Bananenpannenkoekjes met kokos

Ik ben dol op ontbijtjes! Ik weet nog goed dat ik tijdens een stedentripje in Berlijn van de ene verbazing in de andere viel: wat een creatieve ontbijtjes vond ik daar! In Berlijn at ik voor het eerst bananenpannenkoekjes. Nu was ik misschien wel één van de laatste die op die trein sprong, maar het was een openbaring! Deze bananenpannenkoekjes met kokos zijn op mijn vakantieherinneringen gebaseerd!

Bananenpannenkoekjes en low carb?

Banaan in een koolhydraatarm dieet, kan dat wel? Dat ligt eraan hoe strikt je bent. Als je een keto dieet volgt is het eten van banaan niet zo verstandig. Het kan je namelijk uit ketose halen vanwege de hoeveelheid suikers. Maar als je een koolhydraatarm dieet volgt dan past daar zo nu en dan best een banaantje in. Want laten we eerlijk zijn, het is niet de schuld van een banaan dat we te dik zijn. Het is (meestal) omdat we teveel eten.

Informatie recept

Wanneer
ontbijt

Bereidingstijd
5 minuten

Porties
2

Aantal gram koolhydraten
8

Ingrediënten – Hoeveelheid

  • 2 bananen
  • 4 eieren
  • 1tl kaneel
  • 1el boekweitmeel
  • 2el kokosrasp
  • 1el roomboter

Bananenpannenkoekjes met kokos

1- Kluts de eieren met het boekweitmeel en prak de banaan erdoorheen.

2- Verhit een klontje boter en schep een hoopje beslag in de pan. Bak per kant zo’n 2 minuten. Je kunt ongeveer 4 pannenkoekjes maken met de hoeveelheid beslag.

3- Bestrooi na het bakken met kaneel en kokos. Eet smakelijk!

Liever een keto ontbijtje? Maak dan deze ontbijtmuffins met slechts 3 ingrediënten eens!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest Populair