De allerlekkerste keto pizzabodem

De allerlekkerste keto pizzabodem

Heb je al eens van fathead pizzadeeg gehoord? Dit deeg lijkt ongelooflijk veel op pizzadeeg van bloem. Maar dan koolhydraatarm, glutenvrij en zelfs geschikt voor tijdens het keto dieet! Ik denk dat ik wel durf te zeggen dat dit het beste recept is voor de allerlekkerste keto pizzabodem. Hij staat hier elke week wel een keertje op tafel. Het deeg is bovendien heel gemakkelijk om te maken. Zelfs simpeler dan gewoon pizzadeeg. Je hoeft het deeg namelijk amper te kneden. Ook hoeft het niet te rijzen. En had ik al vertelt hoe lekker deze pizza is!

Nutriënten in de allerlekkerste keto pizzabodem

Dit recept is geschikt voor iedereen die koolhydraatarm of keto eet. Daarnaast kunnen mensen die geen gluten tolereren óók genieten van deze pizza. Eigenlijk is dit recept perfect voor alle tricky eaters. Dus krijg je visite en wil je iedereens wensen respecteren: maak dan deze pizza!

Eén pizzapunt bevat slechts 3 gram koolhydraten en 8 gram eiwit. Dit is echter zonder de toppings gerekend. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je wilt. Ik beleg mijn pizza graag met kaas. Heel veel kaas! Mozzarella met salami is een heerlijke klassieke combinatie. Of wat denk je van gorgonzola met stukjes peer? Als basis gebruik ik meestal een ongezoete tomatensaus uit de supermarkt. Je kunt natuurlijk ook heel gemakkelijk je eigen saus maken. Probeer deze tonijnsaus eens als basis voor op je keto pizzabodem.

Informatie recept

Wanneer
Diner

Bereidingstijd
25 minuten

Porties
8

Aantal gram koolhydraten
3

Ingrediënten – Hoeveelheid

175g geraspte mozzarella
35g roomkaas
2 grote eieren
40g amandelmeel
snufje zout
1tl gedroogde oregano

Bereiding keto pizzabodem

1- Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier of gebruik een pizzasteen.

2- Doe de mozzarella en roomkaas samen in een hittebestendig bakje. Smelt de kazen au bain marie. Hiervoor zet je eerst een pannetje water op. Vervolgens zet je een glazen bakje met de kaas in het water en breng je het langzaam aan de kook. Zorgt dat er geen water in het bakje terechtkomt.

3- Kluts de eieren en voeg deze samen met het amandelmeel toe aan de kaas. Strooi er ene beetje zout en de oregano overheen. Kneed goed door met beide handen. Je kunt het deeg ook in een keukenmachine bereiden.

4- Spreid het deeg uit over het bakpapier. Gebruik vervolgens een deegroller om het zo plat mogelijk uit te rollen. Nu is het belangrijk om met een satéprikker zoveel mogelijk gaatjes i het deeg te prikken. Zo voorkom je dat het deeg allemaal bubbels krijgt in de oven.

5- Nu is het tijd om je pizza de oven in te schuiven! Bak ongeveer 8 tot 10 minuten. Dit is afhankelijk van het type oven. Sommige ovens worden snel heel heet, anderen doen er wat langer over. Na bovenstaande oventijd haal je de pizzabodem uit de oven. Belg hem nu met je favoriete ingrediënten en bak nogmaals 8 minuten.

Eet smakelijk!