Bulletproof koffie

Bulletproof koffie is de allernieuwste hype die uit de Verenigde Staten kwam overwaaien. De naam klinkt alvast heel bijzonder. Maar wat voor soort koffie is het precies?

Wat is bulletproof koffie

Bulletproof koffie is geen gewoon kopje koffie. Deze koffie wordt bereid met boter en kokosolie. Wie koffiemelk al aan de sterke kant vindt, zal deze koffiesoort waarschijnlijk aan zich voorbij laten gaan. Je kunt je afvragen waarom boter en kokosolie aan koffie toegevoegd worden. Dit wordt voornamelijk gedaan om de melksmaak van koffie met melk te versterken en langer te bewaren. Wie gewone koffie bewaard in een thermos zal achteraf waarschijnlijk een groot smaakverschil opmerken. Bij bulletproof  koffie wordt de smaak urenlang op peil gehouden.

Goed voor de concentratie

Het is algemeen geweten, koffie helpt je om je om een bepaalde taak te concentreren. Het is daarom geen wonder dat vele studenten koffie drinken om wakker te blijven tijdens de examens. Bulletproof koffie zorgt ervoor dat je je nu met een kopje koffie langer kunt concentreren dan ooit tevoren! Door de toevoeging van de boter en de kokosolie krijg je bovendien nog een extra dosis omega 3 en omega 6 vetzuren binnen.

De uitvinder van bulletproof koffie

De Amerikaan David Asprey wordt algemeen vermeld als de uitvinder van de bulletproof koffie. Nu is uitvinder een groot woord. De bulletproof koffie van Asprey is namelijk geïnspireerd op de yak-thee die in Nepal gedronken wordt. De Nepalese thee is namelijk thee die gemaakt wordt met boter van de yak. Asprey zag hier een markt voor in het westen en veranderde het Nepalese theeconcept in een koffieconcept. Verder verkoopt deze zakenman speciale koffiebonen en kokosolie voor het bereiden van bulletproof koffie die ook bekend staat als boterkoffie.

Het recept

  • Maak gewone koffie op de ouderwetse manier met een filterzak die je handmatig vult met koffie en waar je heet water opgiet en laat doorlopen. Vervolgens giet je de warme koffie in een opgewarmde blender. Dan doe je er een of twee eetlepels boter bij en evenveel eetlepels kokosolie. (De hoeveelheden zijn geschikt voor een kopje koffie). Dan gebruik je de blender in de hoogste stand. Je blijft dit verder doen totdat er een flinke laag schuim op je koffie staat. Nu is de bulletproof koffie klaar om in een kopje te gieten en op te drinken!

Hoe smaakt bulletproof koffie?

Zoals eerder vermeld heeft bulletproof koffie heel veel smaak. Voor sommige mensen is de boter met kokosolie echter van het goede te veel. De smaak is te vergelijken met deze van latte, maar ook de koffiesmaak is veel sterker. Veel mensen krijgen van deze koffie direct een gevuld gevoel

Diëten met bulletproof koffie?

Omwille van het gevulde gevoel, neemt bulletproof koffie het hongergevoel weg. Een kopje van deze koffie kan 250 tot 400 calorieën bevatten. Dit is te vergelijken met het aantal calorieën van een gewone maaltijd. Het is echter geen goed idee om deze koffiesoort als maaltijdvervanger te gebruiken. Je voeding zou hierdoor wel heel erg eenzijdig worden! Wellicht leidt zulke eenzijdige voeding tot vitaminetekort. Geniet dus vooral met mate van bulletproof koffie.