Vandaag zet ik een heerlijke zomerse salade op tafel. Deze salade steelt de show door de prachtige kleuren van de bietjes, broccoli en Oost-Indische kers! Uiteraard zit er ook een flinke dosis proteïne in verwerkt. Ik heb kip gebruikt in dit recept maar ga je liever voor vega, wissel het gevogelte dan gerust om voor gekookte eitjes. Mmm ga jij vanavond ook genieten van deze bietensalade met kip en broccoli?
Bloemen op je bord
Er zijn heel veel bloemen die je kunt eten. Naast dat ze vaak heel lekker smaken, zien die kleurrijke bloemen er natuurlijk prachtig uit op je bord. De onderstaande soorten kun je met een gerust hart toevoegen aan salades, soepen en andere gerechten die wat opfleuring nodig hebben!
- Oost- Indische kers
- Viooltjes
- Calendula
- Rozenblaadjes
- Courgettebloemen
- Borage
- Anjer
- Lavendel
- Daglelie
- Duizendschoon
Informatie recept
Wanneer
lunch en diner
Bereidingstijd
15
Porties
4
Aantal gram koolhydraten
3
Ingrediënten – Hoeveelheid
- 250g broccoliroosjes
- 2tl olijfolie
- 300g kipfilet (in stukjes)
- 1 rode ui (heel fijngesneden)
- 100g gemengde sla
- 2 rauwe bietjes (julienne)
- 1tl zwart sesamzaad
- 2el pesto
- een handje Oost-Indische kers (of andere bloemen)
Bietensalade met kip en broccoli
- Breng een pan water aan de kook en voeg de broccoli toe. Kook voor twee minuutjes. Doe in een vergiet en spoel af met koud water.
- Doe de broccoli is een grote kom en meng met de olijfolie en de sesamzaadjes.
- Bak de kipblokjes in een beetje olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Doe de kip samen met de bietjes, ui en de pesto bij de broccoli. Meng goed.
- Verdeel de sla over 4 borden en schep er een portie kip/broccoli bovenop. Versier met de Oost-Indische kers!
Maak je maaltijd compleet met een lekker soepje vooraf. Bijvoorbeeld deze keto tomatensoep met feta!