een antwoord