Courgette spaghetti met garnalen

Courgette spaghetti met garnalen

We zijn weer terug bij één van mijn favoriete koolhydraatarme voedingsmiddelen: courgette spaghetti. Ik kom elke keer weer terug bij deze super veelzijdige courgette sliertjes 🙂 Ze zij namelijk licht verteerbaar, koolhydraatarm en heerlijk knapperig. Vooral rauw vervult spaghetti van courgette die pastabehoefte die soms de kop op steekt. Om dit gerecht lekker voedzaam te maken heb ik garnalen aan het recept toegevoegd. Als je geen fan bent van garnalen kun je ook een andere (wit)vis of zalm toevoegen. Laten we doorgaan naar het recept voor courgette spaghetti met garnalen!

Zijn garnalen gezond?

Dat vette vis gezond is weten de meeste mensen wel. Maar hoe zit het met garnalen? Garnalen zijn schaaldieren. Mits je niet allergisch bent passen de kleine kreeftachtigen prima in een gezond dieet. Behalve proteïne bevat een mossel ook veel antioxidanten. De astaxanthine die je terugvindt in mosselen zou helpen om rimpels tegen te gaan. Ook worden hoge doseringen van de deze antioxidant ingezet om de schadelijke straling van de zon tegen te gaan.

Er wordt wel eens gezegd dat je garnalen niet moet eten als je een hoog cholesterolniveau hebt. Nu zijn hier de meningen over verdeeld. Voor de meeste mensen is cholesterol uit voeding niet zo slecht als werd gedacht. Je lever maakt namelijk zelf het grootste hoeveelheid aan cholesterol aan. Als je veel zeevruchten eet die rijk zij aan het goedje, zal je lever minder gaan aanmaken. Zo houd je eigenlijk het cholesterol gehalte zelf in de hand.

Garnalen kun je op heel veel manieren klaarmaken. Je kunt ze:

  • Koken
  • Stomen
  • Grillen
  • Roosteren
  • Bakken

Ze zijn ook heel lekker door de soep. Bijvoorbeeld door deze Thaise garnalensoep!

Informatie recept

Wanneer
Lunch of Diner

Bereidingstijd
20 minuten

Porties
4

Aantal gram koolhydraten
9

Ingrediënten – Hoeveelheid

2el boter
2el olijfolie
3 teentjes knoflook
el citroensap
50ml droge witte wijn
500g garnalen
zout en peper naar smaak
3 kleine courgettes (in sliertjes)
flinke hand verse peterselie

Bereiding courgette spaghetti met garnalen

1- Smelt de boter in een grote koekenpan. Voeg de in stukjes gesneden knoflook toe en bak totdat het lekker begint te geuren.

2- Voeg de citroensap en de wijn toe. Rasp ook een beetje van de citroenschil af en doe dat in de pan. Kook ongeveer 3 minuutjes.

3- Doe de garnalen in de pan en bak nog eens drie minuten mee.

4- Verdeel de courgette spaghetti over vier borden. Verdeel vervolgens de garnalen over de borden. Bestrooi met peterselie en serveer direct.

Je kunt de courgetti ook even meebakken als je dat lekkerder vind. Haal hiervoor eerst de garnalen uit de pan. Bak dan de courgette een paar minuten. Doe de garnalen terug in de pan en hussel alles door elkaar. Eet smakelijk!